Ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραστάσεις διαφορετικών θεατρικών ειδών θα παρουσιάζει τη σεζόν 2012-2013 η Ελληνική Θεαμάτων.

Συνοπτικά οι παραστάσεις είναι οι ακόλουθες:

Θέατρο Δημήτρης Χορν«ΟΘΩΝ ΚΑΙ ΠΟΘΟΥΛΑ» του Άκη Δήμου &  «ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Τένεσσι Ουίλιαμς

Θέατρο Μικρό Παλλάς«Μία Τρελή-Τρελή Σαραντάρα» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου

Θέατρο Λαμπέτη«ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ» των Stephen Sinclair και Anthony McCarten

Θέατρο Αλίκη ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ: «I AM WHAT I AM»

Θέατρο Αλίκη – Παιδική ΣκηνήΜΑЇΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ της Μαρί Κυριακού

 Θέατρο Πειραιώς 131«ΒΑΛ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ» των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα

Θέατρο Εμπορικόν «ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ» του Avery Corman

Αναλυτικά:

Θέατρο Δημήτρης Χορν
«ΟΘΩΝ ΚΑΙ ΠΟΘΟΥΛΑ» του Άκη Δήμου

Τη νέα κωμωδία του Άκη Δήμου «Όθων και Ποθούλα» θ’ ανεβάσει ο Σταμάτης Φασουλής φέτος τον χειμώνα στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

Ένας, άλλοτε οικονομικά κραταιός, βιοτέχνης πτωχεύει και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη μεζονέτα του στα βόρεια για να εγκατασταθεί με τη γυναίκα του στο προικώο της στο Κουκάκι. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ιστορία στον καιρό της κρίσης. Αλλά δεν είναι.
Από την Αθήνα του 2012 σ’ εκείνη του 1837 – με μια ενδιάμεση στάση στο 1942 -, μια… εκτός εαυτού κωμωδία, που δε βάζει γλώσσα μέσα της. Αφιερωμένη εξαιρετικά σε μια Ελλάδα που πέφτει συνέχεια του θανατά αλλά ποτέ δεν τα τινάζει.

Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά : Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Πρωταγωνιστούν:
Σταμάτης Φασουλής, Σοφία Φιλιππίδου, Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης και σε ρόλο έκπληξη η Βέρα Κρούσκα!

Θέατρο Δημήτρης Χορν
«ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Τένεσσι Ουίλιαμς

«Ο Γυάλινος Κόσμος» ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας, που παρουσιάστηκε με επιτυχία το χειμώνα, κερδίζοντας τα ενθουσιώδη σχόλια κοινού και κριτικής, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

Μετάφραση – Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Σκηνικό – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Βίντεο: Μιχάλης Κλουκίνας
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Τσαλίκη, Αντίνοος Αλμπάνης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αμαλία Νίνου

Θέατρο Μικρό Παλλάς
«ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ-ΤΡΕΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου από το αριστουργηματικό δίδυμο Αλέκος Σακελλάριος – Χρήστος Γιανακόπουλος και την αλησμόνητη ερμηνεία της Ρένας Βλαχοπούλου. Μια “Τρελή τρελή σαραντάρα” καταφθάνει τον Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς αποφασισμένη να πάει κόντρα στα ήθη της εποχής της και τον καθωσπρεπισμό της κοινωνικής της τάξης.

Φέτος, πενήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, την εκρηκτική Τζένη Πετρομιχάλη καλείται να ερμηνεύσει η Βίκυ Σταυροπούλου και τον θίασο στελεχώνουν ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, η Ελένη Κρίτα, η Βάσω Γουλιελμάκη, ο Στράτος Χρήστου, ο Κωνσταντίνος Κακούρης, ο Γιώργος Δεπάστας και η Νεφέλη Ορφανού.

Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης

Θέατρο Λαμπέτη
«ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ»
των Stephen Sinclair και Anthony McCarten

Το 1997  είδαμε όλοι στον κινηματογράφο το φιλμ “Full Monty”. Ωστόσο το 1987 στην Νέα Ζηλανδία οι συγγραφείς Stephen Sinclair και Anthony McCarten είχαν παρουσιάσει μια κωμωδία με το ίδιο ακριβώς θέμα με τον τίτλο “Ladies Night”. Οι Παπαθανασίου και Ρέππας ανέλαβαν την απόδοσή του στα ελληνικά και σκηνοθετούν φέτος το χειμώνα την παραγωγή ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ στο Θέατρο Λαμπέτη.

Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή, ένα ταξιτζή, ένα δημοτικό υπάλληλο, ένα φούρναρη και ένα σπουδαστή να γίνουν στρήπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους. Πέντε Ελληνάρες που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε μια καινούργια απολαυστική διασκευή του γνωστού μας θέματος.

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Εβελυν Σιούπη
Σχεδιασμός Φωτισμών : Χρήστος Τζιόγκας

Πρωταγωνιστούν:
Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

Θέατρο Αλίκη
ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ
«I AM WHAT I AM»

Μετά από 3 χρόνια απουσίας από την αθηναϊκή θεατρική σκηνή, ο μοναδικός Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει φέτος δυναμικά στο θέατρο Αλίκη σε ένα εκρηκτικό one man show με τις πάντα απολαυστικές μιμήσεις του. Αλίκη, Μελίνα και Μέριλιν, Μαρινέλλα, Ρένα Βλαχοπούλου και Πιαφ είναι μόνο μερικές από τις υπέροχες μιμήσεις που θα απολαύσουμε σ’ αυτό το λαμπερό δίωρο μουσικοχορευτικό show.

Με έξι μουσικούς μαζί του στη σκηνή, ο Τάκης Ζαχαράτος με το αστραφτερό ταλέντο του σατιρίζει, χορεύει και τραγουδά, μπερδεύοντας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τα μιούζικαλ με τα λαϊκά και τις κινηματογραφικές επιτυχίες.

Θέατρο Αλίκη – Παιδική Σκηνή
ΜΑЇΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ της Μαρί Κυριακού

Ο Μάικ ο Φασολάκης, ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, μετά την τεράστια εκδοτική του επιτυχία, «ανεβαίνει» στο θεατρικό σανίδι!
Η συγγραφέας Μαρί Κυριακού, έγραψε τις νέες περιπέτειες του Μάικ και μαζί με όλους τους φίλους του, σας προσκαλεί να τις ζήσετε μαζί στο Θέατρο «Αλίκη».
Στη μουσικοχορευτική παράσταση τα παιδιά θα γίνουν μέρος του παραμυθιού, θα διασκεδάσουν, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν. Θα εισπράξουν όμως και πολλά θετικά μηνύματα, όπως πόσο σπουδαίο είναι να δίνεις και να παίρνεις αγάπη, πόσο σημαντική είναι η φιλία και πώς μπορείς ν’ αντιμετωπίζεις τα εμπόδια και τις δυσκολίες όταν είσαι μικρός και αδύναμος! Πρόκειται για μια πολύ χαρούμενη και αισιόδοξη θεατρική παράσταση, με εξαιρετικά ταλαντούχους συντελεστές.

Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική Επιμέλεια – Σύνθεση : Θάνος Παπανικολάου
Σκηνικά – Κοστούμια : Σοφία Παπαδημητροπούλου
Χορογραφίες  : Αλέξανδρος Γιαννής

Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Βησσαρίων Τσιόνας, Πάνος Καλοφωλιάς, Ολυμπία Σκορδίλη, Νεφέλη Παπαδερού, Μαρία Βασιλάτου.

Θέατρο Πειραιώς 131
«ΒΑΛ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ»
των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα

Πριν 16 χρόνια, το 1996, οι Παπαθανασίου και Ρέππας παρουσίασαν την κωμωδία “Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα”. Στον απόηχο του Ωνασείου, αν θυμάστε την περιπετειώδη περίοδο της διαδοχής του Αντρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη. Ήταν μια τρελή φάρσα με θέμα την διαπλοκή και τις σκοτεινές δοσοληψίες στο πολιτικό παρασκήνιο. Φέτος το δίδυμο επανέρχεται στο ίδιο θέμα με ένα καινούργιο έργο: «ΒΑΛ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ».

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Πρωταγωνιστούν: Χρυσούλα Διαβάτη, Μιχάλης Ρέππας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Φώτης Σπύρος, Βάσω Λασκαράκη, Δημήτρης Λέκκος.

Θέατρο Εμπορικόν
«ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ» του Avery Corman

Η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την παράσταση «Κράμερ εναντίον Κράμερ». Η ταινία σε διασκευή και σκηνοθεσία του  Robert Benton και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους την Μέρυλ Στρηπ και τον Ντάστιν Χόφμαν, βραβεύτηκε το 1985 με 5 Όσκαρ: Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου και αναδείχτηκε σε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Απόδοση: Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη σε συνεργασία με την Δάφνη Λαρούνη
Σκηνικά: Γιώργος  Γαβαλάς
Κοστούμια: Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Παίζουν:
Δημήτρης Αλεξανδρής, Μαρία Ζορμπά, Αθηνά Μαξίμου, Χριστόδουλος Στυλιανού, Δημήτρης Μαύρος και τα παιδιά Γιάννης Μπαριάμης, Γιάννης Κυρίκου και Άλκης Πανταζόπουλος.

Διαβάστε το πρόγραμμα για τη σεζόν 2013-2014 της Ελληνικής Θεαμάτων