Η έκθεση παλαιών φωτογραφιών αρχαιολογικών χώρων από τον σπουδαίο Γερμανό αρχιτέκτονα σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και τη Γερμανική Σχολή Αθηνών ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την Τρίτη 17 Απριλίου.

Η έκθεση παλαιών φωτογραφιών αρχαιολογικών χώρων από τον σπουδαίο Γερμανό αρχιτέκτονα σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και τη Γερμανική Σχολή Αθηνών – Doerpfeld Gymnasium ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την Τρίτη 17 Απριλίου.


Η έκθεση παρουσιάζει μια μικρή επιλογή φωτογραφιών από το υλικό του φωτογραφικού αρχείου του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, οι οποίες προοριζόταν αρχικά για τεκμηρίωση των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Όμως, η τεχνική τους αρτιότητα, η αισθητική τους ποιότητα και η λεπτομερειακή τους ακρίβεια, αποτελούν μαρτυρίες μιας ρομαντικού χαρακτήρα σύλληψης της ενότητας ανθρώπου και φύσης με φόντο το μεγαλειώδες σκηνικό των αρχαιολογικών χώρων. Ο παραπάνω μοναδικός συνδυασμός, ήταν μία εξαιρετική αφορμή για να παρουσιαστούν και να εκτεθούν στα μάτια του ελληνικού κοινού.


Την Τρίτη 17 Απριλίου στο Goethe-Institut Athen στην αίθουσα εκδηλώσεων και στο φουαγιέ η έκθεση θα ξεκινήσει με διάλεξη του αρχαιολόγου, αρχιτέκτονα και Καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μανώλη Κορρέ, σε ελληνική και γερμανική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση.
Την Τρίτη 3 Ιουλίου 19:00 στην αίθουσα του Goethe-Institut Athen o Dr. Michael Krumme, Υπεύθυνος του Φωτογραφικού Αρχείου του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου θα μιλήσει με θέμα : «Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και οι απαρχές της αρχαιολογικής φωτογραφίας».


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2007
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ώς Πέμπτη 9:00-21:00, Παρασκευή 9:00-19:00,
Σάββατο 9:00 – 13:00
Είσοδος ελεύθερη
Κατάλογος έκθεσης 8 ευρώ