Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Μήκος κύματος

Μήκος κύματος
Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα μια νοερή συνομιλία του Σαράντη Καραβούζη με τον Giorgio de chirico και του Δημήτρη Γέρου με τον Νίκο Εγγονόπουλο θα εγκαινιαστεί στις 19 Ιουλίου.

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα μια νοερή συνομιλία του Σαράντη Καραβούζη με τον Giorgio de chirico και του Δημήτρη Γέρου με τον Νίκο Εγγονόπουλο θα εγκαινιαστεί στις 19 ιουλίου.

Δυο αξιόλογοι νεότεροι καλλιτέχνες θέλοντας να αποδώσουν ένα φόρο τιμής στους δυο μεγάλους ζωγράφους, των οποίο το έργο είναι γνωστό όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μαζί με τον εικαστικό θεσμό «Πλοές» του Ιδρύματος Κυδωνιέως στην Ανδρο παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο, Μήκος Κύματος, η οποία θα διαρκέσει από το Σάββατο 19 Ιουλίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Σαράντης Καραβούζης στα έργα του εκφράζεται με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από το ιδίωμα της μεταφυσικής ζωγραφικής, ενώ ο Δημήτρης Γέρος χρησιμοποιώντας το προσωπικό του ιδίωμα διαμορφώνει τις δικές του εικαστικές συνθέσεις μέσα στα πλαίσια του υπερρεαλισμού.

Τα δυο αυτά κινήματα τέχνης έχουν πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές και εμείς καλούμαστε να παρακολουθήσουμε τον διάλογο συμπαράθεσης τους μέσα από την εικαστική γλώσσα.

Την ιδέα και την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Αθηνά Σχινά η οποία είναι επιμελήτρια του ιδρύματος το οποίο διανύει την 14η χρονιά του.

Info
Μήκος Κύματος
Από 19 Ιουλίου έως τέλος Σεπτεμβρίου
Ίδρυμα Κυδωνιέως, Ανδρος

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστικό αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
08.11.2016 17:25
...“in black ink my love may still shine bright...” Με αυτόν τον θαυμάσιο σκοτεινό στίχο από τα σονέτα του William Shakespeare ως τίτλο και τα εικονοποιημένα θραύσματα της περιπέτειας της αγάπης ως αφετηρία και περιεχόμενο, ένα μικρό επετειακό εικαστικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνομιλία με το θεατρικό αφιέρωμα στα 400 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής, θα υποδέχεται τους θεατές από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ως τα τέλη Ιανουαρίου στο φουαγιέ του Θεάτρου.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Stand up for…: εικαστική έκθεση από το The ArtLoft
15.01.2016 16:42
Η εικαστική πλατφόρμα "The ArtLoft" που επιμελείται η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Stand up for...", στον εικαστικό πολυχώρο The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.
Τα πολυσήμαντα κουκούλια: Έκθεση του Σαράντη Γκάγκα στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
04.12.2015 16:22
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, στην τελευταία έκθεση για το 2015, συναντά τον εικαστικό Σαράντη Γκάγκα και την έκθεση με τίτλο «Τα πολυσήμαντα κουκούλια», η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:00.