Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μήκος κύματος

Μήκος κύματος
Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα μια νοερή συνομιλία του Σαράντη Καραβούζη με τον Giorgio de chirico και του Δημήτρη Γέρου με τον Νίκο Εγγονόπουλο θα εγκαινιαστεί στις 19 Ιουλίου.

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα μια νοερή συνομιλία του Σαράντη Καραβούζη με τον Giorgio de chirico και του Δημήτρη Γέρου με τον Νίκο Εγγονόπουλο θα εγκαινιαστεί στις 19 ιουλίου.

Δυο αξιόλογοι νεότεροι καλλιτέχνες θέλοντας να αποδώσουν ένα φόρο τιμής στους δυο μεγάλους ζωγράφους, των οποίο το έργο είναι γνωστό όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μαζί με τον εικαστικό θεσμό «Πλοές» του Ιδρύματος Κυδωνιέως στην Ανδρο παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο, Μήκος Κύματος, η οποία θα διαρκέσει από το Σάββατο 19 Ιουλίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Σαράντης Καραβούζης στα έργα του εκφράζεται με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από το ιδίωμα της μεταφυσικής ζωγραφικής, ενώ ο Δημήτρης Γέρος χρησιμοποιώντας το προσωπικό του ιδίωμα διαμορφώνει τις δικές του εικαστικές συνθέσεις μέσα στα πλαίσια του υπερρεαλισμού.

Τα δυο αυτά κινήματα τέχνης έχουν πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές και εμείς καλούμαστε να παρακολουθήσουμε τον διάλογο συμπαράθεσης τους μέσα από την εικαστική γλώσσα.

Την ιδέα και την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Αθηνά Σχινά η οποία είναι επιμελήτρια του ιδρύματος το οποίο διανύει την 14η χρονιά του.

Info
Μήκος Κύματος
Από 19 Ιουλίου έως τέλος Σεπτεμβρίου
Ίδρυμα Κυδωνιέως, Ανδρος

Σχετικές ειδήσεις
Heard, έκθεση του Θανάση Λάλα στον Εικαστικό Kύκλο Sianti
06.02.2017 11:36
«Πόσο σκληρή πρέπει να ’ναι μια καρδιά για να αντέξει την προδοσία;». Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο Θανάσης Λάλας μέσα από την ατομική του έκθεση με τίτλο Heard, η οποία θα φιλοξενηθεί στον Εικαστικό Kύκλο Sianti και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 το απόγευμα.
Εικαστικό αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
08.11.2016 17:25
...“in black ink my love may still shine bright...” Με αυτόν τον θαυμάσιο σκοτεινό στίχο από τα σονέτα του William Shakespeare ως τίτλο και τα εικονοποιημένα θραύσματα της περιπέτειας της αγάπης ως αφετηρία και περιεχόμενο, ένα μικρό επετειακό εικαστικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνομιλία με το θεατρικό αφιέρωμα στα 400 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής, θα υποδέχεται τους θεατές από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ως τα τέλη Ιανουαρίου στο φουαγιέ του Θεάτρου.
Growing Ground: Εικαστικό πρότζεκτ της Μαρίας Οικονομοπούλου στην Ελευσίνα
21.09.2016 13:06
Η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη πραγματοποιεί το διαδραστικό εικαστικό πρότζεκτ Growing Ground σε επιμέλεια της εικαστικού Μαρίας Οικονομοπούλου που θα εγκαινιαστεί στις 2 Οκτωβρίου 2016.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.