Η ενότητα «Αρχέτυπα» του Γιώργου Μήλιου, που επρόκειτο να κλείσει τις φετινές εικαστικές εκδηλώσεις της γκαλερί Citronne στον Πόρο

… δε θα παρουσιαστεί.

Η ενότητα “Αρχέτυπα” του Γιώργου Μήλιου επρόκειτο να κλείσει τις εφετινές εικαστικές εκδηλώσεις της γκαλερί CITRONΝΕ στον Πόρο. Στην έκθεση αυτή, την τελική, παρουσιαζόταν η εκτεταμένη αναζήτηση του καλλιτέχνη, μια “έρευνα-εκσκαφή στον κόσμο της τέχνης και στα σωθικά μας”, καθώς σημειώνει ο ίδιος στο Πρόγραμμα. Η αναζήτηση απεικονίζει με μία ονειρική έκφραση, με τα χρώματα της γης,  χερσαία και θαλασσινά, όλα όσα εισπράτει και επεξεργάζεται η ψυχή και η μνήμη, υπό την επήρεια μιας μορφής, ενός τοπίου, μιας συνάντησης, μιας εμπειρίας.

Τα έργα του Γιώργου Μήλιου εκλάπησαν κατά την μεταφορά τους από την Αθήνα στον Πόρο. Πέρα από την μεγάλη αναστάτωση και την βαθειά λύπη που προξενεί μια τέτοια αναντικατάστατη απώλεια, η γκαλερί CITRONΝΕ βρίσκεται σήμερα, παραμονές των εγκαινίων, με το πρόγραμμά της ακρωτηριασμένο, με την θεματική της ελλειμματική. Ο κύκλος των εκδηλώσεων παραμένει ανοιχτός και ατελής, καθώς απουσιάζει η κατάληξή του. Τα “Αρχέτυπα” συμπλήρωναν την εφετινή οπτική, το τρίπτυχο των παραστάσεων μέσα στο θερινό σκηνικό του Πόρου, ανάμεσα στον λόφο και την θάλασσα. Ο εκθεσιακός χώρος παραμένει ελλιπής, εν αναμονή.