Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Συμφωνία με το θεό – Γενναίος Καραχάλιος

Συμφωνία με το θεό – Γενναίος Καραχάλιος

Οι Εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν σε επανέκδοση το βιβλίο του Γενναίου Καραχάλιου, που φέρει τον τίτλο « Συμφωνία με το θεό» και…

… αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας βιβλίων, που ξεκίνησε με «Το τελευταίο ταξίδι» και ολοκληρώθηκε με τη «Διαφωνία με το θεό».


Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Μετά από είκοσι χρόνια, ο ήρωας του Τελευταίου Ταξιδιού επιστρέφει στο  μοναστήρι για να συναντήσει το μοναχό Αθανάσιο και να του ζητήσει βοήθεια για  την άρρωστη γυναίκα του. Θα ξεκινήσει ένα ακόμα ταξίδι, θα καταλήξει μέχρι τα  βάθη της ζούγκλας, όπου με τη συνδρομή μιας γυναίκας και της απομονωμένης  φυλής της θα προσπαθήσει να κλείσει τη συμφωνία με το Θεό, αφού πρώτα περάσει  νοερά το ταξίδι της ψυχής μετά το θάνατο και καταφέρει να σταθεί στις πύλες  του Παραδείσου, αντιμετωπίζοντας στη διαδρομή δαίμονες, πειρασμούς και συνομιλώντας  με αγγέλους και αγίους. Λίγο πριν ξυπνήσω, μια γυναικεία μορφή σκέπασε φωτίζοντας με τη λάμψη της όλο  τον ουρανό, απλώνοντας το καστανόξανθο μαλλί της παντού και λούζοντάς τον στο  χρώμα του ήλιου πριν τη δύση του. Την αναγνώρισα. Ήταν η Νεκταρία, η γυναίκα  μου. Μια βάρκα με περίμενε απέξω δεμένη στην όχθη, πλέοντας γαλήνια στα  μισοσκότεινα νερά του ποταμού.


Βιογραφικά στοιχεία:
Ο Γενναίος  Καραχάλιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία ενάμισι έτους έχασε τον πατέρα  του. Από μικρός έδειξε ενδιαφέρον για το νόημα της ζωής και τη σημασία της  επόμενης. Σε ηλικία δεκαεφτά ετών άρχισε τη συγγραφή διηγημάτων και το  Φεβρουάριο του 2010 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Το Τελευταίο  Ταξίδι. Το Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησε το τρίτο και τελευταίο μέρος της  τριλογίας Διαφωνία με το Θεό από τις εκδόσεις Λιβάνη. Τον Ιούλιο του 2012  επανακυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος της τριλογίας με τίτλο Συμφωνία με το Θεό,  επίσης από τις εκδόσεις Λιβάνη.


Ιστοσελίδα συγγραφέα: www.gennaioskaraxalios.gr


Βιβλιογραφία:
Διαφωνία με το Θεό
Συμφωνία με το θεό

 

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.