Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο μπαμπάς μου… πειρατής – Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Ο μπαμπάς μου… πειρατής – Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο παιδικό βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο «Ο μπαμπάς μου… πειρατής», που ανήκει στη σειρά…

… "Χωρίς σωσίβιο, επίπεδο 3, δελφινάκια".


Εικονογράφηση: Βίκτωρ Μοσχόπουλος


Ο μπαμπάς του Γιάννου ίσως θα πρέπει να απομακρυνθεί από την οικογένεια, αν τελικά αποδεχτεί την θέση εργασίας που του προσφέρανε. Ο Γιάννος είναι πεπεισμένος ότι ο μπαμπάς του παλιά ήταν πειρατής και θέλει να ξαναγίνει πειρατής, να φύγει από κοντά τους, για να μπορέσει να ανακαλύψει τον κρυμμένο θησαυρό. Είναι πολύ στενοχωρημένος και αποφασίζει να αναλάβει δράση. Με την κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειες πολλοί γονείς θα αναγκαστούν να αλλάξουν επάγγελμα, να ξαναγυρίσουν σε επαγγέλματα που έκαναν πριν κάνουν οικογένεια, να δουλέψουν σε άλλες πόλεις μακριά από την οικογένειές τους. Το ίδιο συμβαίνει και στην οικογένεια του πρωταγωνιστή του βιβλίου.  Οικογενειακές καταστάσεις, χιούμορ, παρεξηγήσεις και η παιδική ματιά στα πράγματα σε ένα βιβλίο με απολαυστική εικονογράφηση η οποία δεν εικονοποιεί την ιστορία, αλλά αποδίδει με υπερρεαλισμό την άποψη του ήρωα για την πραγματικότητα. Η σειρά «Χωρίς σωσίβιο» είναι σχεδιασμένη για παιδιά 6-8 ετών, που έχουν κατακτήσει τον μηχανισμό της ανάγνωσης και κάνουν τις πρώτες προσπάθειες να διαβάσουν μόνα τους. Αποτελείται από τρία επίπεδα με αυξανόμενη αναγνωστική δυσκολία. Οι έγχρωμες εικόνες κάνουν ελκυστική την ανάγνωση, οι χαρακτήρες των ηρώων θα κερδίσουν αμέσως τα παιδιά, που θα ταυτιστούν μαζί τους, ενώ οι ιστορίες είναι γραμμένες από καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς. Η παιδαγωγική επιμέλεια, η κατάλληλα επιλεγμένη γραμματοσειρά και το βολικό μέγεθος των βιβλίων, ο αριθμός των λέξεων και οι δραστηριότητες ανάγνωσης στο τέλος κάθε βιβλίου θα κάνουν τη σειρά την πρώτη σας επιλογή.


Αναζητήστε τα βιβλία της σειράς «Χωρίς σωσίβιο», γραμμένα από τους αγαπημένους σας συγγραφείς. Διασκεδαστικές εικονογραφημένες ιστορίες και δημιουργικές δραστηριότητες θα σας κρατήσουν συντροφιά!

Σχετικές ειδήσεις
Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο σκουπιδονήσι; - Βαγγέλης Ηλιόπουλος
21.10.2016 13:11
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο σκουπιδονήσι; του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε εικονογράφηση Φραντσέσκας Κοζάντι.
 Ο μπαμπάς μου... ο ήρωας μου! - Παναγιώτης Δημητρόπουλος
21.09.2016 09:42
Από την Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο μπαμπάς μου ... ο ήρωας μου! του Παναγιώτη Δημητρόπουλου σε εικονογράφηση Αγγελικής Δρακάκη.
Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός - Βαγγέλης Ηλιόπουλος
07.06.2016 11:51
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε εικονογράφηση της Κέλλυ Ματαθία Κόβο
Πασχαλινό εργαστήρι στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
18.04.2016 17:00
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει ένα πασχαλινό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τις οικογένειές τους, με θέμα τα αυγά!
Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει - Βαγγέλης Ηλιόπουλος
24.02.2016 12:14
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.