Το Sani Festival, που διεξάγεται στο Λόφο Σάνης, θα υποδεχθεί το Διονύση Σαββόπουλο, για μια μουσική παράσταση παρέα με τρεις δεξιοτέχνες μουσικούς στις 4 Αυγούστου 2012.

Το 20ό Sani Festival ανοίγει την αυλαία της μουσικής ενότητας Greek Variations και υποδέχεται στη σκηνή του Λόφου τον Διονύση Σαββόπουλο στις 4 Αυγούστου, για μια παράσταση με τίτλο «Ο πολιτευτής, μουσικοπολιτικά και άλλα».

Με 27 σπουδαία τραγούδια στις αποσκευές του ανεβαίνει ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Λόφο της Σάνης. Τραγούδια «πολιτικά» όπως «Η Συγκέντρωση της ΕΦΕΕ» και οι «Κωλοέλληνες», που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή, ξεπέρασαν τον χρόνο και επανέρχονται επίκαιρα και το ίδιο αιχμηρά, επισημαίνοντας ξανά τα βαθύτερα αδιέξοδα του πολιτικού μας βίου, αλλά και σπουδαίες αποτυπώσεις της τρυφερής ψυχής του τροβαδούρου, όπως η «Θαλασσογραφία» και το «Καλοκαίρι». Μαζί του, τρεις κορυφαίοι δεξιοτέχνες της νεότερης μουσικής μας σκηνής: ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά) και ο ενορχηστρωτής  Ορέστης Πλακίδης (keyboards – programming).

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΛΑΚΙΔΗΣ
Γεννήθηκε το 1969. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα μουσικής και ταυτόχρονα ανακάλυψε τα synthesizers. Με την ιδιότητα του μουσικού, του ενορχηστρωτή ή του παραγωγού έχει συμμετάσχει σε πάνω από εκατό παραγωγές της ελληνικής δισκογραφίας, καθώς επίσης και σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πληθώρα καλλιτεχνών. Έχει εργαστεί ως παραγωγός στη Sony Music, έχει κάνει ενορχηστρώσεις για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, έχει διδάξει μουσική τεχνολογία στα μουσικά γυμνάσια κι έχει συνθέσει για διαφημίσεις. Τα τελευταία χρόνια δημιούργησε το συγκρότημα «Daydream», γράφοντας μουσική και στίχους. Είναι τακτικός συνεργάτης του Διονύση Σαββόπουλου από το 1985.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΠΗΣ
Γεννήθηκε το 1971, και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να σπουδάζει Βυζαντινή μουσική και κρουστά. Συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και τραγουδιστές, συμμετέχοντας σε συναυλίες και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος του γκρουπ κρουστών «Κρόταλα», με πολλές εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το 2011 κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ «Ρercussion Pictures».

ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ
Σπούδασε στο ινστιτούτο μουσικής του Λος Άντζελες μαζί με τους Garry Willis, Carl Schroeder, Bob Magnuson, Scott Henderson, Joe Diorio. Μπασίστας παγκόσμιας κλάσης, έχει υπάρξει μέλος των γκρουπ «Electric Jazz Trio» με τους Manny Boyd και Danny Hayes, «Exit» με τους Marc Halbheer και Lior Yekutieli, «Iasis» και «Tilman». Παίζει στους  «Human Touch» (David Lynch, Σταύρος Λάντσιας) τα τελευταία 13 χρόνια, συνεργάζεται με τον Milcho Leviev τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 1994. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες με τους Danny Hayes, Manny Boyd, Billy Hart, στην Interbalcan ορχήστρα, Anatoly Vapirov, και στη συμφωνική ορχήστρα της Αθήνας ως σολίστας. Υπήρξε επίσης σολίστας στην «Καμεράτα». Κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ «Άποψις» το 2006.