Όταν το 1995 δεκαέξι καλλιτέχνες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πρώτη cheapart προκάλεσαν κάποια ερωτήματα στο κοινό, όχι μόνο το φιλότεχνο. Κάνει η τιμή την αξία του έργου;

Όταν το 1995 δεκαέξι καλλιτέχνες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πρώτη cheapart προκάλεσαν κάποια ερωτήματα στο κοινό, όχι μόνο το φιλότεχνο. Κάνει η τιμή την αξία του έργου;


Ή μήπως η πολλαπλότητα του; Ή η παρουσίαση του σε μεγάλη και αναγνωρισμένη αίθουσα της εποχής; Σίγουρο είναι ότι το θέμα της τιμής προκάλεσε και ίσως ακόμα προκαλεί, αλλά από την άλλη πολλοί καλλιτέχνες που σήμερα συνεργάζονται με αρκετές άλλες αίθουσες έκαναν την παρουσία τους γνωστή μέσα από τις εκθέσεις αυτές τα τελευταία χρόνια.


Η cheapart πραγματοποιήθηκε την πρώτη φορά το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Φέτος γιορτάζουν τα 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς στο κτίριο των Κοιτώνων, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.


Στην φετινή έκθεση θα λάβουν μέρος 90 καλλιτέχνες με καινούριες ενότητες έργων και είναι η μεγαλύτερη που διοργανώθηκε μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Πολλούς από τους καλλιτέχνες αυτούς είχε την ευκαιρία να δει και το διεθνές κοινό στη Βιέννη τον Μάιο 2007 στην πρώτη διεθνή cheapart με τίτλο artMart, ενώ το ευρωπαϊκό κοινό θα έχει και πάλι την ευκαιρία αυτή το Νοέμβριο 2008 στην αυστριακή πρωτεύουσα.


Η cheapart παρουσίασε στο κοινό τα τελευταία 12 χρόνια πάνω από 300 καλλιτέχνες. Πολλοί φιλότεχνοι που παρακολούθησαν την πορεία αυτή και άλλοι που μεγάλωσαν με τη συστηματική παρουσία της cheapart θα έχουν σίγουρα πολλά να διηγηθούν. Αρκετοί γνώρισαν το διάστημα αυτό από κοντά τους καλλιτέχνες και συνδέθηκαν φιλικά με αυτούς και το έργο τους. Τόσο το κοινό όσο και οι καλλιτέχνες αισθάνονται την εκδήλωση αυτή τόσο οικεία όσο και μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι τους.


Η cheapart ως ζωντανός οργανισμός παράγει καινούριες ιδέες άλλοτε ανακυκλώνοντας και χωνεύοντας το σήμερα και άλλοτε τολμώντας να πειραματιστεί μαζί του.


Info
cheapart 08
Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008 στις 21.00
Διάρκεια μέχρι 10 Ιουλίου 2008
Κτίριο Κοιτώνων, πρώην στρατόπεδο Κοδρα – Καλαμαριά
Ώρες: 20.00 με 00.00, Δευτέρα – Παρασκευή
Τηλ. 2310 481711