Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

2ο Athens Open Air Festival - Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους

2ο Athens Open Air Festival - Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους

To 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του δραστηριότητες, παρουσιάζοντας μια επιλογή από τις ταινίες που διακρίθηκαν στο…

34ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2011, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, στις 21.00.


Μετά τις επιτυχημένες, θεματικές, διοργανώσεις της περασμένης εβδομάδας, σε Πετράλωνα, κέντρο, Πατήσια και Γκάζι, το 2ο Athens Open Air Film Festival συνεχίζει τις δροσιστικές του κινηματογραφικές εκπλήξεις, μεταφέροντας τις δράσεις του τόσο εντός, όσο και εκτός ορίων πόλης.


Προβολή με επιλογή από τις ταινίες που διακρίθηκαν στο  34ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2011
Χάρτης: http://pininthemap.com/ppec1ef897fc8bac9dc


Κοινωνικός προβληματισμός, καλλιτεχνικές αναζητήσεις, φιλοσοφικά ερωτήματα, sci-fi και πολιτική, μέσα απ\' τη φρέσκια ματιά ορισμένων εκ των καλύτερων μικρομηκάδων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, θα προβληθούν οι ταινίες «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, «If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού και «Make Up» του Χρήστου Μασσαλά.


Οι ταινίες:


«Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη. 1ο Βραβείο Μυθοπλασίας
Ένας άντρας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από καιρό. Στο σχεδόν  εγκαταλειμμένο, ερειπωμένο χωριό του βρίσκει τη γυναίκα του με ένα παιδί που δεν είναι δικό του. Σ’ αυτόν τον κόσμο, ένας ανεπιθύμητος έχει μόνο το έγκλημα σαν μέσο για ν’ αποκαταστήσει την τάξη.


«Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη. 2ο Βραβείο Μυθοπλασίας, Τιμητική Διάκριση Σκηνικών, Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών

Η μικρή τρώει σερενάτα, ο μπαμπάς της φεύγει σε ταξίδι για δουλειές, η μαμά κάνει περμανάντ, η αδερφή της κλείνεται με τις ώρες στο μπάνιο, ο Λένιν παραμονεύει πάνω στο άδειο γραφείο του μπαμπά και στο βίντεο του Ντίνου παίζει συνέχεια ο Φρέντυ.


«Make-up» του Χρήστου Μασσαλά. Βραβείο Έλληνες του Κόσμου-Σωκράτης Δημητριάδης
Περιγραφή μιας σύντομης συνάντησης στο αστικό τοπίο του ανατολικού Λονδίνου. Μια ταινία για τις μικρές χειρονομίες μεγάλης σημασίας και τη σιωπή που   προηγείται μιας νέας αρχής.


«Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη ταινία Κοινωνικού Προβληματισμού
Ο Παντελής και ο Νικόλας. Ο Ανέστης. Περπατούν. Δύο άνθρωποι κι ένας γάιδαρος στη φύση, σπουδή πάνω στην πλοκή μέσα από το διάλογο.


«If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού Ειδικό βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης»
Μια ομάδα ψαράδων αποφασίζει να δώσει το βάπτισμα του πυρός στον νεαρότερο, μέσω μιας πρωτότυπης αφήγησης. Του αφηγούνται την ιστορία της Μαμάς Αντόνια, μιας παχύσαρκης γυναίκας που θα τον βοηθήσει ν’ ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά του.


«Ελένη» του Στέργιου Πάσχου. Τιμητική διάκριση καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Ιωάννα Κολλιοπούλου.
Η Ελένη βαριέται, και όταν η Ελένη βαριέται φοβερά πράγματα συμβαίνουν γύρω της. Μια φάρσα για τους «μικρούς θανάτους» που χρειάζεται ένα ζευγάρι προκειμένου να υπάρχει.


«Κοφ’ το» του Βασίλη Καλαμάκη. Τιμητική διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Ερρίκο Λίτση.
Άσπρα μαλλιά της κεφαλής, κακά μαντάτα της... θολής ανάμνησης του να έχεις τις ορμές εικοσάρη. Ιδού τι γίνεται όταν η φαρμακευτική βοήθεια δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιλύει...


Το φεστιβάλ
Το 2ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Μεγάλο Βραβείο για το «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου στο Βέλγιο
23.02.2017 14:15
Το «Άφτερλωβ» του ταλαντούχου Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, μετά το βραβείο καλύτερης ταινίας από την Επιτροπή Νέων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο κατακτά μια ακόμη σημαντική διάκριση -στο Βέλγιο αυτή τη φορά- αποσπώντας το σημαντικό βραβείο Cineuropa της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ της Μονς.
6ο Athens Open Air Film Festival: Λούφα και παραλλαγή, του Νίκου Περάκη στην Ταινιοθήκη
09.09.2016 12:11
Η «Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη θα προβληθεί σε μια τιμητική βραδιά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στο πλαίσιο του 6oυ Athens Open Air Film Festival.
Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει με το Amadeus στην Αίγινα
16.08.2016 17:13
Επίσημη πρώτη του Athens Open Air Film Festival στα νησιά υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής!
Μπίλης, νέα προβολή στο Cinemarian
17.05.2016 11:51
Για μία μόνο προβολή, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, η δραματική ταινία μικρού μήκους Μπίλης, στην ανεξάρτητη αίθουσα για ταινίες μικρού μήκους του κινηματογράφου CINEMARIAN.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.