Στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου του Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο, θα πραγματοποιηθεί μια πρωτοποριακή θεατρική απόδοση του Βιβλίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη

… για 8 παραστάσεις, από τις 26 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου 2012.

Έντονες είναι οι προετοιμασίες για τη θεατρική παραγωγή του Βιβλίου της Αποκάλυψης.
Τον Ιούλιο, θα παρουσιαστεί στην Πάτμο, στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου του Αγ. Ιωάννη, η Θεατρική Απόδοση του Βιβλίου της Αποκάλυψης. Η Αποκάλυψη, καταληκτήριο κείμενο της Βίβλου,έχει ως κείμενο διεθνή ακτινοβολία και σημαντική ιστορική αξία και έχει παγκοσμίως συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της Πάτμου. Το κείμενο της Αποκάλυψης όντας διαχρονικό, αγγίζει πολλά σύγχρονα ηθικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Από τις πολύπλευρες αυτές αναφορές, οι σκηνοθέτες επιλέγουν φέτος να εστιάσουν το βλέμμα τους στο Οικονομικό ζήτημα.

Η σκηνοθεσία ανήκει στους σημαντικούς Γερμανούς σκηνοθέτες Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Πάτμου και των οποίων η καλλιτεχνική πορεία μετράει πάνω από τρεις δεκαετίες. Η παράσταση φέτος, τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται με ειδική άδεια της ιστορικής Μονής Πάτμου. Οι πρόβες έχουν αρχίσει από τον Μάρτιο.

Θυάτειρα, Σάρδεις, Φιλαδέλφεια, Έφεσος, Σμύρνη, Λαοδικεία, Πέργαμος:
Αφού οι θεατές περάσουν μια μεγάλη Πύλη που έχει το σχήμα ΑΩ, θα μοιραστούν σε 7 διαφορετικές ομάδες θέσεων κατά συμβολική αντιστοιχία των επτά Εκκλησιών της Μικράς Ασίας.. Εκτός των Ελληνικών, αποσπάσματα του έργου θα είναι μεταφρασμένα σε 4 γλώσσες. Την απόδοση στα Ελληνικά έχει επιμεληθεί ο Ηγούμενος της Μονής Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου.

Επίσης, έχει σχεδιαστεί πρωτότυπη μουσική σύνθεση και περίτεχνα κοστούμια για τους 14 ηθοποιούς της παράστασης, ενώ τα ηδιακριτική και ιδιαίτερα προσεγμένη σκηνογραφία επιμελείται ο Hans Hoffer, σκηνογράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης.

 
Η παράσταση, αποτελεί μια ωραία ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου.