Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αφηγήσεις του δικηγόρου Στέφανου Φαμόζου - Γεράσιμος Θεοδόσης

Αφηγήσεις του δικηγόρου Στέφανου  Φαμόζου - Γεράσιμος Θεοδόσης

Οι Εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το νέο έργο του Γεράσιμου Θεοδόση, που έχει τιτλοφορείται «Αφηγήσεις του δικηγόρου Στέφανου Φαμόζου»…

… και αποτελεί έναν τρόπο ένωσης τριών μεγάλων ιστοριών αγάπης, πάθους και εκδίκησης.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η πένα του δικηγόρου Στέφανου Φαμόζου ενώνει τρεις  μεγάλες ιστορίες αγάπης, πάθους και εκδίκησης. Τρεις ιστορίες που έχει γράψει  η ζωή και ο δικηγόρος Στέφανος Φαμόζος προσπαθεί να ρετουσάρει με τη βοήθεια  της θεάς Θέμιδας. Ως νομικός παραστάτης των αντρών, ο δικηγόρος Στέφανος  Φαμόζος αφηγείται τις ιστορίες των γυναικών που απονέμουν δικαιοσύνη  αγαπώντας - απατώντας - σκοτώνοντας. Είναι η ιστορία της όμορφης και  αινιγματικής Μπέλας που κλέβει την καρδιά του ποιητή Λέοναρντ, αφού  προηγουμένως του πήρε ό,τι πολυτιμότερο είχε στη ζωή. Είναι η ιστορία της  αισθησιακής και μοιραίας Λίλης που πιστεύει ότι τιμωρεί και πληγώνει το  σύζυγό της Ανδρέα, ενώ τιμωρεί και πληγώνει τον ίδιο της τον εαυτό. Είναι η  ιστορία της παθιασμένης και απρόβλεπτης Ευγενίας που κάνει τον υπουργό Αστέρη  πατέρα του παιδιού της χωρίς να τον γνωρίζει, μόνο και μόνο επειδή τον έχει  ερωτευτεί. Η τυφλή θεά απαλλάσσει τις γυναίκες και καταδικάζει τους άντρες. Η  απόφασή της σκληρή μα δίκαιη: Στη ζωή πληρώνεις στο τέλος για όλα, πληρώνεις  για την ομορφιά αλλά και για τα λάθη σου, ακόμη και αν αυτά είναι στιγμιαία.


Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:
O Γεράσιμος Θεοδόσης, ζακυνθινής καταγωγής,  γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Είναι διδάκτορας  Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Ασχολείται με την  πολιτική και την επιστημονική έρευνα, αλλά ζει αποκλειστικά για τη  λογοτεχνία .


Aπό τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:
Tόση Bροχή για μια  Aπουσία
Ταξίδι στα Ιεροσόλυμα
Η Γάτα του Σρέντινγκερ
Το Χαμόγελο της  Περσεφόνης
Απονομή Δικαιοσύνης.

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.