Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Welcome to the club

Welcome to the club
Mια ομαδική έκθεση συνεργασίας της Eνωσης Ελλήνων Χαρακτών με το τμήμα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.

Μια ομαδική έκθεση συνεργασίας της Eνωσης Ελλήνων Χαρακτών με το τμήμα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας εγκαινιάζεται, την Τετάρτη 11 Ιουνίου στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.

H εκδήλωση αποτελεί μια αφορμή για τους αποφοίτους του τμήματος, να παρουσιάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό μερικά ενδεικτικά έργα από τις πτυχιακές τους εργασίες.

Στην συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχουν απόφοιτοι της ακαδημαϊκής χρονιάς του 2007. Οι Χαρακτικές εργασίες των Εύα Βασδέκη, Ελένη Λιβανού, Δημήτρη Μηλιώτη, Γεωργία Νταλαγιώργου, Κατερίνα Παπαδημητροπούλου και Νίκου Σταυρακαντωνάκη, έχουν γίνει με όλες τις τεχνικές χάραξης και εκτυπώσεων.

Η παρουσιά νέων δημιουργών στο χώρο της χαρακτικής είναι ένα αισιόδοξο στοιχείο καθώς όπως σημειώνει και ο κ. Μιχάλης Αρφαράς καθηγητής χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών: «Η Χαρακτική , όχι μόνον υπάρχει, αλλά αποκτά συνεχώς δυνάμεις με νέους δυναμικούς καλλιτέχνες που έρχονται να εμπλουτίσουν με τις δημιουργίες τους.Ενας νέος άνεμος φαίνεται να φυσάει στη χαρακτική , ίσως γιατί αυτή η τέχνη συνδυάζει ακριβώς τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την πολιτισμική έκφραση της εποχής μας, δηλαδή την αυθεντική πρωτότυπη δημιουργία με την τεχνογνωσία».

info
Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα, τηλ/fax 2109228370

e-mail : info@haraktes.org, www.haraktes.org
Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 5 Ιουλίου 2008.
Ωρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 18:00-21:00
Σάββατο: 12:00-15:00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
03.11.2016 11:08
Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος", όπου συμμετέχουν νέοι χαράκτες του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.