Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Menlightened, από τους Gentils Pois(s)sons στο Studio Κινητήρας

Menlightened, από τους Gentils Pois(s)sons στο Studio Κινητήρας

Το καλλιτεχνικό Studio Κινητήρας , θα φιλοξενήσει τους artists in residence «Les Gentils Pois(s)ons» που θα παρουσιάσουν μια παράσταση χορού με τίτλο «Menlightened»…

το διήμερο 21-22 Ιουλίου.


Menlightened, μια παράσταση χορού για την καθημερινή τρέλα από τους Les Gentils Poi(s)ons, οι οποίοι  θα είναι artists in residence. Στο Κινητήρα θα κάνουν πρόβες, θα κοιμηθούν και θα μείνουν από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου.


Μια παράσταση που διερωτάται που βρίσκονται τα όρια μεταξύ «φυσιολογικού» και «διαταραγμένου», και αν υπάρχει αυτή η αμφιθυμία μέσα μας. Μέσ αυτήν α από θα αμφισβητήσουμε την αυτοκριτική μας και την κριτική που ασκούμε στον κόσμο γύρω μας.  Ένας  μυστηριώδης κόσμος γεμάτος αποξενωμένους, αλλά ευχάριστα παράξενους χαρακτήρες αποκαλύπτεται, ένας κόσμος όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ή μήπως όχι; Με δάκρυα και γέλιο, αυτό το έργο είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικό και γοητευτικό. Απευθύνεται στην καθημερινή μας τρέλα και στον τρελό που βρίσκεται μέσα στον καθένα μας, ο οποίος αναζητά τρυφερότητα, αγάπη, απαντήσεις...


Χορογράφος: Lies Mahy
Χορευτές: Anne Marie Honggokoesoemo, Ελεονώρα Ηλία, Rosana Pinheiro
Μουσικός: Tim Vets
Κουστούμια: Greet Joos


Η Lies Mahy, αποφοίτησε το 2004 από το Rotterdam Dance Academy (σήμερα Codarts). Από τότε έχει συνεργαστεί σε θεατρικές και χορευτικές παραγωγές με πολύ γνωστούς   καλλιτέχνες , όπως: Martine Moulart, Erwin Wauters, Wim Geysen, Dieter Defurne και άλλοι.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δημιούργησε το πρώτο της έργο ‘Figures for a man, a women and a cube’ . Από τότε έχει εκτεταμμένα ασχοληθεί με χορογραφίες με κορύφωση την ταινία “Spiegelschrift” του Wim Geysen.Παράλληλα, διδάσκει σε διάφορους οργανισμούς και σχολεία. Επίσης, στηρίζει τον οργανισμό Danswerkhuys vzw με τον οποίο έχει συνδιοργανώσει δύο φορές το MAYDaY!Festival.
Οι Les Gentils Poi(s)sons θέλουν να φέρουν το (σύγχρονο) χορό πίσω στις ρίζες του – ως μέσο έκφρασης και αίσθησης- και θέλουν να μας κάνουν να κατανοήσουμε ότι αυτός ενυπάρχει μέσα μας. Επειδή η κίνηση είναι οικεία σε όλους μας, οι Les Gentils Poi(s)sons θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για να φέρουν κόντα τους ανθρώπους, να τους κάνουν να βλέπουν, να κινούνται, να σκέφτονται, να ζούν.


Ιστοσελίδα: www.lesgentilspoissons.be

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης με κρητικούς χορούς στη Μεθοδία
15.12.2016 15:57
Μια εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την επίλεκτη Ομάδα τους, παρουσιάζεται από 15 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:00 στην μουσική σκηνή Μεθοδία στον Βοτανικό.
Armonia από τους Salsa Sinners στο Fuzz Live Music Club
03.11.2016 16:40
Οι Salsa Sinners παρουσιάζουν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 τη νέα τους παράσταση Armonia.
Διήμερο παραστάσεων και βίντεο χορού από τον Κινητήρα
22.09.2016 12:29
Ο Κινητήρας εγκαινιάζει καλλιτεχνικά τη νέα σεζόν, διοργανώνοντας διήμερο παραστάσεων και βίντεο χορού στις 8 και 9 Οκτωβρίου.
Cold Blood, από τους Michèle Anne De Mey, Jaco Van Dormael στο Φεστιβάλ Αθηνών
08.07.2016 15:42
Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται τους Michèle Anne De Mey και Jaco Van Dormael, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στην Πειραιώς 260 τη νέα τους παράσταση Cold Blood.
Ο Ερωτόκριτος από τους Χαΐνηδες και τους κι όμΩς κινείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
29.03.2016 16:46
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.