Το καλλιτεχνικό Studio Κινητήρας, θα φιλοξενήσει τους artists in residence «Les Gentils Pois(s)ons» που θα παρουσιάσουν μια παράσταση χορού με τίτλο «Menlightened»…

το διήμερο 21-22 Ιουλίου.

Menlightened, μια παράσταση χορού για την καθημερινή τρέλα από τους Les Gentils Poi(s)ons, οι οποίοι  θα είναι artists in residence. Στο Κινητήρα θα κάνουν πρόβες, θα κοιμηθούν και θα μείνουν από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου.

Μια παράσταση που διερωτάται που βρίσκονται τα όρια μεταξύ «φυσιολογικού» και «διαταραγμένου», και αν υπάρχει αυτή η αμφιθυμία μέσα μας. Μέσ αυτήν α από θα αμφισβητήσουμε την αυτοκριτική μας και την κριτική που ασκούμε στον κόσμο γύρω μας.  Ένας  μυστηριώδης κόσμος γεμάτος αποξενωμένους, αλλά ευχάριστα παράξενους χαρακτήρες αποκαλύπτεται, ένας κόσμος όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ή μήπως όχι; Με δάκρυα και γέλιο, αυτό το έργο είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικό και γοητευτικό. Απευθύνεται στην καθημερινή μας τρέλα και στον τρελό που βρίσκεται μέσα στον καθένα μας, ο οποίος αναζητά τρυφερότητα, αγάπη, απαντήσεις…

Χορογράφος: Lies Mahy
Χορευτές: Anne Marie Honggokoesoemo, Ελεονώρα Ηλία, Rosana Pinheiro
Μουσικός: Tim Vets
Κουστούμια: Greet Joos

Η Lies Mahy, αποφοίτησε το 2004 από το Rotterdam Dance Academy (σήμερα Codarts). Από τότε έχει συνεργαστεί σε θεατρικές και χορευτικές παραγωγές με πολύ γνωστούς   καλλιτέχνες, όπως: Martine Moulart, Erwin Wauters, Wim Geysen, Dieter Defurne και άλλοι.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δημιούργησε το πρώτο της έργο ‘Figures for a man, a women and a cube’ . Από τότε έχει εκτεταμμένα ασχοληθεί με χορογραφίες με κορύφωση την ταινία “Spiegelschrift” του Wim Geysen.Παράλληλα, διδάσκει σε διάφορους οργανισμούς και σχολεία. Επίσης, στηρίζει τον οργανισμό Danswerkhuys vzw με τον οποίο έχει συνδιοργανώσει δύο φορές το MAYDaY!Festival.
Οι Les Gentils Poi(s)sons θέλουν να φέρουν το (σύγχρονο) χορό πίσω στις ρίζες του – ως μέσο έκφρασης και αίσθησης- και θέλουν να μας κάνουν να κατανοήσουμε ότι αυτός ενυπάρχει μέσα μας. Επειδή η κίνηση είναι οικεία σε όλους μας, οι Les Gentils Poi(s)sons θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για να φέρουν κόντα τους ανθρώπους, να τους κάνουν να βλέπουν, να κινούνται, να σκέφτονται, να ζούν.

Ιστοσελίδα: www.lesgentilspoissons.be