Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μαθητικές καλλιτεχνικές δημιουργίες

Μαθητικές καλλιτεχνικές δημιουργίες
Για τρίτη συνεχή χρονιά η Ελλάδα συμμετείχε στο Διεθνές Σχολικό Πρόγραμμα Τέχνης της Unilever, που έγινε σε συνεργασία με την πινακοθήκη Tate Modern του Λονδίνου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Ελλάδα συμμετείχε στο Διεθνές Σχολικό Πρόγραμμα Τέχνης της Unilever, που έγινε σε συνεργασία με την πινακοθήκη Tate Modern του Λονδίνου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε φέτος στην Tate Modern η Ραφαέλλα Βέρου, μαθήτρια της Β' Λυκείου του Λεόντειου Λύκειου Πατησίων. To έργο της, σε μορφή DVD, έχει τίτλο: «Παραγωγή-Αναπαραγωγή» και όπως δηλώνει χαρακτηριστικά παραφράζοντας τον Nτοστογιέφσκι «η τέχνη της μοναδικότητας είναι η ομορφιά που θα σώσει τον κόσμο μας».

Η Ραφαέλλα Βέρου, μαζί με άλλους 21 νεαρούς καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από όλο τον κόσμο, ταξίδεψε στο Λονδίνο για να δει το έργο της να εκτίθεται στο πλαίσιο μιας ειδικής τελετής στην Tate Modern, στις 26 Μαρτίου 2008.

Το Διεθνές Σχολικό Πρόγραμμα Τέχνης της Unilever, το οποίο πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, ενθαρρύνει παιδιά από όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν ένα έργο ζωγραφικής, ένα γλυπτό ή ακόμη και μια μικρή εγκατάσταση, πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Μέχρι σήμερα, συνολικά περισσότερα από 125.000 παιδιά από περισσότερες από 45 χώρες έχουν συμμετάσχει σε αυτό.

Στο Κέντρο Τεχνών στο ΑCS εγκαινιάζεται η έκθεση των έργων των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα με θέμα «Ομορφιά και διαφορετικότητα. Δύο κόσμοι μακρινοί;». Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 5.000 μαθητές από σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια από όλη την Ελλάδα.


info
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 28 Μαΐου 2008 και ώρα 7:00 μ.μ
Κέντρο Τεχνών στο ΑCS: Γαρυττού 53, Χαλάνδρι.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Μαϊου έως 7 Ιουνίου
Ωρες λειτουργίας: Δευτ.-Σαβ: 10:00-17:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
www.childrensartmuseum.gr


Σχετικές ειδήσεις
Prix Pictet Disorder – Αταξία: Ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
26.07.2016 14:47
Το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Prix Pictet σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ συνεχίζει την περιοδεία της Έκθεσης των Επιλαχόντων για τον έκτο κύκλο του με τίτλο Disorder (Aταξία) στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.
Ο Έκτος Κύκλος του Prix Pictet: Disorder – Αταξία στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
30.06.2016 13:38
Το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Prix Pictet σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει την περιοδεία της Έκθεσης των Επιλαχόντων για τον έκτο κύκλο του με τίτλο Disorder (Aταξία) στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Athens Biennale 2015-2017 – Σύναψη 2: Τελευταίες καλλιτεχνικές δράσεις στο Μπάγκειον
22.04.2016 13:43
Η Σύναψη 2 της Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας την Κριτική των Θεσμών - Από τη σκοπιά του Νότου» ολοκληρώνεται ολοκληρώνεται το διήμερο 23 και 24 Απριλίου στο «Μπάγκειον» στην Ομόνοια, με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων.
20 & 20 για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: η έκθεση στην Ύδρα
05.04.2016 14:40
Η αγαπημένη έκθεση "20 & 20 για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης" συνεχίζει το ταξίδι της και από την Τρίτη 5 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου θα φιλοξενείται στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.