Η φετινή Art Athina φιλοξενεί και τις αίθουσες τέχνης Αστρολάβος στο Basic Plan. Τα εξαιρετικά έργα που θα εκθέσει ο Αστρολάβος θα τα βρείτε στο περίπτερο C39…

Η φετινή Art Athina φιλοξενεί και τις αίθουσες τέχνης Αστρολάβος στο Basic Plan. Τα εξαιρετικά έργα που θα εκθέσει ο Αστρολάβος θα τα βρείτε στο περίπτερο C39…

Οι Αίθουσες Τέχνης «Αστρολάβος» συμμετέχουν στην Art Athina με μία ομαδική έκθεση έργων ζωγραφικής, γλυπτικών κατασκευών και installations, δίνοντας το στίγμα και το ύφος της γκαλερί, μέσα απ’ τις δουλειές των νεότερων, αλλά και των πιο γνωστών-καταξιωμένων καλλιτεχνών-συνεργατών της γκαλερί.


Η παρουσία του Αστρολάβου χαρακτηρίζεται από μία ποικιλία έργων σε υφολογικό, εκφραστικό και μορφοπλαστικό επίπεδο, παρ’ όλ’ αυτά όμως διατηρούν ως συνδετικό τους κρίκο, τον γόνιμο διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη.


Στο C39 του Basic Plan λοιπόν ανακαλύψτε ένα ζωγραφικό έργο του Δημήτρη Μυταρά, από την καινούρια ενότητα δουλειάς του καλλιτέχνη, τα «Καράβια», ένα επίτοιχο έργο μικτής τεχνικής του Κώστα Τσόκλη, από την τελευταία ενότητα δουλειάς του, στην οποία ο καλλιτέχνης εμπνέεται και δημιουργεί έργα με βάση το κόκκινο χρώμα, μία γλυπτική κατασκευή από σίδερο και ξύλο, του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, με τίτλο: «Αντιστίξεις», στην οποία ο καλλιτέχνης απεικονίζει Σκηνές Κυνηγιού.


Και συνεχίστε με ένα ζωγραφικό έργο, με τίτλο «Ερωτικό», από την πιο πρόσφατη δουλειά του Φαίδωνα Πατρικαλάκι, με ζωγραφικά έργα μικτής τεχνικής της Ελένης Παυλοπούλου από την ενότητα «Emigrantes del Amor», επίσης ζωγραφικά έργα του Νίκου Λαγού, με τη γνωστή τεχνοτροπία του, που συνδυάζει τον αφηρημένο εξπρεσσιονισμό και τη ζωγραφική του γκράφιτι.


Επίσης, θα εκτεθούν και ένα μνημειακών διαστάσεων έργο του Γιάννη Λασηθιωτάκη, στο οποίο απεικονίζεται με λεπταίσθητες τονικές διαβαθμίσεις ένα κορίτσι-Aγγελος, ένα από τα γνωστά για την ευαισθησία και την ιδιαίτερη χειροναξία τους, έργο του Νίκου Αλεξίου, δύο τρισδιάστατες κατασκευές από καθρέπτη, plexi glass και ζωγραφικά μοτίβα, της Δήμητρας Πανουριά, ένα τρίπτυχο αφαιρετικής τεχνοτροπίας της Ευρυδίκης Καλλιμάχου.


Και τέλος, οι τρισδιάστατες κατασκευές με σύρμα και κάρβουνο της Έρης Σουρούνη, ένα νέο-ποπ ζωγραφικό έργο, με ρεαλιστικές και υπερρεαλιστικές αναφορές στις σύγχρονες Γκέισες και την κουλτούρα του 21ου αιώνα, της Εύας Μήταλα, δύο ζωγραφικά νεοπαραστατικά πορτρέτα, ένα αναγεννησιακό και ένα σύγχρονο, από την Σταματίνα Ντούτσουλη και μία κατασκευή από ανοξείδωτο αλουμίνιο, με επιζωγραφισμένο μοτίβο νεαρής κοπέλας από την Aπω-Ανατολή, της Έλενας Παπαδημητρίου.


Info
Αστρολάβος – Booth C39, Basic Plan
Art Athina
Helexpo Palace, Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι.
Διάρκεια έκθεσης: από τις 22/5 έως τις 25/5/2008