Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Γλυπτική στο Αττικό φως

Γλυπτική στο Αττικό φως
Ο Εικαστικός Κύκλος παρουσιάζει από τις 5 Ιουνίου την ατομική έκθεση του γλύπτη Κώστα Δικέφαλου, στην οποία περιλαμβάνονται έργα που δημιούργησε τα τελευταία έντεκα χρόνια.

Ο Εικαστικός Κύκλος παρουσιάζει από τις 5 Ιουνίου την ατομική έκθεση του γλύπτη Κώστα Δικέφαλου, στην οποία περιλαμβάνονται έργα που δημιούργησε τα τελευταία έντεκα χρόνια.

Με τίτλο «Γλυπτική στο Αττικό Φως» ο Κώστας Δικέφαλος ξεκινά την έκθεσή του στον Εικαστικό Κύκλο παρουσιάζοντας έργα από μάρμαρο που φιλοτέχνησε την τελευταία δεκαετία της καριέρας του,

«Τοτέμ-ερωτικά, σύμβολα-μήτρες, κοχύλια-σκαριά που σχίζουν τα νερά της ερωτικής μου φαντασίας, μιας αστείρευτης ενέργειας για τη ζωή-ένας ύμνος στο φώς-σε ένα τόπο που έκτισα στα παιδικά μου όνειρα, που με τόση λύσσα πάλεψα να δημιουργήσω μα που στο τέλος αργά αλλά σταθερά χάνεται μέσα από τα χέρια μου μαζί με τις δυνάμεις που φεύγουν στη μάχη με το χρόνο», όπως αναφέρει ο Δικέφαλος, είναι περίπου όλα όσα θα θαυμάσετε στον χώρο τέχνης του Εικαστικού Κύκλου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η κ. Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Ευρωβουλευτής και θα προλογίσει η κ. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης - Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Info
Γλυπτική στο Αττικό φως
Εγκαίνια: 5 Ιουνίου, στις 20.00
Διάρκεια: 5 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2008
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09.00-15.00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09.00-14.00 και 18.00-21.00
Εικαστικός Κύκλος / Χώρος Τέχνης, Χ. Τρικούπη 121, Αθήνα
Τηλ.: 210 3300136
www.ikastikos-kiklos.gr

Σχετικές ειδήσεις
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
The Show Must Go On: Έκθεση στην Can Christina Androulidaki Gallery
10.01.2017 11:32
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο ‘The Show Must Go On’ ο Σωτήρης Πανουσάκης παρουσίαζει μια σειρά από ζωγραφικά έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων που δημιούργησε τα τελευταία 13 χρόνια.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.