Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Διάχρονο Θέατρο Μαίρης Βιδάλη: Καλοκαίρι 2012

Διάχρονο Θέατρο Μαίρης Βιδάλη: Καλοκαίρι 2012

Για την καλοκαιρινή περίοδο 2012 η Μαίρη Βιδάλη θα συνεργαστεί με τον Δημοτικό Πολιτισμικό Οργανισμό …

Ρόδου και το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου στο  ανέβασμα της τραγωδίας του Ευριπίδη “Τρωάδες”, σε μετάφραση Αλέξη Μίγκα και  σκηνοθεσία  Ζαχαρία Αγγελάκου. 


Από το 415 π.χ. που ο Ευριπίδης έγραψε τις “Τρωάδες”, η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα παρακολουθεί με τρόμο κι  αγανάκτηση άδικους και βρώμικους πολέμους που εξαπολύουν οι ισχυροί του κόσμου, εναντίον μικρών και  αδύναμων  λαών, με γνώμονα τα συμφέροντα τους.

ΓΙΑΤΙ; Σ’ αυτό το ερώτημα το αρχαίο δράμα παίρνει θέση, επειδή δεν έχει μόνο πολιτιστικό χαρακτήρα αλλά και πολιτικό  μήνυμα.


Η σκηνοθεσία επιπροσθέτως αποτολμά την ερμηνεία 3 ρόλων (Κασσάνδρα, Ανδρομάχη, Ελένη) από έναν υποκριτή (Μαίρη  Βιδάλη), όπως γινόταν και στην αρχαιότητα.


 

Στον ρόλο της Εκάβης η Νίτα Παγώνη, του Μενέλαου και του Ποσειδώνα ο Οδυσσέας Σταμούλης, (φωτογραφία) του Ταλθύβιου ο Ζαχαρίας Αγγελάκος, της Αθηνάς η Έλενα Χατζηκωνσταντίνου και του Αστυάνακτα ο Πέτρος Αργύρης καθώς και ο χορός, φύλακες.


Οι παραστάσεις ξεκινούν αρχές Ιουλίου στην Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. 

 


Η πρώτη στην Αθήνα θα είναι στις 14/8 στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας. Ακολουθούν φεστιβάλ Βριλησσίων 26/08, ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας 27/08, φεστιβάλ Αιγάλεω 28/8,  Αισχύλεια Ελευσίνας 09/09  κ.α.

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
25.08.2016 14:50
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους και των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9μ.μ. την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπρέχτ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
07.07.2016 15:40
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το αριστούργημα του Μπρέχτ, Η ζωή του Γαλιλαίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.
«Οι Επιτρέποντες» του Μενάνδρου στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
24.06.2016 15:47
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην κωμωδία του Μενάνδρου, «Οι Επιτρέποντες (Οι προσφεύγοντες σε διαιτησία)», σε διασκευή – σκηνοθεσία του Γιώργου Ματαράγκα και μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, που θα παρουσιαστεί από το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ., στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.
Η Επίτευξη του Φοίνικα: μια σκηνική ανάγνωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
09.05.2016 17:10
To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Γαλλικό Ινστιτούτο ξεκινούν μια νέα συνεργασία γύρω από τη δραματουργία. Κάθε χρόνο ένας γάλλος σκηνοθέτης / συγγραφέας είναι καλεσμένος από το Γαλλικό Ινστιτούτο και φιλοξενείται στο θέατρο μαζί με έναν έλληνα θεατρικό συγγραφέα / σκηνοθέτη. Αυτή η συνεργασία οδηγεί σε μια κοινή δημιουργία που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο.
Οι Ένοχοι, του Μπωμαρσαί στο Θέατρο Διάχρονο
07.04.2016 16:13
Το θέατρο «Διάχρονο» της Μαίρης Βιδάλη συνεχίζει τον προγραμματισμό του για τη θεατρική σεζόν 2015-16 με την τρίτη παραγωγή του, το έργο «Οι Ένοχοι» («La mère coupable») του Μπωμαρσαί.