Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

O Sabu Toyozumi για μια εμφάνιση στη Knot Gallery

O Sabu Toyozumi για μια εμφάνιση στη Knot Gallery

Η Knot Music παρουσιάζει στο κοινό το Sabu Toyozumi, Ιάπωνα κρουστό μουσικό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο θεμελιωτής του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού…

… και θα προσφέρει μια σπάνια εμπειρία στους θεατές , την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, στις 21:00.

 

H πορεία του Ιάπωνα κρουστού Sabu Toyozumi (γεν. 1943) θα μπορούσε να είναι μια περίληψη της ιστορίας του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Μέλος του θρυλικών Masayuki Takayanagi\'s New Direction στα 60s και του A.A.C.M τo 1971, συμμετείχε στην Anthony Braxton Creative Music Orchestra και υπήρξε μέλος των F.M.T., και έχει ηχογραφήσει, μεταξύ άλλων, με τον Kaoru Abe το duo Overhang-Party (ένα απο τα πιο δυναμικά ντουέτα στην ιστορία της free jazz), με τον Peter Brötzmann ώς ντούο το Live In Japan 1982, με τον Arthur Doyle και τον Takashi Mizutani (Les Rallizes Denudes) το Live In Japan 1997.


Τις δεκαετίες του \'80 και του \'90 είχε μακροχρόνιες συνεργασίες με τους Derek Bailey, Takehisa Kosugi, Wadada Leo Smith, Misha Mengelberg, Sunny Murray, Fred van Hove και John Russell (με τον οποίο συνεχίζει να παίζει συχνά μέχρι και σήμερα) ενω την τελευταία δεκαετία έχει συνεργαστεί με τους Evan Parker, Lol Coxhill, Phil Minton, John Edwards, Steve Beresford και John Butcher.


Παραμένοντας απρόβλεπτος και διαρκώς σε κίνηση ο Toyozumi κινείται με άνεση ανάμεσα στη free jazz και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και συνδυάζει στο παίξιμο του την ορμητικότητα με την έμφαση στη λεπτομέρεια.


Επιλεκτική δισκογραφία:
Tristan Honsinger / Toshinori Kondo / Peter Kowald / Sabu Toyozumi - What Are You Talking About? (1983)
Fred Frith / John Zorn / Onnyk / Sabu Toyozumi  - Ars Longa Dens Brevis (2000)
Eiichi Hayashi, Otomo Yoshihide, Sabu Toyozumi - The Crushed Pellet (2003)
Makoto Kawabata, Mototeru Takagi, Sabu Toyozumi ‎– Qbico Japan Box (2009)
 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ρένος και το Πλήρωμα του Χρόνου για ακόμα μία εμφάνιση στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
29.11.2016 15:24
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, "Το Πλήρωμα Του Χρόνου" και η Δώρα Τσίγκα θα βρεθούν για μία ακόμη εμφάνιση στο Γυάλινο – Up Stage την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου.
Οι Blue Note Organ Trio live στο Beton 7
20.10.2016 17:08
Μετά από πολύμηνη απουσία από τα Αθηναϊκά συναυλιακά δρώμενα, αλλά και μια πολύ επιτυχημένη πρόσφατη εμφάνιση στο φεστιβάλ Jazz on Tinos, το Blue Note Organ Trio επιστρέφει στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στο Beton7.
Μαρία Λατσίνου - Μια Ανάσα Μετά… live στο Underflow
10.10.2016 13:44
Η Μαρία Λατσίνου συγκεντρώνει στις συναυλίες της ένα αφοσιωμένο και σταθερό κοινό που την παρακολουθεί συστηματικά. Πρώτη εμφάνιση της για αυτή τη σεζόν, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Underflow Record Store & Art Gallery.
Dr. Albert Flipout’s One Can Band ft Mickey Pantelous live στο Ίλιον Plus
29.03.2016 14:02
Πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous μας ταξιδεύει Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο Ίλιον Plus, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Flipout* * (Της κονσέρβας κρουστό που έχει δεμένη στο αριστερό του πόδι) στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.
Οι Graveyard live τον Ιούνιο στο Gagarin 205
29.02.2016 16:31
Επιτέλους! Τρία χρόνια μετά το θριαμβευτικό sold out στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Graveyard επιστρέφουν στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205, το Σάββατο 25 Ιουνίου.