Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη: Έκθεση στον πολυχώρο Red Dot

Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη: Έκθεση στον πολυχώρο Red Dot

Η εικαστική έκθεση «Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη» από τη χορογράφο και εικαστική καλλιτέχνη Αιμιλία Μπουρίτη και τη φωτογράφο

Βούλα Ανδρώνη, που θα παρουσιαστεί από την Τρίτη 17 Ιουλίου έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο RED DOT, αποτελείται από εικαστική εγκατάσταση, βίντεο και έκθεση φωτογραφίας με υλικό από δύο θεματικές ενότητες.

 

Η πρώτη θεματική αφορά το οδοιπορικό της Αιμιλίας Μπουρίτη κατά μήκος της Ιεράς Οδού. Η καλλιτέχνης διασχίζει την Ιερά Οδό από τον Κεραμεικό μέχρι την Ελευσίνα πατώντας πάνω στα ίχνη των Μυστών και ξεδιπλώνει παράλληλα το βιομηχανικό τοπίο της Δυτικής Αττικής.

 

 

Η δεύτερη θεματική αφορά το φωτογραφικό υλικό της Βούλας Ανδρώνη από το  χοροθεατρικό δρώμενο «Άρρητη Κόρη» από την «Ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία». Η φωτογράφος αποτυπώνει μέσα από το φακό της την τριπλή υπόσταση της Περσεφόνης, το Διόνυσο Ζαγρέα και την πάλη των Τιτάνων.

 

Η έκθεση «Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη» φέρνει σε διάλογο την τέχνη της φωτογραφίας, την performance και την εικαστική εγκατάσταση δημιουργώντας  ένα κοινό έδαφος τεχνών.

 

 

Η γεωγραφική θέση του πολυχώρου RED DOT, στον οποίο παρουσιάζεται η έκθεση, συμπίπτει απόλυτα με την αφετηρία της ιερής διαδρομής καθώς βρίσκεται στον Κεραμεικό και σε απόσταση αναπνοής από την Ιερά Οδό.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Χρήστου Κατρούτσου στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 12:03
Ο Πολυχώρος VAULT, φιλοξενεί τη νέα έκθεση του εικαστικού, ποιητή και δοκιμιογράφου Χρήστου Κατρούτσου. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη με ερεθίσματα από σύγχρονα ζητήματα όπως το οικολογικό αλλά και διαχρονικά όπως το ζήτημα της υπαρξιακής αγωνίας.
To Δωμάτιο του Charles: ομαδική έκθεση στον Πολυχώρο Vault
14.09.2016 10:20
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών του VAULT Theatre Plus, ΟPEN SEPTEMBER 5 (23 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2016) εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση & performance art με τίτλο: To Δωμάτιο του Charles, μία αναφορά στον Bukowski.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
ΑΚΜΗ - ART: εικαστική έκθεση από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πολυχώρο TABYA
27.05.2016 16:25
Στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης που διοργανώνει ο τομέας “Art & Design” του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, οι σπουδαστές της ειδικότητας 3D ANIMATION παρουσιάζουν έργα τους σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται στις 27/05/2016 στον Πολυχώρο TABYA.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.