Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Gala Μπαλέτου στο Ηρώδειο

Gala Μπαλέτου στο Ηρώδειο

Την 16η βραδιά του Σεπτεμβρίου, 16 μεγάλα αστέρια principal dancers – etoiles του μπαλέτου θα χορέψουν κάτω από την Ακρόπολη. Στο Ηρώδειο , …

το χώρο που, στο παρελθόν, λάμπρυναν με την παρουσία τους τόσο μεγάλα ονόματα του μπαλέτου (Rudolf Nureyev, Dame Margot Fonteyne, Vladimir Vasiliev, Ekaterina Maximova, Maya Plisetskaya, Natalia Makarova, Mikhail Barishnikov και πολλοί άλλοι), τα σημερινά λαμπερά αστέρια θα πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμααφιέρωμα που συνδυάζει έργα και χορογραφίες από την παραδοσιακή – ρομαντική – κλασική ιστορικότητα με εκείνα του νεοκλασικού θαυμαστού στυλ του 20ου αιώνα για να φτάσει στις πρωτότυπες νέες εκφάνσεις έργων που περνούν στον 21ο αιώνα.

 

 

Από το Μπαλέτο Μαριίνσκι (Daria Pavlenko – Alexander Zaitsev), στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Marianella Nunez –  Thiago Soares, Federico Bonelli – Hikaru Kobayashi) και στο Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Zdenec Konvalina), από το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού (Isabelle Ciaravola – Herve Moreau) και το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης (Kirill Kourlaev – Ketevan Papava) στο Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας (Sergio Bernal), από το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου (Iana Salenko – Marian Walters) στο Μπαλέτο Μπολσόι (Olga Smirnova – Semyon Chudin).

 

 

Αυτά τα αστέρια θα προσφέρουν δημοφιλέστατα pas-de-deux (Εσμεράλντα – Μπαγιαντέρα – Κουρσάρος), νεοκλασικά διαμάντια (Απόλλων του Μπαλανσίν, Τα Ραντεβού και Θαϊς του Ρολάν Πετί, Ελεγεία του Ρέμπεκ, Άρτεμις και Ακταίων της Βαγκάνοβα, Σπάρτακος του Γκριγκορόβιτς), αλλά και μοντέρνες «αποκαλύψεις» όπως η Άννα Καρένινα του Μπόρις Έιφμαν. Δεν θα λείψει και το «έντεχνο»…(Κάρμεν, Τρίκωχο καπέλλο) και ένα ακόμα διαμάντι στην “αυτοκρατορική τιάρα” του προγράμματος θα είναι ο Ελληνικός χορός του Μωρίς Μπεζάρ σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

 


Πολύτιμα χορογραφικά διαμάντια από τα πιο πολύτιμα αστέρια του μπαλέτου θα λάμψουν κάτω από την Ακρόπολη την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Βασίλισσα του Χιονιού από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.10.2016 15:42
Φέτος, το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων θα λάμψει πάνω από το Μέγαρο Μουσικής. Μια νέα διεθνής παραγωγή μπαλέτου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα! Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού που βασίζεται στο πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Links: από τους Αντώνη Φωνιαδάκη και APOTOSOMA στο Θέατρο Ολύμπια
10.03.2016 12:50
Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνή, που έχει την υπογραφή του σπουδαίου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη και είναι αφιερωμένη στους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, τον Γ. Σ. Μπαχ και τον Γ. Φ. Χαίντελ, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια.
Σπάρτακος από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
07.03.2016 14:30
Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Νέος Διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ ο Αντώνης Φωνιαδάκης
01.03.2016 12:32
Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ ορίζεται ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης.
Gala χορού με την Nadia Muzyca στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.01.2016 17:06
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 σε ένα gala χορού με την Nadia Muzyca, την Πρώτη Χορεύτρια του Μπαλέτου Teatro Colón του Μπουένος Άϊρες και τους σολίστ του Teatro Colon, όπου θα απολαύσουμε την Carmen και αποσπάσματα από τα μπαλέτα Don Quijote, Le Corsaire και Tangos.