O Μόρτεν Τίλντουμ υπογράφει τη σκηνοθεσία της περιπέτειας με τίτλο «Κυνηγοί Κεφαλών», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζο Νέσμπο, που κυκλοφορεία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και η οποία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 12 Ιουλίου 2012.

Ο Μόρτεν Τίλντουμ σκηνοθετεί τον βραβευμένο Νορβηγό ηθοποιό Άξελ Χένι, την εντυπωσιακή Σινόβε Μακόντι Λουντ και τον γοητευτικό Δανό Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου (“Black Hawk Down”, “Kingdom of Heaven”), σε μια καταιγιστική περιπέτεια βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζο Νέσμπο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο Ρόγκερ Μπράουν είναι ένας κυνηγός ταλέντων (headhunter), που φαίνεται να έχει μια τέλεια ζωή: επιτυχημένος επαγγελματικά, παντρεμένος με μια όμορφη και καταξιωμένη γυναίκα, διαθέτει μια υπέροχη βίλα, ζει μέσα στην πολυτέλεια – ταυτόχρονα όμως είναι και πνιγμένος στα χρέη. Προκειμένου να αντεπεξέλθει, επιδίδεται σ’ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: κλέβει πολύτιμους πίνακες. Όταν μαθαίνει ότι ο κύριος ανταγωνιστής του, ο Κλας Γκρέβε, ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν, διαθέτει έναν ανεκτίμητο Ρούμπενς, περνάει αμέσως στη δράση: και αν το έγκλημα είναι τέχνη, αυτή η διάρρηξη θα ήταν το αριστούργημά του. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται, όταν ο Ρόγκερ βρίσκει στο διαμέρισμα του αντιπάλου του το κινητό της αγαπημένης του γυναίκας.

Τι εστί Headhunting:

Αν εξαιρέσουμε το μικρό του ύψος (λίγο πάνω από 1.60), ο Ρόγκερ είναι ένας άντρας που μοιάζει να τα έχει όλα. Είναι ο καλύτερος στη δουλειά του (στρατολογεί την αφρόκρεμα των υψηλόβαθμων στελεχών, για λογαριασμό των πελατών του)• σύζυγός του είναι η εκθαμβωτική ιδιοκτήτρια γκαλερί τέχνης, Νταϊάνα• ζει σ’ ένα ονειρεμένο (αν και κάπως υπερβολικά ακριβό για την τσέπη του) σπίτι. Προκειμένου να συντηρεί την υπέροχη ζωή του, ο Ρόγκερ αναγκάζεται μια στις τόσες να κλέβει έργα τέχνης – και σ’ αυτή την τέχνη, είναι άφταστος.

Ο Κλας Γκρέβε είναι ο τέλειος υποψήφιος για την επόμενη «στρατολόγηση»: πρώην μισθοφόρος (και μάλιστα κορυφαίος) και νυν ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος εταιρείας που ασχολείται με τις διαδικτυακές μπίζνες. Είναι επίσης κάτοχος ενός ανεκτίμητου πίνακα, που στα μάτια του Ρόγκερ φαντάζει ως η τέλεια ευκαιρία για να αποκατασταθεί οικονομικά μια για πάντα – κι έτσι αρχίζει να καταστρώνει το τελευταίο του, μεγάλο χτύπημα.

Φαίνεται όμως ότι και ο Γκρέβε ξέρει να κάνει κόλπα. Και όταν ο Ρόγκερ κάνει διάρρηξη στο σπίτι του αντιπάλου του, θα βρει κάτι που όχι μόνο θα ανατρέψει τα πάντα, αλλά και θα τον αναγκάσει να τρέξει για να σώσει τη ζωή του….

Το κυνήγι ξεκίνησε!

O Σκηνοθέτης

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ γεννήθηκε το 1967. Σπούδασε κινηματογράφο στο School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε στο Norwegian Broadcasting Corporation ως τηλεοπτικός σκηνοθέτης, όπου συνεισέφερε σημαντικά στον ορισμό μιας νέας οπτικοακουστικής γλώσσας στη νορβηγική τηλεόραση των αρχών του ’90. Έχει σκηνοθετήσει πάρα πολλά επιτυχημένα διαφημιστικά, ενώ η πρώτη του ταινία μικρού μήκους “Fast Forward” είχε ως πρωταγωνιστή τον Άξελ Χένι. Η ταινία όμως που στον έκανε γνωστό ήταν το “Buddy”, του 2003, με τον Χένι και πάλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που γνώρισε πολύ μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία και παρουσίασε στο κοινό μια νέα γενιά ταλαντούχων ηθοποιών. Η δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους, “Fallen Angels”, ήταν υποψήφια το 2008 για 5 βραβεία Amanda. To “Headhunters” είναι η τρίτη του ταινία.

Οι Πρωταγωνιστές

Ο Άξελ Χένι, ένας από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους Νορβηγούς ηθοποιούς, γεννήθηκε το 1975 στο Όσλο. Στη διάρκεια της εφηβείας του συνελήφθη φτιάχνοντας γκραφίτι, και το γεγονός ότι ομολόγησε στην αστυνομία τον έβαλε στο περιθώριο του κοινωνικού του περίγυρου. Αυτή η προσωπική ιστορία αργότερα υπήρξε ο πυρήνας της ταινίας “Uno”, την οποία ο Χένι έγραψε και σκηνοθέτησε το 2005, κερδίζοντας το βραβείο Amanda καλύτερης σκηνοθεσίας. Ο Χένι ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο θέατρο, μετά από σπουδές στην Εθνική Ακαδημία Θεάτρου, όπου έγινε δεκτός με την τέταρτη προσπάθεια. Η μεγάλη επιτυχία όμως ήρθε με τον κινηματογράφο, όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2003 στην ταινία “Jonny Vang”, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Amanda για την καλύτερη ερμηνεία, και κυρίως με το blockbuster “Buddy”την ίδια χρονιά, που σκηνοθέτησε ο Μόρτεν Τίλντουμ και κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στις ταινίες “Hawaii, Oslo”, “Max Manus”, “A Somewhat Gentleman”και “Age of Heroes” με τον Σον Μπιν.

Ο Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου είναι ένας από τους πιο γνωστούς Δανούς ηθοποιούς. Γεννήθηκε το 1970 σ’ ένα μικρό χωριό της νήσου Ζίλαντ στη Δανία. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Θεάτρου της Κοπεγχάγης, και κι έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση το 1994 στο θρίλερ “Nightwatch”, στον πρωταγωνιστικό ρόλο που τον έκανε διάσημο στην πατρίδα του και τού άνοιξε  τις πόρτες για καριέρα στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές όπως “Black Hawk Down” και “Kingdom Of Heaven” του Ρίντλεϊ Σκοτ, “Wimbledon” δίπλα στους Πολ Μπέτανι και Κίρστεν Ντανστ, “Enigma” με τους Κέιτ Γουίνσλετ και Σάφρον Μπάροουζ και “Firewall” με τον Χάρισον Φορντ. Επίσης έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες τηλεοπτικές σειρές όπως “New Amsterdam” της Fox και “Game Of Thrones” της ΗΒΟ. Προσεχώς θα τον δούμε στις ταινίες “Mama” με την Τζέσικα Τσαστέιν και στην περιπέτεια “Oblivion” δίπλα στους Τομ Κρουζ και Μόργκαν Φρίμαν.

Η Σινόβε Μακόντι Λουντ είναι πρώην μοντέλο και νυν δημοσιογράφος. Στην ταινία “Headhunters” κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μόρτεν Τίλντουμ
Σενάριο: Λαρς Γκούντμεσταντ, Ουλφ Ρίμπεργκ
Βασισμένο στο best seller του Τζο Νέσμπο
Παραγωγή: Μαριάν Γκρέι, Άσλε Βατν

Μοντάζ: Βιντάρ Φλατάουκαν
Φωτογραφία: Τζον Αντρέας Άντερσεν
Σκηνικά: Νίνα Μπιέρκ Άντρεσεν
Κοστούμια: Κάρεν Φαμπρίτιους Γκραμ
Μουσική: Τροντ Μπιέρκνες, Γιέπε Κάας
Διάρκεια: 100′
Site: http://www.magpictures.com/headhunters/
Μια ταινία της Rosebud – www.odeon.gr

Ηθοποιοί: Άξελ Χάνι, Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, Σινόβε Μακόντι Λουντ

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους