Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Draw Music Draw!

Draw Music Draw!
Το Friends of Art / Booze Cooperativa παρουσιάζει με ενθουσιασμό την ομαδική διεθνή έκθεση Draw Music Draw! Η έκθεση ξεκινά το ταξίδι της από το Λονδίνο και φτάνει στην Αθήνα, με συνοδοιπόρους επτά νέους καλλιτέχνες από χώρες όπως η Ιταλία, η Χιλή, η Ισπανία και ο Λίβανος.

Το Friends of Art / Booze Cooperativa παρουσιάζει με ενθουσιασμό την ομαδική διεθνή έκθεση Draw Music Draw! Η έκθεση ξεκινά το ταξίδι της από το Λονδίνο και φτάνει στην Αθήνα, με συνοδοιπόρους επτά νέους καλλιτέχνες από χώρες όπως η Ιταλία, η Χιλή, η Ισπανία και ο Λίβανος.

Η διεθνής έκθεση Draw music draw! Είναι μία πρωτοβουλία τεσσάρων νέων καλλιτεχνών που γεννήθηκε στο Λονδίνο. Μέσα από μία σειρά συγκυριών η ομάδα ολοκληρώθηκε και έφτασε στα επτά άτομα που την απαρτίζουν σήμερα.

Έτσι, η έκθεση ταξιδεύει από τη βάση της το Λονδίνο στην Αθήνα και οι επτά νέοι καλλιτέχνες που την πλαισιώνουν ξεκινούν την εξερεύνησή τους με αφετηρία τον ήχο και τη μουσική , την σχέση μεταξύ σχεδίου και άλλων εικαστικών μέσων.

Σε αυτή την έκθεση το μέσο σταματάει να είναι απλά η αφετηρία της έρευνας, αλλά γίνεται ο κεντρικός της άξονας ανάπτυξης, με τον ήχο και τη μουσική να αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια ενός έργου, έμπνευση για τον καλλιτέχνη από την θέση του θεατή /ακροατή και δύναμη επιρροής στην αντίληψη του κοινού.

Αυτή η δύναμη επιρροής μάλιστα καλεί το κοινό να συμμετάσχει μέσα από έργα άλλοτε δυσδιάστατα και άλλοτε εγκαταστάσεις που συνδυάζουν την εικόνα με τον ήχο.

Η ουσία και ο σκοπός της έκθεσης περιστρέφεται γύρω από τον ορισμό την έννοιας «σχέδιο» και την σημαντικότητα ύπαρξης εννοιολογικού χώρου, μέσω του οποίου πολλοί καλλιτέχνες σκέφτονται.

Πρόκειται για ένα project που δίνει το περιθώριο στην καλλιτεχνική έρευνα και πρακτική και όπου η διασκέδαση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καλλιτεχνικής διαδικασίας.

Ο τίτλος Draw Music Draw! είναι το σλόγκαν ενός πλήθους. Συγκεκριμένα αναφέρεται στη ζητωκραυγή ενός πλήθους με μια φωνή που εκφράζει τη συλλογική εμπειρία.

Οι καλλιτέχνες που θα παρουσιαστούν είναι: Marwa Arsanios (Λίβανος), Davide D’ella (Ιταλία), Octavio Floreal (Ισπανία), Γιάννος Κοφτερός (Κύπρος), Soledad Pinto (Χιλή), Μιχάλης Θεοδοσιάδης και Ρούλα Βιδάλη (Ελλάδα).

Info
Draw Music Draw!
Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Μαΐου, στις 20:00
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13/06/2008
Ώρες λειτουργίας: 12:00 - 00:00
Booze,
Κολοκοτρώνη 57
Τηλ. πολιτιστικών: 2114000863

Σχετικές ειδήσεις
Photography Never Lies: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
30.11.2016 12:23
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Photography Never Lies.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Ζήτημα Φωτός: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
23.06.2016 16:31
18 φωτογράφοι συστήνουν στο κοινό τη φωτογραφική ομάδα 443 Photographica την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Booze Cooperativa.
Visual: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
28.04.2016 11:41
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Visual.
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.