Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Goodbye Lenin σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Κακογιάννη

Goodbye Lenin σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Κακογιάννη

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παράσταση Goodbye Lenin σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν την

Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012.

Διάρκεια: 1 ώρα & 15 λεπτά

 

Χάρη στις έξυπνες επινοήσεις του Αλεξάντερ η Μητέρα του (μια φανατική κομμουνίστρια που βρίσκεται σε κώμα χωρίς να έχει αντιληφθεί την πτώση του τείχους του Βερολίνου) εξακολουθεί να πιστεύει πως ζει στο παλιό κομμουνιστικό καθεστώς – σε μια απολαυστική κωμωδία .

 

 

Η κωμωδία Goodbye Lenin! καταπιάνεται με την Ανατολική Γερμανία στη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος, καθώς και στους πρώτους μήνες της επανένωσής της με τη Δυτική Γερμανία – μετά την πτώση του Τείχους της ντροπής.

 

Το έργο –διασκευασμένο για το θέατρο– παρουσιάζει την ιστορία της Κριστιάνε Κέρνερ (μιας φανατικής κομμουνίστριας της Ανατολικής Γερμανίας) που λίγους μήνες πριν από την πτώση του τείχους πέφτει σε κώμα, όταν βλέπει το γιο της Αλεξάντερ να παίρνει μέρος σε διαδήλωση για την κατάργηση του τείχους.

 

 

Όταν ύστερα από οκτώ μήνες ξυπνάει, βρισκόμαστε πλέον μετά την πτώση του Βερολίνου και την επανένωση των δύο Γερμανιών. Εξαιτίας όμως της επικίνδυνης κατάστασης της υγείας της ο Αλεξάντερ και η κόρη της Αριάνε αποφεύγουν να της αποκαλύψουν την αλήθεια βρίσκοντας διάφορους τρόπους για να την πείσουν πως η κατάσταση είναι όπως πριν και πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

 

 

Στο κρεβάτι της, όπου είναι καθηλωμένη γύρω από τα παλιά άχαρα έπιπλα που τα παιδιά της πιο πριν είχαν πετάξει, η Κριστιάνε εξακολουθεί να τρώει φαγητά σε κουτιά με παλιές ετικέτες βλέποντας από βίντεο κινηματογραφημένες ειδήσεις του πρώην καθεστώτος, που της παρουσιάζονται ως πρόσφατες ειδήσεις. Ο Αλεξάντερ δημιουργεί σταδιακά ένα μικρό «κομμουνιστικό καθεστώς» στο διαμέρισμά τους για να μπορέσει να κρατήσει ζωντανή την ψευδαίσθηση.

 

 


θεατρική προσαρμογή - σκηνοθεσία
Αλέξανδρος Κοέν
 

Παίζουν αλφαβητικά:
Γιάννης Αθανασόπουλος, Χαρά Δουφέκα, Μαρία Καβαλλάρη, Εύη Καραδήμα, Εύη Νταλούκα, Κώστας Πιπερίδης, Αλέξανδρος Τσελεπιδάκης
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το τελευταίο ψέμα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 16:57
«Το τελευταίο ψέμα», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μιχάλη Κακογιάννη που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1958 με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη και με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, στο -2 του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
One Small Step for a Man: Hello, Goodbye, της Δανάης Θεοδωρίδου στην Πειραιώς 260
08.07.2016 14:05
Η Δανάη Θεοδωρίδου παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση One Small Step for a Man: Hello, Goodbye.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ουί, του Μ. Μπρεχτ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
07.03.2016 10:34
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από την 1η Απριλίου το έργο του Μπερτολτ Μπρεχτ, Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ουί, σε μετάφραση Αλέξανδρου Κοέν και σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού.