Το Φεστιβάλ Θάλασσας, που διοργανώνεται στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική έχει ήδη ανοίξει τις πύλες του στο κοινό…

… με τη συνέχεια να αναμένεται αντίστοιχα «θερμή», έως και τις 18 Αυγούστου.

Φεστιβάλ Θάλασσας 2012 – Πρόγραμμα (Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών)

ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ 1- 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Σάββατο 14 Ιουλίου: Συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη
Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδάει για πρώτη φορά ένα καθαρά Ελληνικό πρόγραμμα, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αγάπης στο κοινό του. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, θα ερμηνεύσει τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που έχουν σημαδέψει την ποιότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Κυριακή 15 Ιουλίου: «Να ζει κανείς ή να μη ζει» Η μεγάλη επιτυχία του χειμώνα σε σκηνοθεσία: Θανάση Παπαθανασίου και  Μιχάλη Ρέππα.
Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο από τον Μελ Μπρουκς και παρουσιάζεται από ένα θίασο λαμπερών κωμικών ηθοποιών:
Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Κωστής, Σοφία Μουτίδου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεριανός, Πρόδρομος Τουσουνίδης.
 
 

Τετάρτη 18 Ιουλίου: Βραδιά Παγκόσμιας Μουσικής
Μια αξέχαστη βραδιά με μουσική που ενώνει όλο τον κόσμο. Το πολυμελές συγκρότημα  WORLD MUSIC OFBROCKTON SCHOOL’από τον  ΚΑΝΑΔΑ θα σας ταξιδέψει σε μουσικές γωνιές του κόσμου άγνωστες και μοναδικές, παραδοσιακής , πρωτότυπης και λαικής μουσικής με όμορφα χειροποίητα αφρικανικά ξυλόφωνακαι τύμπανα.
Η συνέχεια της βραδιάς θα σας μαγέψει με τη μουσική ΤΖΑΖ του 5μελούς  συγκροτήματος FIRST FLIGHT SAXOPHONE QUARTET’ του Πανεπιστημίου DAYTON

Σάββατο 21 Ιουλίου: «Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή» Επιθεώρηση
Η Άννα Παναγιωτοπούλου ,η Μίρκα Παπακωνσταντίνου ,η Χρύσα Ρώπα ο Αντώνης Καφετζόπουλος ,ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ,ο Παντελής Καναράκης και ο Γιώργος Γαλίτης δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν ,σε πανελλαδικό επίπεδο ,όλους τους Έλληνες με γέλια ,γέλια ,γέλια , μπρίο και τρελό κέφι!!! Συμμετέχουν η Άννα Μονογιού ,η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ,ο Γιώργος Τσούρμας ,η Κατερίνα Δημάδη.

Σάββατο  28 Ιουλίου: «ΤΟ ΜΗΛΟ» του Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου. Η κωμωδία του έρωτα…
με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών…ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ με χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα, πολλές ανατροπές και πρωταγωνιστές τη Ναταλία Δραγούμη και το Θανάση Τσαλταμπάση!

Κυριακή 29 Ιουλίου: «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ» παιδικό θέατρο

Ο αγαπημένος των παιδιών ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ σκηνοθέτησε την παράσταση ενώ έχει υπογράψει και τους στοίχους των τραγουσιών. Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ τα εντυπωσιακά κοστούμια.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΛΗΣ έχει επιμεληθεί τη μουσική της παράστασης, ενώ χορευτικά το θίασο έχει καθοδηγήσει ο ΦΩΤΗΣΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ, τη θεατρική διασκευή έχει κάνει ο ΜΑΝΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ , ενώ τα σκηνικά ζωγράφισε ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ, τέλος τη παράσταση φωτίζει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΖΑΙΟΣ.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, στο ρόλο του Τέρατος ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ, και στο ρόλο της Πεντάμορφης η ΙΡΙΔΑ ΜΑΡΑ.

Πέμπτη 2 Αυγούστου: «Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΙΑΝΟΥ»

Μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Η Όπερα του ζητιάνου δεν είναι μια συνηθισμένη όπερα.  Είναι μια φτωχή όπερα ή μια όπερα για τους φτωχούς. Δεν πρωταγωνιστούν σ’ αυτή, όπως συμβαίνει στην ιταλική όπερα,  τα μεγάλα ερωτικά πάθη και οι ευγενείς χαρακτήρες αλλά η ανάγκη, η διαφθορά, το χρήμα και ο υπόκοσμος .
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ειρήνη Αμπουμόγλι, Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιόκοτος,
Γιώργος Καραβασίλης, Ιωάννα Μήτσικα, Νικόλας Νικητάκης,
Σοφία Σακελλαρίου, Μιχάλης Συριόπουλος   

Σάββατο 4 Αυγούστου: «ΝΕΦΕΛΕΣ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ από το Εθνικό θέατρο

Διανομή
Γιάννης Μπέζος,  Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάκης Παπαδημητρίου,  Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Λαέρτης Μαλκότσης, Όμηρος Πουλάκης, Θάνος Τοκάκης, Μιχάλης Οικονόμου
Χορός: Τάνια Τρύπη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Φοίβος Ριμένας, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Ιωάννης Παπαζήσης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αμαλία Τσεκούρα, Χρήστος Σπανός, Λήδα Μανουσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Δανάη Κατσαμένη, Γιωργής Τσουρής, Σπύρος Κυριαζόπουλος.

5 Αυγούστου: «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» παιδικό θέατρο της Ξένιας Καλογεροπούλου,

 με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου,

σκηνοθεσία Κώστας Γάκης  και  πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο.
Η παράσταση που έχει μάγεψε  εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί  να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς – και όχι μόνο – φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.

Τετάρτη 8 Αυγούστου: « Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» Ντάριο Φο

σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα κατά της εξουσίας με  το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!
Παίζουν: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΡΟΣ,  ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ,  ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΠΕΤΣΟΣ,  ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΤΣΑΗΛΙΔΟΥ

Σάββατο 11 Αυγούστου: «ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ , ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ,  ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ»  
Το αγαπημένο έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη.
Πρωταγωνιστούν οι Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Σπύρος Σπαντίδας. Τον ρόλο της «καλής νεράιδας» παίζει η Δήμητρα Στογιάννη.  

Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.
Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.                            
                                     
 

Σάββατο 18 Αυγούστου: «ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ»
Σκηνοθεσία: Νίκος Μουτσινάς και Ζωή Ξανθοπούλου,
Η ιστορία της παράστασης,  που σε παραπέμπει στη χρυσή εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Μουτσινάς,  Μαρία Σολωμού, Φωτεινή Ντεμίρη, Αθηνά Οικονομάκου, Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη και Ελένη Καρακάση.