Το εστιατόριο του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας) εγκαινιάζει βραδιές με μουσικά σύνολα την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, στις 21.00.

Η πρώτη βραδιά με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο Μάνο Χατζιδάκι.
Πρόκειται για μια τζαζ προσέγγιση στη μουσική του μεγάλου συνθέτη.

«Όταν ο Δημήτρης  Καλαντζής αποφάσισε να «μεταφράσει» στη δική του μουσική διάλεκτο μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, γνώριζε καλά ότι επιτήδευση και αποδόμηση δεν ταίριαζαν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σαφώς το αναφέρει, καθώς, σχολιάζοντας την πρότασή του αυτή,  δηλώνει: «…Προέκυψε απλά, σαν φυσική διαδικασία, από την ανάγκη μας να τραγουδήσουμε τη μουσική αυτή, που χαράχτηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά, στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα, τη τζαζ. Η ουσία και η διάθεση των μελωδιών του Μάνου είναι πάντα εκεί• και εμείς είμαστε κάθε φορά ευτυχείς να τα ανακαλύπτουμε. Ξανά και ξανά…».

Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή αποτελείται από τον ίδιο στο πιάνο, τον Τάκη Πατερέλη στο άλτο σαξόφωνο, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα και το φλούγκελχορν, τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη στα τύμπανα και τον Γιώργο Γεωργιάδη στο κοντραμπάσο.

Το κυλικείο του Κεντρικού κτηρίου λειτουργεί στο δεύτερο όροφο και εκτείνεται στην ταράτσα του νεοκλασικού οικοδομήματος, με θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τον Εθνικό Κήπο. Κάθε Πέμπτη, που το Μουσείο είναι ανοικτό μέχρι τα μεσάνυχτα, προσφέρει την ευκαιρία ενός ατμοσφαιρικού δείπνου.