Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Elements of light

Elements of light
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Stella Art Foundation της Μόσχας και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης παρουσιάζει την έκθεση εικαστικών Elements of Light.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Stella Art Foundation της Μόσχας και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης παρουσιάζει την έκθεση εικαστικών Elements of Light.

Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της Art Athina 2008 και παρουσιάζει τα έργα της Eugenia Emets από τη Ρωσία και του Markus Proschek από την Αυστρία, που προέκυψαν από το κοινό πρόγραμμα φιλοξενίας τους (residency) στη Σύρο.

Το residency ήταν συμπαραγωγή του Stella Art Foundation και του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης. Οι δύο ευρωπαϊκοί φορείς συνεργάζονται στενά με σκοπό την καλλιέργεια σχέσεων μεταξύ νέων αυστριακών και ρώσων καλλιτεχνών και την ενίσχυση των καλλιτεχνικών ανταλλαγών.

Για την πραγματοποίηση του residency επιλέχθηκε το ουδέτερο έδαφος του ελληνικού νησιού της Σύρου, προκειμένου να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη ευκολία η επικοινωνία και ο διάλογος. To project ήταν ανοιχτό σε περιεχόμενο.

Οι δύο καλλιτέχνες επηρεάστηκαν από τον κατάφωτο τόπο του Oρους Χαράσσον και συσχετίζουν τον τίτλο «Στοιχεία του Φωτός» με τον λουσμένο στο φως της μέρας χώρο, όπου διέμειναν και εργάστηκαν.

Στα έργα της Emets κυριαρχεί το άσπρο και το μαύρο, το φως και το σκοτάδι, η κίνηση και η αναμονή. Η εικόνα είναι κρυμμένη πίσω από το άσπρο και το μαύρο και ο χρόνος είναι αυτός που μας αποκαλύπτει όσα απεικονίζονται.

Στα έργα του Proschek κυριαρχούν οι βιωματικοί χώροι, που ωστόσο λειτουργούν συμβολικά. Ο καλλιτέχνης προσπαθεί να αποδομήσει την κλασική εικόνα που ο καθένας από εμάς ως παρατηρητής έχει για τους χώρους αυτούς.

info
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 στις 21:00
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)
19 Μαΐου-14 Ιουνίου 2008
Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-21:00, Σάββατο 10:30-14:30 Κυριακή κλειστά

Σχετικές ειδήσεις
Με την Bouchra Khalili ξεκίνησε η συνεργασία της Atopos cvc με την documenta 14
21.11.2016 16:47
Η Atopos cvc ανακοινώνει τη συνεργασία της με την documenta 14 στο πλαίσιο του artist-in-residence προγράμματός της από το φθινόπωρο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Κατά τη διάρκειά της συνεργασίας αυτής μια σειρά από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην documenta 14 θα πάρουν μέρος στο Occupy Atopos Residency κάνοντας την παραγωγή του έργου τους για την επερχόμενη documenta 14. Η σημαντική αυτή συνεργασία ξεκινά με την καλλιτέχνιδα Bouchra Khalili της οποίας η παραμονή στην Atopos άρχισε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2016.
Lost In Translation: Ομαδική έκθεση στο Snehta residency
20.07.2016 17:00
Το Snehta residency σας προσκαλεί από τις 21 Ιουλίου 2016 στην έκθεση Lost In Translation των Joey Chin (Σιγκαπούρη), Maëlle Gross (Ελβετία) και Kevin Hunt (Μ.Βρετανία) που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα από το πρόγραμμά μας.
Έκθεση της  Alina Teodorescu στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή
02.06.2016 15:08
Από την Τετάρτη 8 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 η MLV ART Consultancy παρουσιάζει την έκθεση της Alina Teodorescu με τίτλο “Squirrels jump on the roofs of my eyes, and the threads of early light follow” στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή, στην Κηφισιά.
Things are left to become concrete: Ομαδική έκθεση στο Snehta residency
24.05.2016 11:06
Το Snehta residency σας προσκαλεί στην έκθεση με τίτλο ‘Things are left to become concrete' από τους νεότερους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες: Angharad Davies, Anastasia Pusch and Emma Sandström.
Periapsis Project: Η πρώτη Concept art έκθεση στην Ελλαδα
17.03.2016 10:20
Το CASK_up επιστρέφει την φετινή Άνοιξη παρουσιάζοντας σε συνεργασία με την CASK και το Τμήμα Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας το Periapsis project!