Το Κινητήρας Studio, το πρώτο Artistic Residency Centre για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, συνεχίζει την πορεία του με πίστη,

πείσμα και αισιοδοξία, ετοιμάζοντας πυρετωδώς δράσεις και παραστάσεις για την επόμενη σεζόν.

Η αρχή θα γίνει με το In Progress, το φεστιβάλ που επιστρέφει για τρίτη χρονιά στον Κινητήρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου (21 24/9, 28 – 1/10, 5 – 8/10, 19 – 22/10) και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλιτέχνες με Κρίση», δίνοντας κίνητρο και ενθαρρύνοντας την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί.

Το In Progress φιλοξενεί έργα «μικρού μήκους», διάρκειας 30’ – 40’, που παρουσιάζουν ομάδες και καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου και του χορού. Κύριος στόχος του είναι η εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας, αλλά και το πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού.

Οι συντελεστές  παρουσιάζουν τη δουλειά τους που βρίσκεται «υπό διαμόρφωση» και έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό στο τέλος κάθε παράστασης με συζήτηση, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών.

Στο In Progress 2012 για πρώτη φορά όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν με αμοιβή (βάση εισιτηρίου), ενώ από τα έργα που θα παρουσιαστούν, ένα θα επιλεγεί και θα «στεγαστεί» στον Κινητήρα για περισσότερες παραστάσεις.

Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο In Progress μπορούν να στείλουν την αίτησή τους (κείμενο με περιγραφή του έργου ή της ιδέας, βίντεο ή φωτογραφίες από άλλη δουλειά, βιογραφικά) στο Κινητήρας Studio (cv@kinitiras.com) με θέμα «Για το φεστιβάλ In Progress», μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου.