Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Κινητήρας Studio - In Progress 2012: Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχών

Κινητήρας Studio - In Progress 2012: Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχών

Το Κινητήρας Studio, το πρώτο Artistic Residency Centre για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, συνεχίζει την πορεία του με πίστη,

πείσμα και αισιοδοξία, ετοιμάζοντας πυρετωδώς δράσεις και παραστάσεις για την επόμενη σεζόν.

 

Η αρχή θα γίνει με το In Progress, το φεστιβάλ που επιστρέφει για τρίτη χρονιά στον Κινητήρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου (21 - 24/9, 28 - 1/10, 5 - 8/10, 19 - 22/10) και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος « Καλλιτέχνες με Κρίση», δίνοντας κίνητρο και ενθαρρύνοντας την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί.

 


Το In Progress φιλοξενεί έργα «μικρού μήκους», διάρκειας 30’ – 40’, που παρουσιάζουν ομάδες και καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου και του χορού. Κύριος στόχος του είναι η εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας, αλλά και το πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού.

 


Οι συντελεστές  παρουσιάζουν τη δουλειά τους που βρίσκεται «υπό διαμόρφωση» και έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό στο τέλος κάθε παράστασης με συζήτηση, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών.

 

 

Στο In Progress 2012 για πρώτη φορά όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν με αμοιβή (βάση εισιτηρίου), ενώ από τα έργα που θα παρουσιαστούν, ένα θα επιλεγεί και θα «στεγαστεί» στον Κινητήρα για περισσότερες παραστάσεις.

 


Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο In Progress μπορούν να στείλουν την αίτησή τους (κείμενο με περιγραφή του έργου ή της ιδέας, βίντεο ή φωτογραφίες από άλλη δουλειά, βιογραφικά) στο Κινητήρας Studio (cv@kinitiras.com) με θέμα «Για το φεστιβάλ In Progress», μέχρι τις 25 Ιουλίου.

 


Οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
 Σκηνοθέτησε μας! Τhe Revenge: από τους Felizol στο Studio 29A
21.10.2016 11:36
Οι Felizol επιστρέφουν με την αυτοσχεδιαστική παράσταση Σκηνοθέτησέ μας! στο Studio 29A, στη Θεσσαλονίκη.
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.