Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών: Εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών: Εκδηλώσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ γιορτάζει τη νίκη δεκάδων παιδιών που νίκησαν και

νικούν καθημερινά τον εφιάλτη των ναρκωτικών.

 

Οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ αναφέρουν

 

Εξαρτημένοι χρήστες στο δρόμο, στις φυλακές, στο περιθώριο. Οικογένειες σε αδιέξοδο, σχολικές κοινότητες σε κρίση, τοπικές κοινωνίες που ζητούν βοήθεια…


Τους στηρίζουμε και διεκδικούμε μαζί τους το δικαίωμα στη θεραπεία και στην κοινωνική ένταξη. Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.


Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί. ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ .

 

Για εμάς, ο Ιούνιος έχει δυο σημαντικές ημέρες. Την 21η Ιουνίου ημέρα δημιουργίας του πρώτου προγράμματος για έφηβους χρήστες ναρκωτικών ουσιών του ΚΕΘΕΑ από το 1988, όπου οι άνθρωποι που έχουν διαβεί το μονοπάτι της ΣΤΡΟΦΗΣ από την πρώτη ημέρα έως σήμερα μετρούν τις ημέρες που έχουν γυρίσει τη πλάτη τους στην χρήση  και την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, που ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας σε μια πράξη αλληλεγγύης για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

 

Οι εκδηλώσεις που θα συμμετέχει το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών είναι οι ακόλουθες:

 

 

Την 1η Ιουλίου 2012, στο Δημοτικό Στάδιο της Καισαριανής και ώρα 6.00μμ, και με αφορμή την επέτειο για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Μονάδας Εφήβων «ΑΤΡΑΠΟΣ», οι Θεραπευτικές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ: ΣΤΡΟΦΗ, ΠΛΕΥΣΗ, του ΘΗΣΕΑ και του 18 ΆΝΩ, διοργανώνουν ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά που εκτός από τα μέλη των Κοινοτήτων θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι και ηθοποιοί.

 


Με το τέλος τους τουρνουά στο σκοπευτήριο Καισαριανής (μπροστά στο κτίριο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης) και ώρα 9.00 μμ, θα ακολουθήσει συναυλία με τα μουσικά συγκροτήματα της “Ατραπού” του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και του 18 Άνω.

 

 

Στις 5 Ιουλίου 2012 στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και ώρα 11.00, οι Ομάδες Συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ μαζί με την Ομάδα Μουσικής του Καταστήματος Κράτησης, διοργανώνουν μουσική συναυλία.

 

Τα παιδιά στις ομάδες του Καταστήματος Κράτησης στον Αυλώνα, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να ονειρευτούν και να σχεδιάσουν μια καθαρή και ελεύθερη ζωή.

 

 

Στηρίζουμε την προσπάθειά τους αυτή, το δικαίωμα στη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μπελ Επόκ: Η Μαρίζα Ρίζου τραγουδάει για το σωματείο Θησέας στη Καλλιθέα
17.06.2016 13:04
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Σωματείου ΘΗΣΕΑΣ και ο Δήμος Καλλιθέας, διοργανώνουν συναυλία με την Μαρίζα Ρίζου με τίτλο ‘Μπελ Επόκ’, τη Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.
Η Ελευσίνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2016
16.06.2016 14:40
Για 17η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της χώρας με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, για το μελωδικότερο θεσμό της χώρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που πραγματοποιείται φέτος από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Vinyl In The City: Η Μουσική και τα Βινύλια γιορτάζουν μαζί!
14.06.2016 11:15
Χιλιάδες βινύλια θα «ανθίσουν» στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Άρεως στο πρώτο open air Παζάρι Δίσκων που θα συμβεί στο κέντρο της πόλης την Τρίτη 21 (Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής), την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, με ελεύθερη είσοδο στα πλαίσια της 17ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής !
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.