Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ γιορτάζει τη νίκη δεκάδων παιδιών που νίκησαν και

νικούν καθημερινά τον εφιάλτη των ναρκωτικών.

Οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ αναφέρουν

Εξαρτημένοι χρήστες στο δρόμο, στις φυλακές, στο περιθώριο. Οικογένειες σε αδιέξοδο, σχολικές κοινότητες σε κρίση, τοπικές κοινωνίες που ζητούν βοήθεια…

Τους στηρίζουμε και διεκδικούμε μαζί τους το δικαίωμα στη θεραπεία και στην κοινωνική ένταξη. Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί. ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Για εμάς, ο Ιούνιος έχει δυο σημαντικές ημέρες. Την 21η Ιουνίου ημέρα δημιουργίας του πρώτου προγράμματος για έφηβους χρήστες ναρκωτικών ουσιών του ΚΕΘΕΑ από το 1988, όπου οι άνθρωποι που έχουν διαβεί το μονοπάτι της ΣΤΡΟΦΗΣ από την πρώτη ημέρα έως σήμερα μετρούν τις ημέρες που έχουν γυρίσει τη πλάτη τους στην χρήση  και την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, που ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας σε μια πράξη αλληλεγγύης για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Οι εκδηλώσεις που θα συμμετέχει το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών είναι οι ακόλουθες:

Την 1η Ιουλίου 2012, στο Δημοτικό Στάδιο της Καισαριανής και ώρα 6.00μμ, και με αφορμή την επέτειο για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Μονάδας Εφήβων «ΑΤΡΑΠΟΣ», οι Θεραπευτικές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ: ΣΤΡΟΦΗ, ΠΛΕΥΣΗ, του ΘΗΣΕΑ και του 18 ΆΝΩ, διοργανώνουν ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά που εκτός από τα μέλη των Κοινοτήτων θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι και ηθοποιοί.

Με το τέλος τους τουρνουά στο σκοπευτήριο Καισαριανής (μπροστά στο κτίριο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης) και ώρα 9.00 μμ, θα ακολουθήσει συναυλία με τα μουσικά συγκροτήματα της “Ατραπού” του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και του 18 Άνω.

Στις 5 Ιουλίου 2012 στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και ώρα 11.00, οι Ομάδες Συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ μαζί με την Ομάδα Μουσικής του Καταστήματος Κράτησης, διοργανώνουν μουσική συναυλία.

Τα παιδιά στις ομάδες του Καταστήματος Κράτησης στον Αυλώνα, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να ονειρευτούν και να σχεδιάσουν μια καθαρή και ελεύθερη ζωή.

Στηρίζουμε την προσπάθειά τους αυτή, το δικαίωμα στη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη.