Οι Εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν τα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς για παιδιά με τίτλο «Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ»,…

… με κείμενα και ζωγραφιές της Κατερίνας Κρις:
1. Το πρώτο Χμ που είδα! και
2. Ο Λεξιδιώτης Χμ!

Λίγα λόγια για τη σειρά:Τα Χμ είναι μικροσκοπικά πλασματάκια που ζουν στις σελίδες των βιβλίων και των τετραδίων. Ένα Χμ χαίρεται κάθε φορά που κάποιος διαβάζει τις σελίδες των βιβλίων ή γράφει στις σελίδες των τετραδίων.

Οι ιστορίες των Χμ, όπως τις κατέγραψεο ερευνητής του ανήκουστου και ανύπαρκτου Έγκμοντ Κλαβιέ (με τη βοήθεια της αρχιβοηθού του, Κατερίνας Κρις), γράφτηκαν για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουντο διάβασμα. Γιατί τα βιβλία έχουν πολλές λέξεις, και οι λέξεις αρέσουνπολύ στα Χμ κι έτσι οι πιθανότητες ένα παιδί να συναντήσει τα Χμ αυξάνονταιμόλις ανοίξει ένα βιβλίο κι αρχίσει να το διαβάζει. Οι ιστορίες των Χμγράφτηκαν και για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το γράψιμο. Γιατίόταν κάποιος γράφει, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί στη σελίδα του τετραδίουτου ένα Χμ, για να τον βοηθήσει να γράψει ακόμη καλύτερα! Όπως ακριβώς συνέβηκαι με τον Έγκμοντ!

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Το πρώτο Χμ. που είδα!»:
Έχεις σκεφτεί ποτέ μια… φανταστική ιδέα;
Ε, τότε είμαι σίγουρος πως όταν τη σκέφτηκες έκανες “…χμ!”
Άρα σίγουρα ξέρεις πώς είναι να κάνεις “…χμ!”
Αλλά με τίποτα δεν μπορεί να ξέρεις πώς είναι… να βλέπεις Χμ!
Θα χρειαστεί να διαβάσεις πολύ προσεκτικά την… χμαπίθανη ιστορία μου ώστε να πάρεις μια ιδέα για το πώς είναι να βλέπεις ένα Χμ πάνω στο τετραδιάκι σου και να έχεις τη σιγουριά… πως δεν ήταν ιδέα σου!

Έγκμοντ Κλαβιέ, ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ

Έτος έκδοσης: 2012, ISBN: 978-960-04-4300-4, ΣΕΛ.: 104, Σχήμα: 14,5 Χ 21,2, Εικονογράφηση: Έγχρωμη, Εικονογράφος: Κρις, Κατερίνα, Βάρος: 335.00 γραμ., Σκληρό εξώφυλλο, Ηλικία: από 6 ετών, Σειρά: ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΚΜΟΝΤ ΚΛΑΒΙΕ

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ο Λεξιδιώτης Χμ!»:Αν ήξερες πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος μας, θα σκεφτόσουν πως είναι αδύνατον να τον γυρίσεις ολόκληρο.
Αυτά πίστευα κι εγώ όταν ήμουν στην ηλικία σου, μέχρι που πετάχτηκε μπροστά μου… ο Λεξιδιώτης Χμ!
Χάρη σ’ αυτόν έμαθα πως οι λέξεις δεν είναι απλώς λέξεις, αλλά μικρά, καλογραμμένα μέσα μεταφοράς, όπως τα τρένα και τα αεροπλάνα, που σε “λεξιδεύουν” σε τόσα και τόσα μέρη.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πιστεύω πως τα καλύτερα ταξίδια… μετά τα ταξίδια, είναι αυτά που στη γλώσσα των Χμ λέμε… λεξίδια!!!
Έγκμοντ Κλαβιέ, ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ

Έτος έκδοσης: 2012, ISBN: 978-960-04-4299-1, ΣΕΛ.: 112, Σχήμα: 14,5 Χ 21,2, Εικονογράφηση: Έγχρωμη, Εικονογράφος: Κρις, Κατερίνα, Βάρος: 350.00 γραμ., Σκληρό εξώφυλλο, Ηλικία: από 6 ετών, Σειρά: ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΚΜΟΝΤ ΚΛΑΒΙΕ

Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:Φάκελος Κατερίνα Κρις
Ημ. Γέννησης: 24/12/71
Τόπος: Αθήνα
Καταγωγή: Βυτίνα Αρκαδίας
Ιδιότητα: Αρχιβοηθός του Έγκμοντ Κλαβιέ 

Πάνω από 6 χρόνια στη δημοσιογραφία, 14 χρόνια στη διαφήμιση, πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη, ε, μου φάνηκε κελεπούρι και την έβαλα αμέσως στην απιθανοαπίθανη ομάδα μου που αποτελείται μόνο από την ίδια!!! Κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν όλες τις ακατάστατες σημειώσεις μου για τα Χμ (αυτό κι αν ήταν άθλος) όπως επίσης και να ζωγραφίσει τα περισσότερα από αυτά! Βέβαια η όλη δουλειά της δεν άγγιξε την απαιτούμενη τελειότητα, αλλά εντάξει, συμβιβάστηκα μόνο και μόνο για να καταφέρουν, αυτά τα πανέξυπνα πλασματάκια του χαρτιού, να φτάσουν επιτέλους στο τυπογραφείο…!
Έγκμοντ Κλαβιέ