Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης: Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη

Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης: Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης προωθεί την μια καμπάνια που αποτελεί εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας

… με σκοπό να εισάγει τα παιδιά στο παιχνίδι της δημιουργικής ανάγνωσης. Η καμπάνια αυτή, θα διαρκέσει από 4 έως 20 Ιουλίου, με ένα ακόμη διήμερο στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.


Σ’ ένα ταξίδι φαντασίας, παιχνιδιού, γνώσης και δημιουργικότητας, γεμάτο ιστορίες, θέατρο, ζωγραφιές, κατασκευές, εξορμήσεις στο βουνό, και πολλές πρωτότυπες δράσεις, με αγκαλιά το βιβλίο και τη χαρά της ανάγνωσης, θα συμμετέχουν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην καλοκαιρινή καμπάνια της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης. Η καμπάνια έχει σαν στόχο να μετατρέψει τον κόσμο του βιβλίου σε έναν κόσμο μαγικό, και τη Βιβλιοθήκη σε ένα χώρο ζωντάνιας, ψυχαγωγίας και χαράς, σε μια αληθινή όαση στην καρδιά του καλοκαιριού και της πόλης, όπου τα παιδιά μαθαίνουν και διασκεδάζουν ταυτόχρονα, ανακαλύπτοντας μέσα από το παιχνίδι και τις δημιουργικές δραστηριότητες τούς ανεκτίμητους θησαυρούς που κλείνουν τα βιβλία. 


Η καμπάνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης, υλοποιείται στο πλαίσιο  της δράσης του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, στην οποία συμμετέχουν και άλλες 67 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας μας.


Η δράση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης των δημόσιων & δημοτικών βιβλιοθηκών, που περιλαμβάνει την ενίσχυσή τους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και βιβλία, και ένα πλήθος καινοτόμων δράσεων, με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για το ρόλο της Βιβλιοθήκης στη ζωή της πόλης. Έναν ρόλο που μετατρέπει τη Βιβλιοθήκη σε χώρο κοινωνικής ζωής και δημιουργικής συνύπαρξης των πολιτών, έναν χώρο που λειτουργεί διαδραστικά με την κοινωνία και τις ανάγκες της, και αποτελεί τόπο συνάντησης και ανταλλαγής γνώσης και ιδεών. Ήδη η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ενισχύθηκε με δύο υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αφής και 100 παιδικά βιβλία.


Η καλοκαιρινή καμπάνια, που θα διαρκέσει από  4 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου με ένα ακόμη διήμερο στις 4 & 5 Σεπτέμβρη, θέλει να βάλει σ’ αυτό το παιχνίδι της δημιουργικής ανάγνωσης πρώτα τα παιδιά, δείχνοντάς τους ότι το βιβλίο είναι ένας αγαπημένος σύντροφος και μια ανεξάντλητη πηγή χαράς.  Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 5 έως 15 ετών, και είναι εντελώς δωρεάν.


Για δηλώσεις συμμετοχής & περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 9948344, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Πλατεία 25ης Μαρτίου 7, Κ. Ηλιούπολη, 1ος όροφος), καθημερινά, ώρες εργάσιμες.


Η προεγγραφή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετικές ειδήσεις
13η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης
09.06.2016 14:36
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου, που συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης, από τη Δευτέρα 13 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Ο  Μάκης Τσίτας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών
08.06.2016 11:10
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Σωτήρης Δημητρίου συναντά το συγγραφέα Μάκη Τσίτα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συνομιλίες με νέους πεζογράφους», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.
 Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολη
08.06.2016 09:49
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συμμετέχει και φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»!
Παρουσίαση του βιβλίου
10.05.2016 10:06
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας και η Κάπα Εκδοτική σάς προσκαλούν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη, με τίτλο Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
Διαβάζω και αλλάζω: Ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
22.04.2016 12:37
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Βιβλίου 2016 την 23η Απριλίου και καθώς το ιστορικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σύντομα θα κλείσει για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των συλλογών της στις νέες εγκαταστάσεις, θα γίνουν τρεις ξεναγήσεις στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου και ενημέρωση για την ιστορία της και τις συλλογές της.