Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η κινεζική τέχνη έφτασε Αθήνα

Η κινεζική τέχνη έφτασε Αθήνα
Η ανήσυχη τέχνη της Κίνας ξεκίνησε το μακρινό της ταξίδι για Ελλάδα και έφτασε κιόλας στην Τεχνόπολη , με την έκθεση «360° - Κινέζικη Σύγχρονη Τέχνη Νέα Οράματα». Το ελληνικό κοινό που θα βρεθεί στο Γκάζι θα βρεθεί και απέναντι από την ποικιλία της νέας καλλιτεχνικής δραστηριότητας της Ανατολής.

Η ανήσυχη τέχνη της Κίνας ξεκίνησε το μακρινό της ταξίδι για Ελλάδα και έφτασε κιόλας στην Τεχνόπολη, με την έκθεση «360° - Κινέζικη Σύγχρονη Τέχνη Νέα Οράματα». Το ελληνικό κοινό που θα βρεθεί στο Γκάζι θα βρεθεί και απέναντι από την ποικιλία της νέας καλλιτεχνικής δραστηριότητας της Ανατολής.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει 52 έργα των γνωστότερων παγκοσμίως Κινέζων καλλιτεχνών (39 στο σύνολο) εκπροσωπώντας επίσης την πολυμορφία της σύγχρονης κινέζικης δημιουργίας με μία ποικιλία μέσων: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, video art, αποκαλύπτοντας το νέο πρόσωπο της Κίνας.

Η έκθεση οργανώνεται με τη συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας στην Κίνα και του επιμελητή Σιν Ντονγκ Τσενγκ, ο οποίος έχει οργανώσει εκθέσεις στην Ευρώπη και έχει βοηθήσει διεθνούς φήμης καλλιτέχνες να παρουσιάσουν δουλειές τους στην Κίνα, αποσκοπώντας στην δημιουργία γέφυρας μεταξύ της σύγχρονης κινέζικης καλλιτεχνικής σκηνής και του υπόλοιπου κόσμου.

Αποτέλεσμα των παραπάνω η έκθεση να αποτελεί την πρώτη σύγχρονης κινέζικης τέχνης που γίνεται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα και τη μεγαλύτερη που παρουσιάστηκε ποτέ στην Ευρώπη.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται έργα μερικών εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών. Ξεχωρίζουν οι Φενγκ Τσενγκτσίε, Λούο Brothers, Ουάνγκ Γουανγί, Γου Μιντσόνγκ και Γιουέ Μιντσούν.

Οι σύγχρονοι Κινέζοι καλλιτέχνες άρχισαν να εξερευνούν το νέο πρόσωπο της Κίνας στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τα θέματα που απασχολούν τους καλλιτέχνες είναι η νοσταλγία και ο πόνος του παρελθόντος, η εθνική υπερηφάνεια, η ανησυχία από το παρόν ανταγωνιστικό περιβάλλον , ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον, καθώς και η ενσωμάτωση της Κίνας σε έναν σύγχρονο και παγκόσμιο κόσμο.

Info
360°- Κινέζικη Σύγχρονη Τέχνη Νέα Οράματα
Εγκαίνια: Δευτέρα 12 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ
Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσες «Τάκης Παπατσώνης» και «Κωνσταντίνος Καβάφης»
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου

Σχετικές ειδήσεις
Υποθετικοί Χοροί: έκθεση του Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
08.11.2016 17:15
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του κόμικς στην σύγχρονη ρωσική τέχνη, τον Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky, γεν. Dnepropetrovsk 1956, ζει στη Μόσχα και την Νυρεμβέργη).
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.