Στην πρώτη ατομική έκθεση του Ελβετού Denis Savary που παρουσιάζεται στην γκαλερί Xippas από 9 Μαΐου ως 20 Ιουνίου, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να προσεγγίσει εκ νέου την ιστορία με πλήθος αναφορές σε έργα και καλλιτέχνες-σταθμούς στην ιστορία της τέχνης .

Στην πρώτη ατομική έκθεση του Ελβετού Denis Savary που παρουσιάζεται στην γκαλερί Xippas από 9 Μαΐου ως 20 Ιουνίου, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να προσεγγίσει εκ νέου την ιστορία με πλήθος αναφορές σε έργα και καλλιτέχνες-σταθμούς στην ιστορία της τέχνης.


Τα έργα του παρουσιάζονται σε δύο όμοια show-rooms τα οποία περιέχουν 120 σχέδια, ένα video-animation, μια ηχητική εγκατάσταση και άλλα έργα-έκλπηξη.


Ανάμεσα στα άλλα ο επισκέπτης θα δει την Αλμα, μούσα-ερωμένη αλλά και κούκλα-φετίχ του Oscar Kokoschka, τα ασπρόμαυρα χαρακτικά του Félix Vallotton, τα αυτοπορτραίτα του Luc Andrié κ.α.


Το έργο του Savary είναι περισσότερο μια ενεργητική παρέμβαση στο χώρο παρά μια συμβατική έκθεση. Στόχος του είναι η διαδραστική επαφή των έργων με το χώρο, με τέτοιο τρόπο ώστε να αλληλοπροσδιορίζονται.


Ο Denis Savary ζει και εργάζεται στην Ελβετία όπου γεννήθηκε το 1981 και διδάσκει στην Σχολή Καλών Τεχνών της Λωζάνης.


info
Γκαλερί Xippas Σοφοκλέους 53Δ, τηλ:210 3319333, από 9 Μαΐου ως 20 Ιουνίου, www.xippas.com