Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ομάδα χορού ΖΗΤΑ - Ίρις Καραγιάν - Μητέρες στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ομάδα χορού ΖΗΤΑ - Ίρις Καραγιάν - Μητέρες στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η ομάδα χορού ΖΗΤΑ και η Ίρις Καραγιάν, σε συνεργασία με τον μουσικό Νίκο Βελιώτη και τους εικαστικούς καλλιτέχνες Νίκο Παπαδημητρίου

και Βασίλη Γεροδήμο, παρουσιάζουν το έργο Μητέρες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 7 και 8 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260 (Ε).

 


 
Η ομάδα χορού ΖΗΤΑ παρουσιάζει έργα από το 2002 στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευτεί με το 1o βραβείο χορογραφίας JARMILA JEBRÁBKOVÁ AWARD στο NEW EUROPE FESTIVAL 2010, με τα έργα A time to mourn και LEG ACY. Το έργο που θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Αθηνών, είναι ένα ντουέτο γυναικών. Ένα έργο που δημιουργεί στη σκηνή έναν φανταστικό χώρο, μια εγκατάσταση από μικροσκοπικές κατασκευές-έρευνες γύρω από τις έννοιες του ηρωισμού και της υπέρβασης.

 

«Αφηγείται ιστορίες κατασκευής: δύο γυναίκες παίζουν με το χώρο και επινοούν το έργο κατασκευάζοντας μικροσκοπικούς μηχανισμούς δράσης, μνήμης και δυνατότητας. Με ευτελή αντικείμενα που μετατρέπονται σε πρωτόκολλα κίνησης, χώρου και ήχου, χτίζουν τις δικές τους πόλεις, συστήματα μνήμης και καταγραφής της ιστορίας. Παρατηρούν τις κατασκευές τους από ψηλά, τριγυρνάν ανάμεσά τους, αποσύρονται και επανέρχονται και γράφουν διαρκώς νέους κώδικες δράσης. Παιδικά παιχνίδια κατασκευών, ή η διαρκής επινόηση νέων τρόπων ενεργοποίησης του ίδιου υλικού».


Μυρτώ Κατσίκη

 

 

Ιδέα - χορογραφία
Ίρις Καραγιάν
 
Ερμηνεία
Χαρά Κότσαλη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου
 
Μουσική
Νίκος Βελιώτης
 
Εικαστικός συνεργάτης
Νίκος Παπαδημητρίου
 
Εικαστική επιμέλεια - αντικείμενα
Βασίλης Γεροδήμος
 
Φωτισμοί
Ελισάβετ Μωράκη
 
Κοστούμια
Βασιλική Παναγιωτοπούλου
 
Καλλιτεχνική συνεργάτης
Μυρτώ Κατσίκη

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Manual Solos, της Ίριδας Καραγιάν στο Θέατρο Πόρτα
27.01.2017 12:39
Η Ίρις Καραγιάν παρουσιάζει στο Πόρτα τη νέα της δημιουργία, το Manual Solos, συνεχίζοντας την παρουσίαση χορευτικών παραστάσεων στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Οpus, του Χρήστου Παπαδόπουλου στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
15.07.2016 14:09
Ο νέος και ανερχόμενος χορογράφος Χρήστος Παπαδόπουλος, με την ομάδα του Λέων και Λύκος, παρουσιάζει στις 17 και 18 Ιουλίου 2016 στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, παρουσιάζει την δεύτερη χορογραφική δουλειά του με τίτλο "OPUS".
Χορεύοντας στην πόλη τον Ιούλιο: 5 παραστάσεις χορού του Φεστιβάλ Αθηνών με €50
01.07.2016 15:58
Ο Ιούλιος ξεκινάει με πολύ χορό και το Φεστιβάλ Αθηνών προσφέρει στο κοινό ένα οικονομικό πακέτο για την παρακολούθηση των παραστάσεων.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.