Η ομάδα χορού ΖΗΤΑ και η Ίρις Καραγιάν, σε συνεργασία με τον μουσικό Νίκο Βελιώτη και τους εικαστικούς καλλιτέχνες Νίκο Παπαδημητρίου …

και Βασίλη Γεροδήμο, παρουσιάζουν το έργο Μητέρες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 7 και 8 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260 (Ε).

 
Η ομάδα χορού ΖΗΤΑ παρουσιάζει έργα από το 2002 στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευτεί με το 1o βραβείο χορογραφίας JARMILA JEBRÁBKOVÁ AWARD στο NEW EUROPE FESTIVAL 2010, με τα έργα A time to mourn και LEG ACY. Το έργο που θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Αθηνών, είναι ένα ντουέτο γυναικών. Ένα έργο που δημιουργεί στη σκηνή έναν φανταστικό χώρο, μια εγκατάσταση από μικροσκοπικές κατασκευές-έρευνες γύρω από τις έννοιες του ηρωισμού και της υπέρβασης.

«Αφηγείται ιστορίες κατασκευής: δύο γυναίκες παίζουν με το χώρο και επινοούν το έργο κατασκευάζοντας μικροσκοπικούς μηχανισμούς δράσης, μνήμης και δυνατότητας. Με ευτελή αντικείμενα που μετατρέπονται σε πρωτόκολλα κίνησης, χώρου και ήχου, χτίζουν τις δικές τους πόλεις, συστήματα μνήμης και καταγραφής της ιστορίας. Παρατηρούν τις κατασκευές τους από ψηλά, τριγυρνάν ανάμεσά τους, αποσύρονται και επανέρχονται και γράφουν διαρκώς νέους κώδικες δράσης. Παιδικά παιχνίδια κατασκευών, ή η διαρκής επινόηση νέων τρόπων ενεργοποίησης του ίδιου υλικού».

Μυρτώ Κατσίκη

Ιδέα – χορογραφία
Ίρις Καραγιάν
 
Ερμηνεία
Χαρά Κότσαλη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου
 
Μουσική
Νίκος Βελιώτης
 
Εικαστικός συνεργάτης
Νίκος Παπαδημητρίου
 
Εικαστική επιμέλεια – αντικείμενα
Βασίλης Γεροδήμος
 
Φωτισμοί
Ελισάβετ Μωράκη
 
Κοστούμια
Βασιλική Παναγιωτοπούλου
 
Καλλιτεχνική συνεργάτης
Μυρτώ Κατσίκη