Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σμαράγδης Κουμεντάκης – Ραφαέλα Τσούλα: Παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο Ιανός

Σμαράγδης Κουμεντάκης – Ραφαέλα Τσούλα: Παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο Ιανός

Οι Εκδόσεις Τετράγωνο σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Ianos , παρουσιάζουν το βιβλίο του Σμαράγδη Κουμεντάκη με τίτλο «Ραφαέλα Τσούλα»…

… την Τρίτη 26 Ιουνίου στις 19:00, στις εγκαταστάσεις του βιβλιοπωλείου Ianos, στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η παρουσίαση θα γίνει υπό μορφή θεατρικού δρώμενου. Θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Ηρώ Κισσανδράκη και Νάνσυ Λαμπροπούλου , ενώ τη μουσική υπογράφει ο Μαυρίκιος.

 

Θα μιλήσουν:
Σίσσυ Βωβού, μέλος φεμινιστικής πρωτοβουλίας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Αντώνης Μυτιληνάκης, αντιστράτηγος ε.α.
Αναστασία Καλλιοντζή, συγγραφέας.
Ευαγγελία Στάθη, συγγραφέας.
Γιώργος Μαριδάκης, πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Με λένε Ραφαέλα Τσούλα. Γεννήθηκα όταν η μητέρα μου περνούσε τα σύνορα. Δύο είναι τα αμαρτήματα που κουβαλάω. Το επώνυμό μου και η αλβανική καταγωγή μου. Στην αρχή και τα δύο μου δημιούργησαν προβλήματα, μαύρισαν τη ζωή μου. Άντεξα όμως και έγινα σκληρή σαν βράχος. Κράτησα όμως την ψυχή μου ανοιχτή, έτσι που έμπαινε όποιος γούσταρε, τη ρήμαζε και τη λεηλατούσε. Τραβούσα μπροστά με φόρα κι όλο έσπαγα τα μούτρα μου. Πονούσα, έκλαιγα, σιχαινόμουν τα πάντα, τον ίδιο μου τον εαυτό, το όνομά μου, το αίμα που κυλούσε στις φλέβες μου. Έπεφτα, κατρακυλούσα και σηκωνόμουν, μέχρι που βρήκα τη δύναμη να σταθώ στα πόδια μου, να κάνω όνειρα, ν\' ανεβάσω τον πήχη. Και τότε ένα απίστευτο άλμα που έκανα στο επί κοντώ με εκτίναξε κυριολεκτικά στα ύψη.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου στον Ιανό
22.11.2016 10:29
Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου Στη χώρα του περίπου. Περίπου σύγχρονη, περίπου ευρωπαϊκή, περίπου πλούσια την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Παρουσίαση του βιβλίου “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ” στον Ιανό
08.11.2016 12:23
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και ο Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ”, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Η αφιέρωση του Αντώνη Γκόλτσου στον Ιανό
03.10.2016 10:10
Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αντώνη Γκόλτσου Η Αφιέρωση την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Θεσσαλονίκη.
Η χοντρομπαλού του Γκυ ντε Μωπασάν στο  βιβλιοπωλείο Πλειάδες
06.06.2016 11:22
Οι εκδόσεις Κίχλη και το βιβλιοπωλείο Πλειάδες σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκυ ντε Μωπασάν, Η χοντρομπαλού την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη στον Ιανό
28.03.2016 11:22
Οι εκδόσεις Άγρα, Ίκαρος, Καστανιώτης και το βιβλιοπωλείο Ιανός σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη με τίτλο: «Να κοιτάζεις κάτι ωραίο...». Αντίδωρο για τον Ανταίο Χρυσοστομίδη που θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.