Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευή στις 3 στο Μέγαρο Μουσικής: Η τελευταία συναυλία

Παρασκευή στις 3 στο Μέγαρο Μουσικής: Η τελευταία συναυλία

Ο θεσμός της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη , «Παρασκευή στις 3.00» ολοκληρώνεται στις

22 Ιουνίου με τη συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λυδία Άιζενμπαχ (φλάουτο), Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο), Σιμέλα Εμμανουηλίδου (σοπράνο) και Γιάννης Αερινιώτης (πιάνο).

Λυδία Άιζενμπαχ (φλάουτο), Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο)
Σιμέλα Εμμανουηλίδου (σοπράνο), Γιάννης Αερινιώτης (πιάνο)
Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1. J. S. Bach: Παρτίτα για σόλο φλάουτο σε λα ελάσσονα  (BWV 1013)
2. Claude Debussy: «Syrinx» για σόλο φλάουτο
3. André Jolivet: «Chant de Linos» για φλάουτο και πιάνο
4. G. B.Pergolesi: «Se tu m’ami»
5. W.A. Mozart: «Batti, batti, o bel Masetto» από την όπερα «Don Giovanni»
6. R. Schumann: «Die Blume der Ergebung» Op.82  αρ. 2
7. F. Mendelssohn: «Auf Flügeln des Gesanges» Op.34 αρ.2
8. J. Strauss: «Mein Herr Marquis» από την οπερέτα «Νυχτερίδα»
9. C. Debussy: «Nuit d’ étoiles»
10. G. Rossini: «Una voce poco fa» από την όπερα «Κουρέας της Σεβίλης»

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ
ΛΥΔΙΑ ΑΙΖΕΝΜΠΑΧ


Η Λυδία Άιζενμπαχ γεννήθηκε στη Γερμανία το 1993. Είναι τελειόφοιτη στην τάξη φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας , όπου φοιτά από την ηλικία των έξι ετών. Το 2011 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Απέσπασε την ελληνική υποτροφία (για τα ξύλινα πνευστά το 2012) της Yamaha Music Foundation of Europe, μετά από διαγωνισμό που διεξήχθη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Για τη σχολική χρονιά 2009-2010 της απονεμήθηκε υποτροφία από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράση εκτός Έδρας» και συμμετείχε σε συναυλία που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατ’ επανάληψη υπότροφος του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας μετά από ακρόαση στο πλαίσιο του Εσωτερικού Διαγωνισμού (στην τάξη φλάουτου).

 

Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (φλάουτο – πίκολο) με την οποία έχει εμφανιστεί σε πολλές αίθουσες συναυλιών της Ελλάδας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή , Ωδείο Αθηνών, κ.α.) αλλά και στο εξωτερικό (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, Ακαδημία Τεχνών του Βισμπάντεν και στη Φρανκφούρτη).Με την ίδια ορχήστρα συμμετείχε στην ηχογράφηση ενός CD με δύο έργα του συνθέτη Στάθη Γυφτάκη (Subways 2011). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα στην Ελλάδα με τους φλαουτίστες Ναταλία Γεράκη, Νίκο Νικόπουλο και Μαριλένα Δωρή, αλλά και στο εξωτερικό με τους Emily Beynon, Wieke Karsten, Jeroen Bron και Andrea Oliva. Επελέγη μετά από ακρόαση να συμμετάσχει αυτό το καλοκαίρι στην περιοδεία της Παλαιστινιακής Ορχήστρας Νέων στην Ιταλία ως πρώτο φλάουτο. Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ έργο για φλάουτο και μαρίμπα του Στάθη Γυφτάκη και το Syrinx του C. Debussy.

 

ΣΙΜΕΛΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κατεύθυνση Εκτέλεσης (Μονωδία) στην τάξη της σοπράνο Ρόζας Πουλημένου. Προετοιμάζεται για Δίπλωμα Μονωδίας στην τάξη της κ. Χριστίνας Γιαννακοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και μελετά ρεπερτόριο με τον πιανίστα Γιάννη Αερινιώτη. Είναι κάτοχος Πτυχίου Bιολιού και  Ανώτερων Θεωρητικών.

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Κώστα Πασχάλη, Άρη Χριστοφέλη, Helga Wagner, K.Μ.S Kurt Equiluz, Cheryl Studer, Δημήτρη Γιάκα, Νίκο Βασιλείου.  Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα μελοδραματικής με τους Παναγή Παγουλάτο (Ωδείο Athenaeum) και Φίλιππο Τσαλαχούρη (Ωδείο Kodaly).Tο 2008 παρακολούθησε το Σεμινάριο  Γαλλικού Μπαρόκ του  Ιάκωβου Παππά, το 2009 εμφανίστηκε ως “Cybele”, στην όπερα “Atys” του Jean-Baptiste Lully (Θέατρο Γηροκομείου Αθηνών, Δημοτικό Θέατρο Βόλου) και το 2010 ερμήνευσε τον ρόλο της “Leoneore” , στην όπερα “Le Carnaval de Venise” του Andre Campra.

 

Ο κύκλος Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες για συναυλίες το Φθινόπωρο του 2012 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2012) έχουν καλυφθεί. Το νέο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

 

Γίνε κι εσύ Wikipedian της Βιβλιοθήκης!

 

\'Aρντα Μαντικιάν, Βάσω Δεβετζή, Ζανέτ Πηλού, Νίκος Μαμαγκάκης, νταούλι, ούτι, καρσιλαμάς, είναι μόνο μερικά από τα λήμματα που εμπλούτισαν πρόσφατα την Βικιπαίδια, την ελληνική Wikipedia.
Η εγγραφή στην ομάδα, που συναντιέται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα είναι ελεύθερη και γίνεται ηλεκτρονικά: http://tinyurl.com/cnop7vg


Σας περιμένουμε στην επόμενη συνάντησή μας στις 4 Ιουλίου, 16:00 – 18:00!

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Οι πόλεις της μουσικής - Λονδίνο: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.11.2016 10:17
Ένα από τα πιο αγαπημένα και συγκινησιακά φορτισμένα Kοντσέρτα για τσέλο, είναι το, πλήρες σε πηγαίο λυρισμό του και «εξομολογητική» διάθεση, Κοντσέρτο του Άγγλου σερ Έντουαρντ ‘Ελγκαρ. Ενταγμένο στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραδίδεται στο σολιστικό ταλέντο του Α΄κορυφαίου τσελίστα της Ορχήστρας Γιάννη Τσιτσελίκη.
Οι πόλεις της μουσικής - Μόσχα: συναυλία από την ΚΟΑ με τον Ούρος Λάγιοβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 15:47
Ο σπουδαίος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς που ενθουσίασε το φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό στις προηγούμενες συνεργασίες του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιστρέφει και πάλι στο πόντιουμ της Ορχήστρας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.