Ο Χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι πραγματοποιεί σεμινάριο κοσμήματος από ανακυκλώσιμα υλικά

από τις 20/6 μέχρι τις 4/7 και από τις 15/6 μέχρι τις 29/6.

Αντικείμενα από την καθημερινότητά μας που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους και δείχνουν να έχουν χάσει κάθε χρηστική αξία, θα διαπιστώσουμε ό,τι κάθε άλλο παρά “άχρηστα” μπορούν να είναι τελικά!

 
Στο σεμινάριο θα δούμε πως με λίγη φαντασία και εφευρετικότητα ένα κατά τα φαινόμενα… ”σκουπίδι”…, μπορεί να μετατραπεί σε κόσμημα, συμβάλλοντας παράλληλα θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

 
Χαρτί, πλαστικό & αλουμίνιο θα αποτελέσουν το μέσο για την υλοποίηση της ιδέας μας και θα μεταποιηθούν σε φορέσιμα αξεσουάρ. Σε κάθε συνάντηση θα εστιάζουμε σε ένα διαφορετικό υλικό.

 
ΥΛΙΚΑ
 
Στο πρώτο μάθημα θα φτιάξουμε βραχιόλια, με χαρτί από εφημερίδες και περιοδικά.
 
Θα χρειαστούμε:
 
1 παλιό περιοδικό ή εφημερίδα
 
1 κόλλα ντεκουπάζ (από οποιοδήποτε χρωματοπωλείο ή κατάστημα με είδη χειροτεχνίας)
 
1 πινελάκι
 
Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρειαστούμε κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, θα δοθούν στο τέλος της πρώτης μας συνάντησης.
 
 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Μαρία Δεληβοριά
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε σχέδιο & κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος στο Ι.Ε.Κ. Γαλατσίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατασκευής κοσμήματος από φελτ, ρητίνες και πλέξιγκλας καθώς και την τεχνική του χαμένου κεριού για χυτό κόσμημα. Διδάσκει σε ελεύθερα εργαστήρια τεχνικές αργυροχοΐας, felting, papier mache, Faux Bijoux & Kόσμημα από ανακυκλώσιμα υλικά. Από το 2005 έως σήμερα σχεδιάζει και κατασκευάζει κοσμήματα από μέταλλο σε συνδυασμό με ετερόκλητα υλικά όπως πλέξιγκλας, ρητίνες, σμάλτο, χαρτί, ύφασμα, ξύλο, λάστιχο & ανοδιωμένο αλουμίνιο.