Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πρεσβεία Λουξεμβούργου στην Αθήνα: Προβολή ταινίας Hot Hot Hot της Beryl Koltz

Πρεσβεία Λουξεμβούργου στην Αθήνα: Προβολή ταινίας Hot Hot Hot της Beryl Koltz

Η Πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, στo πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Εορτής του Λουξεμβούργου

… και σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη Ελλάδος, διοργανώνει την προβολή της ταινίας Ηot Ηot Ηot της Beryl Koltz την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, στις 21:30 στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου και την υποστήριξη του Εθνικού Οπτικοακουστικού Κέντρου του Λουξεμβούργου(CNA),


Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο Ferdinand είναι υπάλληλος στη Fish Land, το κέντρο νερού στο διεθνές συγκρότημα αναψυχής Worlds Apart, όπου εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια. Είναι σαράντα ετών, μικρόσωμος και φαλακρός, ένας μοναχικός, αγχώδης και εσωστρεφής άνθρωπος, απόλυτα αφοσιωμένος στο πάθος του για τα ψάρια. Η εμμονική ύπαρξη του Ferdinand όμως αναστατώνεται και έρχονται τα πάνω κάτω την ημέρα που η Fish Land κλείνει για έξι μήνες για ανακαίνιση. Έτσι μεταφέρεται σε ένα άλλο τμήμα του συγκροτήματος, το φινλανδο-τουρκικό σπα, το οποίο είναι απόλυτα προσανατολισμένο στην απόλαυση της σάουνας και των ατμόλουτρων. Ο Ferdinand βρίσκεται ξαφνικά μέσα σ’ έναν κόσμο γύμνιας, αισθησιασμού, χαλάρωσης και απελευθέρωσης… εν ολίγοις, όλων όσα φοβάται. Το HOT HOT HOT είναι το καθυστερημένο ταξίδι προς την πρωτοβουλία ενός επιφυλακτικού ανθρωπάκου που αργά αλλά σταθερά μαθαίνει να ανοίγεται στις απολαύσεις της ζωής . Πρόκειται για μια πολύχρωμη όσο και ευαίσθητη απεικόνιση ενός κόσμου ανάμεσα στην προσποίηση και την αυθεντικότητα, το «κανονικό» και το ιδιότυπο. Είναι μια ταινία για το σώμα , το γυμνό και των έρωτα και την αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου.
 
 

Η είσοδος στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς είναι από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 

Σχετικές ειδήσεις
Κάτω από το Ηφαίστειο, του Τζον Χιούστον
16.08.2016 13:13
Στις 18 Αυγούστου 2016 θα γίνει προβολή της ταινίας Κάτω από το Ηφαίστειο (UNDER THE VOLCANO), του Τζον Χιούστον σε επανέκδοση, στο θερινό κινηματογράφο ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ στη Πλάκα.
Αδιακρισίες / Indiscreet: Υπαίθρια προβολή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
01.08.2016 16:23
Η προβολή της ταινίας “Αδιακρισίες / Indiscreet (1958)” θα γίνει την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, στις 21.00, στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο των υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών της σειράς Park your Cinema.
This is not a coup: Παράλληλη προβολή σε Φρανκφούρτη και Αθήνα
11.07.2016 17:13
Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 – καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην ολοκληρωτική παράδοση απέναντι στην ΕΕ και τους δανειστές – θα πραγματοποιηθεί παράλληλη προβολή του ντοκιμαντέρ This is not a coup, του Άρη Χατζηστεφάνου, μπροστά από το κτίριο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη και στον κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα.
A Hard Day, του Kim Seong-hun: Το ΦΚΘ στην Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα
11.05.2016 15:46
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα που διοργανώνει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας φιλοξενώντας την προβολή της ταινίας A Hard Day του Kim Seong-hun την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 στις 21.00 στην Αποθήκη 1 (Λιμάνι).
4η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου
09.03.2016 15:32
Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό κινηματογράφο από τις 17-23 Μαρτίου 2016.