Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Andrew Raffo Dewar, Δανάη Στεφάνου και Χρήστος Χονδρόπουλος στη Knot Gallery

Andrew Raffo Dewar, Δανάη Στεφάνου και Χρήστος Χονδρόπουλος στη Knot Gallery

H Knot Gallery παρουσιάζει τους Andrew Raffo Dewar, Δανάη Στεφάνου και Χρήστος Χονδρόπουλο …

την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012.

 

Ο Andrew Raffo Dewar είναι συνθέτης, αυτοσχεδιαστής και εθνομουσικολόγος, καθηγητής διαθεματικών τεχνών στο University of Alabama. Μαθητής των Steve Lacy, Anthony Braxton, Alvin Lucier, Phillip Greenlief, Bill Dixon κ.α., ειδικεύεται στο σοπράνο σαξόφωνο αλλά οι αυτοσχεδιασμοί του επεκτείνονται και σε πολλά άλλα ξύλινα πνευστά, αντλώντας από τους χώρους της free jazz και του ηλεκτροακουστικού αυτοσχεδιασμού, αλλά και από τις ιδιωματικές μουσικές της Ινδονησίας και άλλων περιοχών. Έχει σταθερή συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα αυτοσχεδιαστών από την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων οι Anthony Braxton, Tetuzi Akiyama, Eugene Chadbourne, Michel Doneda, Τatsuya Nakatani, Gino Robair, LaDonna Smith, Matthew Welch, Jack Wright κ.α.

http://adewar.web.wesleyan.edu/

 

Η Δανάη Στεφάνου είναι μουσικός και μουσικολόγος, Λέκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. Είναι συνυπεύθυνη του προγράμματος συναυλιών της Knot Gallery, μέλος του αυτοσχεδιαστικού ηλεκτροακουστικού ντούο Acte Vide (με το οποίο πραγματοποιεί από το 2009 εβδομαδιαία εργαστήρια ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στην Αθήνα), και της αυτοσχεδιαστικής κολεκτίβας 6daEXIt. Δουλεύει με διευρυμένες τεχνικές και με λεκτικές / γραφικές παρτιτούρες, διερευνώντας το ατέλειωτο ηχητικό φάσμα που παρέχει το πιάνο ως υλικό, ως όγκος και ως επιφάνεια, καθώς και τα σημεία σύζευξης του αυτοσχεδιασμού με την περφόρμανς.

http://danaestefanou.tumblr.com

 

 


O Χρήστος Χονδρόπουλος παίζει κρουστά με πολλαπλές και διευρυμένες τεχνικές και είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής, με έδρα την Αθήνα. Παράλληλα με τα προσωπικά του πρότζεκτ, εμφανίζεται σαν μέλος του αυτοσχεδιαστικού σχήματος XYSM. Με το όνομα Unan, κυκλοφόρησε πρόσφατα σόλο ηλεκτρονική δουλειά του στην Οrganized Music from Thessaloniki.
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Χρήστος Νινιός, Αργύρης Λούλατζης, Μάγδα Βαρούχα στο Σταυρό του Νότου Club
18.01.2017 12:15
Ο Χρήστος Νινιός, ο Αργύρης Λούλατζης και η Μάγδα Βαρούχα, τρεις από τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς που μας έχουν ήδη δώσει το προσωπικό τους μουσικό στίγμα και έχουν ξεχωρίσει, συναντιούνται για πρώτη φορά στο Σταυρό του Νότου και παρουσιάζουν για δύο μοναδικές βραδιές, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια δικά τους, αλλά και ιδαίτερες διασκευές.
Ο Χρήστος Θηβαίος live στο Club του Σταυρού του Νότου
26.10.2016 16:35
Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει για τέσσερις Παρασκευές στο Club του Σταυρού τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και τα καινούρια τραγούδια από το δίσκο «Σιδερένιο νησί».
Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος ζωντανά στο Βεάκειο
19.09.2016 10:47
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος, δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες του καλού ελληνικού τραγουδιού, ενώνουν τις φωνές τους για την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ NOΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Χρήστος Ραφαηλίδης Trio live στο Roof Stage του Gazarte
14.07.2016 16:11
O Χρήστος Ραφαηλίδης με το Τrio του θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Roof Stage του GAZARTE τη Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, για να μας ταξιδέψουν υπό τους ήχους αγαπημένων jazz μελωδιών.
Ο Χρήστος Θηβαίος ζωντανά στο Club του Μύλου
11.05.2016 11:12
Ο Χρήστος Θηβαίος έρχεται για μια και μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στο Club του Μύλου, με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και καινούρια τραγούδια σε πρώτη παρουσίαση.