H Knot Gallery παρουσιάζει τους Andrew Raffo Dewar, Δανάη Στεφάνου και Χρήστος Χονδρόπουλο …

την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012.

Ο Andrew Raffo Dewar είναι συνθέτης, αυτοσχεδιαστής και εθνομουσικολόγος, καθηγητής διαθεματικών τεχνών στο University of Alabama. Μαθητής των Steve Lacy, Anthony Braxton, Alvin Lucier, Phillip Greenlief, Bill Dixon κ.α., ειδικεύεται στο σοπράνο σαξόφωνο αλλά οι αυτοσχεδιασμοί του επεκτείνονται και σε πολλά άλλα ξύλινα πνευστά, αντλώντας από τους χώρους της free jazz και του ηλεκτροακουστικού αυτοσχεδιασμού, αλλά και από τις ιδιωματικές μουσικές της Ινδονησίας και άλλων περιοχών. Έχει σταθερή συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα αυτοσχεδιαστών από την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων οι Anthony Braxton, Tetuzi Akiyama, Eugene Chadbourne, Michel Doneda, Τatsuya Nakatani, Gino Robair, LaDonna Smith, Matthew Welch, Jack Wright κ.α.

http://adewar.web.wesleyan.edu/

Η Δανάη Στεφάνου είναι μουσικός και μουσικολόγος, Λέκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. Είναι συνυπεύθυνη του προγράμματος συναυλιών της Knot Gallery, μέλος του αυτοσχεδιαστικού ηλεκτροακουστικού ντούο Acte Vide (με το οποίο πραγματοποιεί από το 2009 εβδομαδιαία εργαστήρια ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στην Αθήνα), και της αυτοσχεδιαστικής κολεκτίβας 6daEXIt. Δουλεύει με διευρυμένες τεχνικές και με λεκτικές / γραφικές παρτιτούρες, διερευνώντας το ατέλειωτο ηχητικό φάσμα που παρέχει το πιάνο ως υλικό, ως όγκος και ως επιφάνεια, καθώς και τα σημεία σύζευξης του αυτοσχεδιασμού με την περφόρμανς.

http://danaestefanou.tumblr.com

O Χρήστος Χονδρόπουλος παίζει κρουστά με πολλαπλές και διευρυμένες τεχνικές και είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής, με έδρα την Αθήνα. Παράλληλα με τα προσωπικά του πρότζεκτ, εμφανίζεται σαν μέλος του αυτοσχεδιαστικού σχήματος XYSM. Με το όνομα Unan, κυκλοφόρησε πρόσφατα σόλο ηλεκτρονική δουλειά του στην Οrganized Music from Thessaloniki.