Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Ο βαφτιστικός από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Ο βαφτιστικός από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει την ΚαμεράταΟρχήστρα των Φίλων της Μουσικής  στον «Βαφτιστικό» του

Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 3 και 4 Ιουλίου 2012.

 

Βιβίκα
Τζίνα Φωτεινοπούλου

Κική
Ειρήνη Καράγιαννη

Χαρμίδης
Γιάννης Χριστόπουλος

Ζαχαρούλης
Δημήτρης Ναλμπάντης

Μουσική προετοιμασία
Δημήτρης Γιάκας

Συνταγματάρχης
Ταξιάρχης Χάνος

Κορτάσης
Θανάσης Τσαλταμπάσης

Μουσική διεύθυνση
Γιώργος Πέτρου

 

 

Συνεχίζοντας μια πολυσχιδή και εκλεκτική μουσική διαδρομή γεμάτη καινοτόμες επιλογές και απροσδόκητα «ανοίγματα», η Καμεράτα στρέφεται στο γόνιμο ρεπερτόριο της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζοντας τον αριστουργηματικό Βαφτιστικό του Σακελλαρίδη.

 

Η τολμηρή ανάγνωση του βραβευμένου Γιώργου Πέτρου, που αξιοποιεί την αυθεντική ενορχήστρωση του 1918 και ένα έμπειρο επιτελείο πρωταγωνιστών, αποκαθιστά τη μουσική αξιοπρέπεια ενός έργου ταλαιπωρημένου από προχειρότητες και «νοσταλγικές» παραναγνώσεις, «ξεσκονίζοντας» τη δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα για μια νέα γενιά ακροατών.
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 11:52
Πιστή στο ραντεβού της με την αρχή της καινούργιας χρονιάς, οι μουσικοί της κοσμοαγάπητης Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ή Αrmonia Atenea, όπως είναι διεθνώς γνωστή, υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού, κορυφαίου έλληνας μαέστρου Γιώργου Πέτρου, μας εισάγουν στο 2017, με το στροβιλισμό των βιεννέζικων βαλς.
Η καρδιά μου πονεί για σας...: γκαλά ελληνικής οπερέτας από την Καμεράτα στο Μέγαρο
30.11.2016 16:57
Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζονται σε μία φαντασμαγορική συναυλία με λαμπερούς σολίστ και τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Τα Carmina Burana του Καρλ Ορφ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.11.2016 14:38
Μετά την επιτυχία στο Ηρώδειο, η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, το γνωστότερο συμφωνικό - χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Κάρλ Όρφ.
Ο βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη επιστρέφει στο Θέατρο Ολύμπια
06.10.2016 10:17
Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης σεζόν, -ο Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη- αναβιώνει φέτος στην Εθνική Λυρική Σκηνή, από τις 21 Οκτωβρίου και για επτά μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια.
Ο βαφτιστικός, του Θεόφραστου Σακελλαρίδη στο Θέατρο Ολύμπια
25.04.2016 13:43
Η δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα, ο Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε νέα παραγωγή, από τις 13 Μαΐου και για επτά μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια.