Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Bambara Bangoura από τη Γουινέα και τα Κρουστά της Τάκη στην Αυλαία

Ο Bambara Bangoura από τη Γουινέα και τα Κρουστά της Τάκη στην Αυλαία

Τα «Κρουστά της Τάκη» και ο Λ. Γρηγορίου έχουν τη χαρά να υποδεχτούν τον σπουδαίο σολίστα του djembe, Bambara Bangoura από τη

Γουινέα, συνεργάτη και συνεχιστή της σχολής του Mamady Keita, για μια μοναδική συναυλία αφρικανικών κρουστών στη μουσική σκηνή Αυλαία την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 21.30.

 


Πρωτογνωρίσαμε τον Bambara από τα φοβερά solo του στα εκπαιδευτικά βίντεο του Mamady, και στη συνέχεια από τις performance του με το συγκρότημα Sewa Κan.

 


Με βαθιά γνώση των διαφόρων παραδόσεων αλλά επίσης και ξεχωριστή ικανότητα και αισθητική στη δημιουργία σύγχρονων arrangement, είναι ένας από τους σύγχρονους βιρτουόζους της μουσικής της δυτικής Αφρικής.

 


Η μουσική του σταδιοδρομία περιλαμβάνει -εκτός των άλλων- τα μπαλέτα Matam, «Τα Κρουστά της Γουινέα» (Les Percussions de Guinée) -μέσω του Boca Camara ο οποίος διέκρινε το εκρηκτικό του ταλέντο- τα Εθνικά Μπαλέτα της Γουινέας «Djioliba» (Le National Djioliba de Guinée), το συγκρότημα Sewa Kan του Mamady Keita του οποίου είναι ακόμα και σήμερα αναπόσπαστο μέλος, καθώς και τα συγκροτήματα Foli Kan, Bolokan των οποίων είναι ιδρυτής, και Bemankan στην Ιταλία.

 


Ο Mamady Keita συνηθίζει να τον αποκαλεί παιδί του, μια και η σταδιοδρομία του Babara στην Ευρώπη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Mamady που αναγνώρισε αμέσως τη μοναδική μουσικότητα, δεξιοτεχνία και το χαρακτήρα που τον διακρίνουν.

 

 

Συμμετέχουν:


Davide Torti: αφρικανικά κρουστά
Βασίλης Οικονομίδης: αφρικανικά κρουστά
VJ Bell: visuals
Inspiration Sound System: dub, reggae DJ set )
και η Ομάδα Anassa: αφρικανικά κρουστά και χορός

 


Το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου ο Bambara θα δώσει σεμινάριο αφρικανικών κρουστών για αρχάριους και προχωρημένους (πληροφορίες στο 6946231881)

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μια βραδιά ElectroΠaNiGyris στην Αυλή των Νεραϊδοθαυμάτων
23.08.2016 14:46
Οι ElektroBalkana, η ομάδα Αφρελληνιασμός του Λευτέρη Γρηγορίου και Special Guests, συμπράττουν, αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν, στην Αυλή των Νεραϊδοθαυμάτων, στα Κοντόπουλα Κεραμειών την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 21:00.
Δήμητρα Γερολέμου & Ορχήστρα Τσέπης live στο Μπαράκι της Διδότου
10.06.2016 11:54
Η Δήμητρα Γερολέμου συναντά την πιο ευρηματική ορχήστρα τσέπης, τον Νίκο Στάικο στα πλήκτρα και τη φωνή και τον Ηλία Πολυχρονιάδη στα κρουστά και την κιθάρα και στήνουν μια πολύχρωμη μουσική παράσταση γεμάτη αυθορμητισμό και δεξιοτεχνία, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Μπαράκι της Διδότου.
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες για Κρουστά στο Άλικο
07.06.2016 14:00
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι “Ιστορίες για Κρουστά” επανέρχονται στα μουσικά δρώμενα της πόλης με μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στον φιλόξενο χώρο της μουσικής σκηνής “άλικο”.
Η Έλλη Πασπαλά σε μία συναυλία για το Athens Pride
09.05.2016 13:00
To Athens Pride με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί σε μια συναυλία για την ενίσχυση της διοργάνωσής του, με την τραγουδίστρια Έλλη Πασπαλά και τους μουσικούς David Lynch (σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά) και Τάκη Φαραζή (πιάνο).
Οι Graveyard live τον Ιούνιο στο Gagarin 205
29.02.2016 16:31
Επιτέλους! Τρία χρόνια μετά το θριαμβευτικό sold out στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Graveyard επιστρέφουν στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205, το Σάββατο 25 Ιουνίου.