Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ευριπίδης Λασκαρίδης - Ώσμωση από το Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260

Ευριπίδης Λασκαρίδης - Ώσμωση από το Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260

Μετά την ακύρωση της θεατρικής παράστασης «Καρέκλες» σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη η οποία παίρνει το δρόμο της για τον

χειμώνα, έρχεται ο ίδιος σκηνοθέτης με την ομάδα του για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Αθηνών να «φέρει τις ισορροπίες», με την παράσταση Ώσμωση, στις 5 και 6 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260 (Η).

 

«ΏΣΜΩΣΗ»

Εκεί που το σύνηθες και το εγγεγραμμένο στο υποσυνείδητο συναντιούνται με το φανταστικό και το γελοίο, οι λέξεις  χάνουν το νόημα τους και επαναπροσδιορίζονται. Ο σκηνοθέτης και η ομάδα του επιχειρούν την ελεύθερη ανάγνωση καθημερινών γεγονότων, υποκύπτοντας σε μια υποκειμενική ματιά. Με αφορμή το φυσικό αυτό φαινόμενο, ξεκινά ένα ταξίδι στη μετά-νεωτερική εποχή θέτοντας ως επίκεντρό του τον σύγχρονο άνθρωπο. Στα πλαίσια αυτά ξεδιπλώνεται μία θεατρική παράσταση κάθε άλλο παρά συμβατική όπου τα όρια των πιο απλών στιγμών αμβλύνονται και τίποτα δεν παίρνει την τροπή που θα περιμένατε.


*Η παράσταση δεν ενδείκνυται για ανηλίκους.
 


 

Σύλληψη- Σκηνοθεσία
Ευριπίδης Λασκαρίδης

 

Συνεργάτης σκηνοθέτης - Εικαστική σύλληψη
Άγγελος Μέντης

 

Φώτα
Αλέκος Γιάνναρος

 

Μουσική
Γιώργος Πούλιος

 

Επιμέλεια Κίνησης
Νίκος Δραγώνας

 

Ερμηνεία -Χορογραφία
Θανάσης Ακοκαλίδης
Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Ευριπίδης Λασκαρίδης
Τατιάνα Μπρε
Σίμος Πατιερίδης
Καλλιόπη Σίμου
Στέλλα Χριστοδουλοπούλου

 

Η ομάδα ευχαριστεί τους
Kαθηγητή Κο Γιώργο Καμπουράκη και το Εργαστήρι Ακουστ. Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ ΗΜΜΕ ΕΜΠ, Κλήμη Άντζακα, Μυρτώ Αποστολίδου, Έφη Θεοδώρου, Συμεών Θεοχαρίδη, Αύρα Καβουρά, Κυριάκο Καρσερά, Πολυζώη Κοτσανάδα και apocalypsis.gr, Όλια Λαζαρίδου , Λία Λασκαρίδου, Ρένα Λασκαρίδου, Δέσποινα Μακαρούνη, Έλενα Μαργαρητίδη, Κώστα Μιχόπουλο, Γιώργο Μπακαλό, Βασίλη Ντοκάκη, Δημήτρη Παπαιωάννου , Τίνα Παπανικολάου, Τζάνο Σημαντώνη, Μαριλένα Σταφυλίδου, Έυα Στεφανή, Όλγα Σπυροπούλου, Δημήτρη Τριανταφύλλου , Δήμητρα Τρυπάνη, Θεοδώρα Τσαποϊτη.


 

Σχετικές ειδήσεις
Τα Παραβάν, του Ζαν Ζενέ στην Πειραιώς 260
12.07.2016 12:30
Το έργο του Ζαν Ζενέ «Τα Παραβάν», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στις 30 και 31 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260.
Από Κοινού - Αλέξης Ρίγλης: «Top Girls» στο Φεστιβάλ Αθηνών
11.07.2016 16:35
Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Αλέξης Ρίγλης, στην πρώτη του εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών, πρόκειται να παρουσιάσει στην Πειραιώς 260 το «Top Girls» της σημαντικής Βρετανίδας συγγραφέως Κάρυλ Τσέρτσιλ, φέρνοντας στη σκηνή επτά γυναίκες ηθοποιούς οι οποίες υποδύονται τους δεκαέξι ρόλους του έργου.
One Small Step for a Man: Hello, Goodbye, της Δανάης Θεοδωρίδου στην Πειραιώς 260
08.07.2016 14:05
Η Δανάη Θεοδωρίδου παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση One Small Step for a Man: Hello, Goodbye.
RΕVOLT ATHENΣ, της Έλλης Παπακωνσταντίνου στην Πειραιώς 260
18.05.2016 10:57
Η Έλλη Παπακωνσταντίνου ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016 με την παράσταση RΕVOLT ATHENΣ, στις 15 και 16 Ιουνίου 2016, στην Πειραιώς 260.
Young Lear, της Ιόλης Ανδρεάδη στην Πειραιώς 260
17.05.2016 12:11
Η Ιόλη Ανδρεάδη παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, την παράσταση Young Lear, βασισμένη στον Βασιλιά Ληρ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.