Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Στο φως της μέρας από την ομάδα μάδα Χορού Saltator: Εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη

Στο φως της μέρας από την ομάδα μάδα Χορού Saltator: Εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη

Η ομάδα χορού Saltator και το συγκρότημα EleKtroBalKana, συλλέγοντας στοιχεία από το παρελθόν, τα μεταφέρει στο σήμερα

και δημιουργεί ένα Σύγχρονο Παραδοσιακό πανηγύρι.

 


Η παράσταση διερευνά και ταυτόχρονα επισημαίνει την ομορφιά και την απλότητα της παράδοσης, για κάθε στιγμή που ο σύγχρονος άνθρωπος την αναμιγνύει με το σήμερα.

 


Ο Χορευτής βρίσκεται σε τέλεια σύνδεση και αρμονία με τον μουσικό , καθώς αναπτύσσεται μία αμφίδρομη σχέση ακολουθίας από βήματα και νότες . Τα βήματα του παραδοσιακού χορού που έρχονται μέσα από τα χρόνια και συναντιούνται με το σώμα , μας πυροδοτούν και εμπνέουν την κινησιολογία της παράστασης.

 


Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει χορεύοντας και να βιώσει ένα Σύγχρονο Παραδοσιακό πανηγύρι.

 

Χορογραφία: Ομάδα Χορού Saltator
Μουσική: EleΚtroΒalΚana


Ερμηνευτές: Ερμής Μαλκότσης - Ανδρονίκη Μαραθάκη - Camilo Bentancor - Εμμανουέλλα Κορκή - Γιάννης Καρούνης - Γιώτα Κίτσιου - Ειρήνη Αδάμου - Νικόλ Κοιμτζή

 


Μουσικοί: Στέφανος Φίλος (βιολί, effects) - Στέλιος Γιαννουλάκης (laptop, controllers, electronic bass) - Γιώργος Παπαδόπουλος (γκάιντα) - Μανούσσος Κλαπάκης (κρουστά)

 

H παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

 


Διοργάνωση

Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και Μουσείο Μπενάκη

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μετατόπιση - Ο δρόμος: Περφόρμανς Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου στο ΕΜΣΤ
08.12.2016 16:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ολοκληρώνει το Πρόγραμμα ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ με την παρουσίαση της Περφόρμανς Μετατόπιση - Ο δρόμος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19.00 και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.
Picturae Vitae από την ομάδα χορού a.dd στο θέατρο Olvio
27.04.2016 12:39
Μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση με τίτλο "Picturae Vitae" παρουσιάζει η ομάδα χορού a.dd στο θέατρο OLVIO το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Orbital, του Γιάννη Καρούνη στο πλαίσιο του As One στο Μουσείο Μπενάκη
21.03.2016 16:17
Ο Γιάννης Καρούνης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το AS ONE NEON + MAI Marina Abramovic Institute μας προσκαλεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου από τις 12 έως τις 8μμ, στο Μουσείο Μπενάκη όπου θα παρουσιάσει το έργο Orbital.