Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Ελαφρά VS Ρεμπέτικα, στον Ιανό

Ελαφρά  VS  Ρεμπέτικα, στον Ιανό

Στο Βιβλιοπωλείο Ιανός θα διαδραματιστεί μια διαφορετική βραδιά από τους σπουδαστές του Β’ Έτους της Δραματικής Σχολής «δήλος» της Δήμητρας Χατούπη

… την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 21:00.

 

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Σακελλαρίδης με τον Ανέστη Δελλιά, ο Βαμβακάρης με τον Αττίκ και ο Παπαιωάννου με τον Γιαννίδη?

 

Αυτά τα δύο εντελώς «εχθρικά» είδη τραγουδιού, καθρεφτίζοντας την κοινωνική διαστρωμάτωση της εποχής τους, έχουνάραγε κοινά σημεία, συγγενικό αίσθημα ή είναι δύο άκρα που δεν πλησιάστηκαν ποτέ;  Και πώς μας αγγίζουν και μας συγκινούν σήμερα αυτά τα τραγούδια;

 

Σε αυτές τις ερωτήσεις θα επιχειρήσουν να απαντήσουν τραγουδώντας οι σπουδαστές του Β’ Έτους της Δραματικής Σχολής ‘δήλος’ της Δήμητρας Χατούπη στην Παράσταση-Παρουσίαση «Ελαφρά VS Ρεμπέτικα», την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 9:00μμ, στον Ιανό, Σταδίου 24, Αθήνα.

 

Θα ακουστούν τραγούδια των:
Παπαιωάννου, Αττίκ, Γιαννίδη, Δελιά, Σακελλαρίδη, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χατζηαποστόλου, Τσιτσάνη, Τούντα

 

καθώς και ποιήματα των Μ. Λουντέμη, Μ. Πολυδούρη, Ν. Λαπαθιώτη κ.α.
 

Συντελεστές «Ελαφρά  VS  Ρεμπέτικα»:

Διδασκαλία, πιάνο:  Χρίστος Θεοδώρου
Ενδυματολογική επιμέλεια:  Μάριος Ράμμος
Φωτογραφία αφίσας:  Χριστίνα Σιδηροπούλου

 

Τραγουδούν οι σπουδαστές του Β’ έτους της Δραματικής Σχολής ‘δήλος’:

Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, Μάρω Θεοδοσίου, Χριστιάνα Πανοπούλου, Μαντώ Κεραμυδά, Γιούλη Αθουσάκη, Περσεφόνη Γεραγγέλου, Μιχάλης Κασιμάτης, Χρήστος Κατσουλιέρης, Μαρένια Καραγιάννη, Στέλλα Αυγουστίδου, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Δέσποινα Γεωργοσοπούλου, Ιωάννα Λέκκα, Μάριος Ράμμος, Ντίνος Φλώρος, Γιάννης Κοκολάκης, Γιάννης Τσάκωνας, Ιωάννα Ντόβολου, Αγγελική Κουρνιδάκη, Έμη Μαυρίκα, Νεφέλη Τουλιάτου, Νεφέλη Χρυσοβέργη, Φένια Σχοινά, Χριστίνα Σιδηροπούλου, Νικολάια Τριανταφύλλου , Χριστίνα Κοροβίλα, Μαριάννα Λιανού, Γεωργία Μητροπούλου, Γιάννα Σωτηροπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κώστας Μακεδόνας στον Ιανό
19.10.2016 10:14
Δύο βράδια μελοποιημένης ποίησης, δύο μεγάλες βόλτες σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από τον Κώστα Μακεδόνα, στον Ιανό, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.
Γυναίκα Οδυσσέας: Η Άντζελα Ορφανού στον Ιανό
08.06.2016 12:52
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, η Άντζελα Ορφανού θα βρίσκεται στον Ιανό με την παράσταση «Γυναίκα Οδυσσέας».
Συναυλία με τραγούδια της Disney από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος»
07.06.2016 15:34
Ο Χρίστος Θεοδώρου και 24 μαθητές της δραματικής σχολής «δήλος» παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στο café του Ιανού μία συναυλία με τραγούδια της Disney.
Απόκριες με τον Δώρο Δημοσθένους στον Ιανό!
17.02.2016 17:07
Ο Δώρος Δημοσθένους υποδέχεται την νέα χρονιά με δυο προσωπικά live στον Ιανό.
Chronos: Η Δήμητρα Γαλάνη ζωντανά στο Gazarte
28.12.2015 11:28
Chronos. Στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2016 θα απολαύσουμε ξανά στο Gazarte (Theater Stage) τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.