Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το απόκρυφο σημείον στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής

Το απόκρυφο σημείον στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής

Η θεατρική εταιρεία ΑΝΑΣΣΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής - Ίδρυμα Oικ. Γ. Ψαρόπουλου παρουσιάζει από τις

20 έως τις 30 Ιουνίου 2012 το θεατρικό αναλόγιο «ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ» του ομώνυμου διηγήματος του Paul de Κock σε ένα χώρο που μυρίζει πηλό, φωτιά και τέχνη, στην αυλή του αναπαλαιωμένου νεοκλασικού κτηρίου του μουσείου, (οδός Μελιδώνη 4-6,  Θησείο).

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ

 

Σε μια αθηναϊκή αυλή του 1950, πέντε όμορφα κορίτσια ανακαλύπτουν μέσα σε ένα σωρό από παλιά βιβλία του 19ου αιώνα,  το  διήγημα του Paul de Kock “ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ”. Το βιβλίο τους κρατά συντροφιά στην βραδινή τους συνάντηση,  περνά από το ένα χέρι στο άλλο και ξετυλίγει την αισιόδοξη, συγκινητική και γεμάτη χιούμορ ιστορία της ηρωίδας Αδελίνδας Δεζροζόν.

 

Το διήγημα ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ γράφτηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και εκδόθηκε στα ελληνικά από άγνωστο μεταφραστή το 1871, την χρονιά που απεβίωσε ο Paul de Kock. Ο συγγραφέας με σατιρική διάθεση και ευαισθησία φωτίζει κομμάτια της παρισινής ζωή αλλά κυρίως περιγράφει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και με τα φωτεινότερα χρώματα την δύναμη της γυναικείας ψυχής.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Βενετία Μοσχόβου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ίριδα Μάρα, Νάντια Μητρούδη, Δέσποινα Μπουγιατιώτη, Βασιλική Σαραντοπούλου, Λένα Υφαντή

 

 

Παίζουν οι μουσικοί: Ξενοφών Υφαντής, Νίκος Ψαριανός
Διεύθυνση Παραγωγής - Βοηθός σκηνοθέτη: Ντόρα Ζαχαροπούλου
Κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας
Φωτογραφίες: Γιάννης Αθυμαρίτης

 

Σχετικές ειδήσεις
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Ερωφίλης κέντημα, από το Εθνικό Θέατρο στο Μουσείο Μπενάκη
18.01.2017 11:30
Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο, Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο, παρουσιάζει την παράσταση Ερωφίλης κέντημα.
«Όπου Γης» από το ΚΘΒΕ στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
17.01.2017 10:37
Μαρτυρίες προσφύγων «μπλέκονται» με την ποίηση και «ζωντανεύουν» μπροστά στο κοινό, στο θεατρικό δρώμενο «Όπου Γης» που πραγματοποιεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 20 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες».
Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε, η 2η παράσταση από το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο
08.12.2016 10:47
Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με τίτλο "Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο".
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
16.09.2016 15:30
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 παρουσιάζεται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.