Οι Wu Legends, σε μία ιστορική στιγμή για τη συναυλιακή πραγματικότητα της χώρας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Method Man, Raekwon, Ghostface Killah …

και GZA, από τους θρυλικούς Wu Tang Clan, σε ένα από τα μεγαλύτερα live που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας!

Συγκεκριμένα, θα βρίσκονται στην Αθήνα τη Δευτέρα 25 Ιουνίου (Βοτανικός Live Stage / Γκάζι) αλλά και στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 Ιουνίου (Ιβανόφειο Αθλητικό Κέντρο), για δύο ανεπανάληπτες βραδιές που θα μείνουν χαραγμένες στη συνείδηση όλων των μουσικόφιλων της χώρας. Δύο συναυλίες που πραγματικά θα αποτελέσουν εμπειρία ζωής για όσους και όσες τις παρακολουθήσουν και, δεδομένα, το απόλυτο must του φετινού καλοκαιριού.

Ένα από τα σπουδαιότερα και επιδραστικότερα σχήματα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος, εν γένει, εδώ και 20 χρόνια και αναμφισβήτητα το κορυφαίο της Hip Hop / Rap σκηνής (με μοναδικό, ίσως, “αντίπαλο” δέος τους Public Enemy), οι Wu Tang Clan αποτελούν την απόλυτη έκφραση του New York Hardcore / Mafiozo Rap / Hip Hop movement της Ανατολικής ακτής.

Συγκρότημα μύθος για το συγκεκριμένο είδος – και όχι μόνο – έχουν επηρεάσει αμέτρητα άλλα σχήματα και καλλιτέχνες (το ΝΜΕ τους τοποθέτησε στο Top 10 των επιδραστικότερων ονομάτων των δύο τελευταίων δεκαετιών). Αληθινά πρωτοπόροι, κατόρθωσαν να συνδυάσουν με απίστευτη δημιουργικότητα τις ιδιαιτερότητες και το σπάνιο ταλέντο της καθεμίας από τις τεράστιες προσωπικότητες που τους απαρτίζουν. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων σχημάτων της Hip Hop / Rap σκηνής, βασίζονται περισσότερο στη μουσική και λιγότερο στη χρήση του sampling – την τεχνική του οποίου, ούτως ή άλλως, έχουν εξελίξει πολύ πέρα από το συνηθισμένο – καθιερώνοντας έναν μοναδικό ήχο που δε μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο στη σύγχρονη σκηνή.

Όλα τους τα albums – “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)” (1993), “Wu-Tang Forever” (1997), “The W” (2000), “Iron Flag” (2001), “8 Diagrams” (2007), “Untitled sixth studio album” (2012) – έχουν χαρακτηριστεί κλασσικά και κανένα άλλο group ή μουσικός δεν έχει καταφέρει να αναπαραγάγει τον ήχο τους. Η μεγάλη αξία τους καταδεικνύεται έντονα από την τρομερή μουσική παραγωγή του κάθε μέλους ξεχωριστά στις, παράλληλες με το group, solo καριέρες τους. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως όλα τα μουσικά περιοδικά Αγγλίας κι Αμερικής, του Rolling Stone συμπεριλαμβανομένου, τους αναγνωρίζουν ως τους καλύτερους rappers του πλανήτη.

Επιπροσθέτως, οι συνεργασίες τους μιλούν από μόνες τους: Kanye West, Mobb Deep, AZ, Nas, Busta Rhymes, The LOX, Redman, Kool G Rap, MF Doom, Pete Rock, Erick Sermon, DJ Muggs, Beanie Sigel, Capone-N-Noreaga, M.O.P., Cormega, Boot Camp Clik, Ras Kass, System of a Down, Gang Starr Foundation και πολλοί άλλοι ακόμα.

Θα σταματήσουμε εδώ διότι τα πολλά λόγια για ένα τόσο σπουδαίο όνομα είναι, έτσι κι αλλιώς, περιττά. Οι Method Man, Raekwon, Ghostface Killah και GZA, οι θρύλοι των Wu Tang Clan, αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του μουσικού και κοινωνικού φαινομένου που ονομάζεται Hip Hop / Rap. Πέρα απ’ αυτό, ο σεβασμός που έχουν κερδίσει από όλες τις πτυχές του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος καθιστά τη μετάκλησή τους στην Ελλάδα μία από τις σπουδαιότερες που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας.

Official Site: http://www.wutang-corp.com/
Official Myspace page: http://www.myspace.com/wutang
Official Facebook page: http://www.facebook.com/wutangclan

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ! Στο line-up προστίθενται και οι Onyx, ένα από τα πιο γνωστά σχήματα της Hardcore Hip Hop σκηνής, από το Queens της Νέας Υόρκης!

Ξεκίνησαν το 1988 και αποτελούνται από τους Sticky Fingaz, Fredro Starr και Sonsee (ο Big DS είχε αποχωρήσει από το group πριν από το θάνατό του, το 2003). Με το single “Throw Ya Gunz” τράβηξαν το ενδιαφέρον της Def Jam στην οποία και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Bacdafucup”, το 1993, με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Την ίδια χρονιά, συμμετείχαν στο soundtrack ταινίας “Judgment Night”, συνεργαζόμενοι στο ομότιτλο κομμάτι με τους Biohazard.

Συνέχισαν την καριέρα τους κερδίζοντας και την αποδοχή των κριτικών με το εξαιρετικό “All We Got Iz Us” (1995), ενώ το 1998 κυκλοφόρησαν το “Shut ‘Em Down” όπου, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι Raekwon, Method Man, DMX, Lost Boyz και ο, τότε νεαρός και άγνωστος, 50 Cent στο κομμάτι “React”.

Από το 2002 μέχρι το 2010, έχουν κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα albums, με πιο πρόσφατα τα “Cold Case Files: Murda Investigation” (2008) και “The Black Rock” (2010), αποδεικνύοντας πως παραμένουν ένα από τα λίγα Hardcore Hip Hop συγκροτήματα που εξακολουθούν να κινούνται στη μουσική βιομηχανία.

Official Site: http://www.onyxdomain.com/
Official Facebook page: http://www.facebook.com/onyxdomain

Στην παρέα της βραδιάς και οι ΖΝ (Taki Tsan, Kataxthonios, Xarmanis και ο DJ The Boy)!

O Taki Tsan είναι ένας από τους γνωστότερους και πλέον χαρισματικούς εκπροσώπους της εγχώριας Hip Hop σκηνής! Ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια, με τους Ζωντανούς Νεκρούς, και από το 1999 ακολουθεί και solo καριέρα, παράλληλα με τη δραστηριότητά του ως tattoo artist.

Το σκληρό και ωμό στυλ του τον έχει καθιερώσει στη συνείδηση του κοινού ως έναν από τους αυθεντικότερους καλλιτέχνες του είδους στη χώρα μας. Η παραγωγικότητα και οι συνεχείς δραστηριότητές του έχουν επίσης βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, με συνέπεια να έχει καταγράψει στο ενεργητικό του πολλές sold out εμφανίσεις σε ολόκληρη την επικράτεια.

Μαζί με τον Kataxthonio, τον Xarmani και τον DJ The Boy, θα συνδράμουν για να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη βραδιά με τον πλέον δυναμικό τρόπο!

Official Site: http://www.zitani.de/
Official Site: http://music.takitsan.com/
Official Myspace Page: http://www.myspace.com/kataxthonios
Official Facebook Page: http://www.facebook.com/xarmanis

Η συναυλία θα ανοίξει με τους Fullface, από τον Κορυδαλλό. Ο Iratus και ο Tiny Jackal, παρέα με τον DJ Twelve, ιδανικό ξεκίνημα για μία βραδιά που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του είδους – και όχι μόνο – στην Ελλάδα!