Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου - Πρόγραμμα

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου - Πρόγραμμα

Για 8η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου θα διεξαχθεί από τις 9 έως και τις 22 Ιουλίου

… στο νησί της Σύρου.

 

Στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν συνολικά περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 19 χορωδίες από τις Η.Π.Α, τον Καναδά, τη Γαλλία, και την Ελλάδα, προσκεκλημένοι μαέστροι, μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί από τις Η.Π.Α και τη Μεγάλη Βρετανία, το πιάνο τρίο “New Zealand Chamber Soloists”, και πολλοί διακεκριμένοι σολίστ από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α και το Μεξικό.
 

Σύμφωνα με τον κ. Τιμπόρη: «Φέτος το Φεστιβάλ, θα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεγάλο εύρος μουσικών εκδηλώσεων, καθώς και παραστάσεις χορού και θεάτρου, στις οποίες θα συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όχι μόνο ερμηνευτές, αλλά και καλλιτεχνικοί συνεργάτες. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτή την διοργάνωση, το Φεστιβάλ θα αγγίξει νέα επίπεδα ποιότητας και θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο».
 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου βραβεύτηκε με «Τιμητική Διάκριση σε Πολιτισμικό Οργανισμό που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια για το έτος 2011» από την Ένωση Ελλήνων θεατρικών και μουσικών κριτικών. Χαιρετίζοντας την έναρξη του Φεστιβάλ, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, ο Αξιότιμος Δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας θα παρουσιάσει το βραβείο στον Παναγιώτη Τιμπόρη και στη Σύρο.
 

Η προπώληση των εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις του 8ου Φεστιβάλ Αιγαίου ξεκίνησε. Οι φίλοι του Φεστιβάλ που θα κλείσουν την θέση τους μέχρι 25 Ιουνίου θα προμηθευτούν το εισιτήριο τους με σημαντική έκπτωση.
Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε ενιαίο εισιτήριο με το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο των παραστάσεων στο χώρο του Θεάτρου Απόλλων.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Δευτέρα 9 Ιουλίου, 2012
Έναρξη του Φεστιβάλ
Θέατρο «Απόλλων»
«Η Επική και Ιστορική Ιδιοφυΐα του Μπετόβεν »


Είσοδος: €25 κανονικό €15 μειωμένο | Με έκπτωση 20€/12€


Μπετόβεν: Συμφωνία Αρ.9 σε ρε ελάσσονα, Op. 125 (“Choral”), Μπετόβεν: Κονσέρτο για Πιάνο Αρ. 5 σε Μι ύφεση μείζονα, Op. 73 (“Αυτοκρατορικό”), Παναγιώτης Τιμπόρης, Διεύθυνση, Δημήτρης Σγούρος, Πιάνο, Σοπράνο (θα ανακοινωθεί), Maria Ratkova, Μέτζο-σοπράνο, Keith Ikaia-Purdy, Τενόρος, Δημήτρης Καβράκος, Μπάσος, Χορωδίες από τις Η.Π.Α, τον Καναδά και την Ελλάδα Συμφωνική Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής της Αλβανίας

 

Τρίτη 10, Πέμπτη 12, και Σάββατο 14 Ιουλίου, 2012
Θέατρο «Απόλλων»
Στράους: Σαλώμη
 
 

Είσοδος: €25 κανονικό €15 μειωμένο |Με έκπτωση 20€/12€

 

Wiktor Bockman, Διεύθυνση, Dirk Schattner, Σκηνοθεσία , Jens Huebner, Σχεδιασμός φωτισμού, Σαλώμη: Eilana Lappalainen, Σοπράνο, Ηρώδης: Peter Svensson, Tενόρος, Ηρωδιάδα: Graciela Araya, Μέτζο-σοπράνο, Ιωάννης: Anooshah Golesorki, Βαρύτονος, Ναρραβώθ: Keith Ikaia-Purdy, Τενόρος, Ακόλουθος: Maria Ratkova, Σοπράνο, Πρώτος Εβραίος: Denis Skura, Τενόρος, Δεύτερος Εβραίος: Klodjan Kacani, Τενόρος, Τρίτος Εβραίος: Gilmond Miftari, Τενόρος, Τέταρτος Εβραίος: Elson Braha, Τενόρος, Πέμπτος Εβραίος: Genc Vozga, Μπάσος, Πρώτος Ναζαρηνός: Théo Gavaliatsis, Τενόρος, Δεύτερος Ναζαρηνός: Δημήτρης Καβράκος, Μπάσος, Πρώτος στρατιώτης: Νικόλαος Καραγκιαούρης, Μπάσος, Δεύτερος στρατιώτης: Augusto Garcia Vasquez, Μπάσος, Συμφωνική Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής της Αλβανίας

 

Τετάρτη 11 Ιουλίου, 2012
Θέατρο «Απόλλων»
 

«Ουράνιες φωνές και η Θριαμβευτική Συμφωνία του Μπετόβεν Αρ. 7»
 
 

Είσοδος: €20 κανονικό €15 μειωμένο | Με έκπτωση 16€/12€

 

Μπετόβεν: Συμφωνία Αρ. 7 σε Λα μείζονα, Op. 92, Παναγιώτης Τιμπόρης, Διεύθυνση, Περγκολέζι: Στάμπατ Μάτερ, Σοπράνο (θα ανακοινωθεί), Fiorella Velez, Μέτζο-σοπράνο, Francis Bardot, Διεύθυνση, Choeur d\'Enfants d\'Ile-de-France, Francis Bardot, Μουσικός Διευθυντής, Συμφωνική Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής της Αλβανίας
 


Παρασκευή 13 Ιουλίου, 2012
 

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου - 6 μ.μ.
«Απογευματινή Συναυλία με θρησκευτική χορωδιακή μουσική »
 
 

Είσοδος ελεύθερη
 
 

Gary L. Mabry, Διεύθυνση, Yellow Rose Singers, Σαν Αντόνιο, Τέξας, Francis Bardot, Διεύθυνση, Choeur d\'Enfants d\'Ile-de-France, Παρίσι, Γαλλία, Κατερίνα Βασιλικού, Διεύθυνση, Χορωδία Ambitus, Αθήνα, Χριστίνα Καλλιαρίδου, Διεύθυνση, Παιδική Χορωδία Κέρκυρας & Μεικτή Χορωδία Κέρκυρας
 


Παρασκευή 13 Ιουλίου, 2012
Θέατρο «Απόλλων»

«Η Αριστοκρατικότητα του Μπετόβεν και το Σκοτεινό Δράμα του Τσαϊκόφσκι»
 

Είσοδος: €20 κανονικό €15 μειωμένο | Με έκπτωση 16€/12€
 

Τσαϊκόφσκι: Συμφωνία Αρ. 4 σε φα ελάσσονα, Op. 36, Μπετόβεν: Τριπλό Κονσέρτο σε Ντο μείζονα, Op. 56, New Zealand Chamber Soloists, Lara Hall-βιολί, James Tennant-τσέλο, Katherine Austin-πιάνο, Παναγιώτης Τιμπόρης, Διεύθυνση, Συμφωνική Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής της Αλβανίας
 


Σάββατο 14 Ιουλίου, 2012

Θέατρο «Απόλλων» , 6-7 μ.μ.
«Μία ώρα μουσικής» με το New Zealand Trio
 

Είσοδος ελεύθερη


Μότσαρτ: Τρίο σε Σι ύφεση μείζονα, K.502, Μ. Καλομοίρης: Σονάτα για Βιολί (Αφιερωμένη στα 50 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη), Γ. Ψαθάς: Three Island Songs, New Zealand Chamber Soloists
 


Κυριακή 15 Ιουλίου, 2012 - 10 μ.μ.
Μία συναυλία για τον κόσμο της Σύρου
 

«Κάτω από τα αστέρια» στην Πλατεία Μιαούλη
 

John Rutter: Fanfare (Παγκόσμια Πρεμιέρα), John Rutter: Magnificat, John Rutter, Διεύθυνση, Σοπράνο (θα ανακοινωθεί)
Nikola Zoraqi: Festival Overture, Thoma Gaqi: ΑλβανικόςΧορός(μεταμπούρο), Zhani Ciko, Διεύθυνση
Ραβέλ: Μπολερό, ΜαρίαΚουσουνήΑ’ ΧορεύτριατηςΕθνικήςΛυρικήςΣκηνής, ΡενάτοΤσανέλα, Χορογραφία
Μπετόβεν: ΦινάλεαπότηΣυμφωνίαΑρ. 9 σερεελάσσονα, Op. 125, Σοπράνο(θαανακοινωθεί), Maria Ratkova, Μέτζο-σοπράνο, Keith Ikaia-Purdy, Τενόρος, Δημήτρης Καβράκος, Μπάσος, Παναγιώτης Τιμπόρης, Διεύθυνση, Συμφωνική Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής της Αλβανίας, Σχεδιασμός φωτισμού: Vinicio Chielli Ηχητικά: Νίκος Κοντιζάς
 


Δευτέρα 16 Ιουλίου, 2012
Θέατρο «Απόλλων»

«Στυλιστικές Παραλλαγές πάνω σε ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη» (Πρεμιέρα Φεστιβάλ)
 

Είσοδος: €15 κανονικό €10 μειωμένο | Με έκπτωση 12€/8€
 

Χρίστος Παπαγεωργίου, πιάνο (Ντεμπούτο Φεστιβάλ), Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα, αγκαλιάζει πιανιστικές τάσεις και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τη μουσική σκέψη ανά τους αιώνες, με βασικό εγχείρημα την ιδέα ότι οι βασικές ανάγκες του ανθρώπου είναι ίδιες και αν αυτές μεταφερθούν στη μουσική είναι ακριβώς οι ίδιες: ένα τραγούδι θέλουμε όλοι μας. Πυρήνα του έργου αποτελεί η μελωδία από το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Στο περιγιάλι το κρυφό» που βασίζεται στο ποίημα «Άρνηση» του Γιώργου Σεφέρη. Στις 32 παραλλαγές που συνθέτουν το έργο , μια μεγάλη σειρά από εμβληματικούς πιανίστες-συνθέτες της Ιστορίας, συνομιλούν μουσικά με τον Μίκη Θεοδωράκη. Ξεκινώντας από τα πρώιμα μουσικά στιλ πληκτροφόρων, του Κουπερέν, και συνεχίζοντας ένα μουσικό οδοιπορικό σε συνθέτες όπως οι Μότσαρτ , Βέμπερν, Ντεμπισί, Σοπέν, και Τζάρετ, ο Χρίστος Παπαγεωργίου φτάνει στο μέλλον, ανιχνεύοντας τις άγνωστες ηχητικές προεκτάσεις του πιάνου με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής μουσικής τεχνολογίας.
 


Τρίτη 17 Ιουλίου, 2012
Θέατρο «Απόλλων»
Ευριπίδης: Ηρακλής (Πρεμιέρα Φεστιβάλ)
 

Είσοδος: €15 κανονικό €10 μειωμένο | Με έκπτωση 12€/8€
 

Aquila Theatre Company της Νέας Υόρκης, Peter Meineck, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, (Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους)
 


Πέμπτη 19, Παρασκευή 20, και Κυριακή 22 Ιουλίου, 2012
Θέατρο «Απόλλων»
«Όλοι χορεύουν βαλς!»
 

Είσοδος: €25 κανονικό €15 μειωμένο | Με έκπτωση 20€/12€
 

J. Strauss II: Όλοι χορεύουν βαλς! (“Alles Walzer”), Brian Eno, Laurie Anderson, John Hassel: Στο Κενό, Minkus: ΔονΚιχώτηςpas de deux, Προκόφιεφ: ΡωμαίοςκαιΙουλιέταpas de deux, J. Strauss II: ΓαλάζιοςΔούναβηςpas de deux, Με τους Α’ χορευτές, τους σολίστ, τους κορυφαίους και το «corps de ballet» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χορογραφίες: Ρενάτο Τσανέλα
 


Σάββατο 21 Ιουλίου, 2012
Θέατρο «Απόλλων»

Greek Opera Studio
 

Είσοδος: €10 κανονικό €5 μειωμένο | Με έκπτωση 8€/4€


Eilana Lappalainen, Ίδρυση και Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Σχετικές ειδήσεις
To AegeanDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ επιστρέφει σε 11 νησιά του Αιγαίου!
16.09.2016 10:13
Το 4ο AegeanDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ, ανοίγει τις 20 αίθουσές του σε 11 νησιά του Αιγαίου, από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου, με Θεματικό Αφιέρωμα στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τις Μειονότητες και τα Δικαιώματα των Ρομά.
12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2016
08.07.2016 17:01
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2016 επιστρέφει για τη 12η διοργάνωσή του, ενταγμένο στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων Σύρος - Πολιτισμός 2016, από τις 10 έως τις 23 Ιουλίου 2016.
2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
15.06.2016 13:43
Το “2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου”, κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα, επιστρέφει στις 16 Ιουλίου, στο νησί που είναι συνδυασμένο με υψηλής ποιότητας εικαστικά δρώμενα, λόγω του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, του Μουσείου Κυδωνιέως αλλά και της Καϊρείου βιβλιοθήκης.
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
06.06.2016 14:07
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και στις παράλληλες εκδηλώσεις του.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 22oυ Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
02.06.2016 17:14
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανανεώνει το καλοκαιρινό του ραντεβού με τον κόσμο του σύγχρονου χορού από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και όπως πάντα έχει προγραμματίσει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες και σπουδαστές του χορού όσο και σε ερασιτέχνες, αλλά και ανθρώπους που απλά αγαπούν το χορό και την κίνηση.