Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Φρυσίρα, το νέο αίμα

Φρυσίρα, το νέο αίμα
Τι μέλλει γενέσθαι στην σύγχρονη τέχνη; Δεκατέσσερις καλλιτέχνες από Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη συναντιούνται-ίσως όχι οι ίδιοι αλλά σίγουρα τα έργα τους-στο Μουσείο Φρυσίρα για την έκθεση The new force of painting που αποπειράται να δώσει μια οριστική απάντηση.

Τι μέλλει γενέσθαι στην σύγχρονη τέχνη; Δεκατέσσερις καλλιτέχνες από Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη συναντιούνται-ίσως όχι οι ίδιοι αλλά σίγουρα τα έργα τους-στο Μουσείο Φρυσίρα για την έκθεση The new force of painting που αποπειράται να δώσει μια οριστική απάντηση.

Ο τίτλος τουλάχιστον της έκθεσης είναι εντυπωσιακός: The new force of painting. Γόνιμες αντιπαραθέσεις στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρωτοπορία. Το γόνιμο και ελπιδοφόρο μήνυμα, στέλνουν οι δεκατέσσερις ευρωπαίοι εικαστικοί, νέοι σε ηλικία και όπως συνεπάγεται, σε καλλιτεχνικές καινοτομίες.

Τα έργα τους ήρθαν από τη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα από: Γαλλία, Αυστρία, Πολωνία, Ολλανδία, Σκόπια, Γερμανία, Μολδαβία, Ουγγαρία και Ιταλία (απουσιάζει η ελληνική συμμετοχή) με παραλήπτη το Μουσείο Φρυσίρα.

Τι θέλει να μας πει η έκθεση; Μα για το ποιες είναι οι διαφαινόμενες μελλοντικές κατευθύνσεις της σύγχρονης τέχνης και το αν αυτή μπορεί ακόμη να ανταποκριθεί με επιτυχία στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Αξιόλογη πράγματι αυτή η απόπειρα, η οποία ταυτίζεται με την πολιτική του Μουσείου Φρυσίρα για στήριξη και προώθηση με κάθε τρόπο τις σημαντικότερες νέες εικαστικές τάσεις που αναδύονται σε ελληνικό και ευρύτερο ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό προσκήνιο.


INFO
Μουσείο Φρυσίρα: η έκθεση φιλοξενείται στα κτίρια της οδού Μονής Αστερίου 3 & 7, Πλάκα, τηλ.: 210 3234678, www.frissirasmuseum.com
Διάρκεια έκθεσης: έως 27 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις
Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής - Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων, έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
12.12.2016 16:43
Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει την πρώτη ενότητα της τριλογίας Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής, η οποία έχει θέμα Οι ταυτότητες των άλλων.
Υποθετικοί Χοροί: έκθεση του Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
08.11.2016 17:15
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του κόμικς στην σύγχρονη ρωσική τέχνη, τον Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky, γεν. Dnepropetrovsk 1956, ζει στη Μόσχα και την Νυρεμβέργη).
Οι Απόντες: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
08.07.2016 14:13
Το Μουσείο Φρυσίρα φιλοξενεί, στο κτήριο της Μονής Αστερίου 3 στη Πλάκα, μια έκθεση φόρο τιμής στους Aπόντες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.