Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Terry Vakirtzoglou Quartet live στο TAF

Terry Vakirtzoglou Quartet live στο TAF

Το TAF στο Μοναστηράκι φιλοξενεί το live project «Looking Back and Forth» του κουαρτέτου της Τέρης Βακιρτζόγλου

… την Τετάρτη 13 Ιουνίου.  

 

Η Τέρη Βακιρτζόγλου είναι ένα από τα νέα ταλέντα της ελληνικής τζαζ. Στα 25 της χρόνια έχει ήδη συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας τζαζ σκηνής όπως είναι ο  Γιώργος Κοντραφούρης , ο Δήμος Δημητριάδης , ο Δημήτρης Καλατζής, ο Γιώτης Σαμαράς, ο Περικλής Τριβόλης και πολλοί άλλοι. Τον τελευταίο χρόνο ζει στην Νέα Υόρκη όπου διευρύνει τις μουσικές της δεξιότητες με σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τζαζ τραγούδι.

 

Η Βακιρτζόγλου έχει κερδίσει δύο υποτροφίες, μία από το Ίδρυμα Fulbright και μία από το Ίδρυμα Α. Ωνάσης. Τον περασμένο Νοέμβριο συμμετείχε στο δίσκο Ionian Jazz Now που κυκλοφόρησε από το περιοδικό Τζαζ n Jazz. Το ίδιο περιοδικό την έχει χαρακτηρίσει ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανερχόμενες  τζαζ τραγουδίστριες. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα για σύντομο διάστημα, θα αναμεταδώσει στο TAF το jazz κλίμα της Αμερικανικής πρωτεύουσας σε μια ιδιαίτερη βραδιά, παρέα με τρεις εξαιρετικούς μουσικούς της ελληνικής σκηνής, τον Θοδωρή Κότσιφα, τον Γιώργο  Γεωργιάδη και τον Βασίλη  Ποδαρά.

 

Συνδυάζοντας το παλιό με το καινούριο, την Τετάρτη 13 Ιουνίου θα παρουσιάσει στο TAF το τελευταίο της project, Looking Back and Forth, ένα συγκερασμό από original κομμάτια και αγαπημένες διασκευές από jazz standards, ροκ και ποπ.  

 

Τέρη Βακιρτζόγλου – φωνητικά
Γιώργος Γεωργιάδης – μπάσο
Βασίλης Ποδαράς – τύμπανα
Θοδωρής Κότσυφας – κιθάρα

Σχετικές ειδήσεις
Loca Latina και Sera Bellos Quartet live στον Πολυχώρο Αθηναΐς
27.12.2016 13:11
Η CookingBrass & η TEXNIS παρουσιάζουν στη Μουσική Θεατρική Σκηνή της Αθηναΐδας τo «Sera Bellos Quartet» και τους «LOCA LATINA» οι οποίοι ενώνουν δυο υπέροχους μουσικούς κόσμους.
The Sound of Color στο ΚΕΤ: Καλεσμένοι οι Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης και Έρη Σκυργιάννη
17.11.2016 17:26
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεγαλώνει. Στο τρίτο Τhe sound of Color session μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν ο Γιώργος Δημητριάδης (drums, electronics) και ο Αντώνης Ανισέγκος (rhodes, electronics) σε live visuals της Έρης Σκυργιάννη.
Deeper Reflections: Constantine Cheimarios Quartet live στο Faust
02.06.2016 15:37
Ο 25χρονος κιθαρίστας Κωνσταντίνος Χειμαριός παρουσιάζει τη Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Faust, το project του “Deeper Reflections” με το κουαρτέτο του (Constantine Cheimarios Quartet).
Terry's Jazz Acoustic Trio live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
08.03.2016 11:10
Το Terry's Jazz Acoustic Trio έρχεται live στο Café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στις 21.00.
The Sound of Color: Φ. Φλωρίδης, Γ. Δημητριάδης και Α. Καραουλάνης live στο ΚΕΤ
29.02.2016 12:24
Μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο χώρο διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην πέμπτη αυτή παράσταση προσκεκλημένοι είναι οι Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς) και Ανδρέας Καραουλάνης (live animation).