Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου «Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι» της Ζέφης Συρίβλη

Παρουσίαση του βιβλίου  «Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι» της Ζέφης Συρίβλη

Το παιδικό βιβλίο της Ζέφης Συρίβλη «Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι», θα παρουσιαστεί…

… την Κυριακή 10/06 και ώρα 11:30, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

 

Την έκδοση του βιβλίου έχει αναλάβει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό εργαστήρι  με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το βιβλίο της κας Συρίβλη, που εικονογραφεί η Μαρίνα Ρούσσου, έχει ως πρωταγωνιστή ένα… πορτοκαλί σαλιγκάρι που όμως δεν του αρέσει το χρώμα του και το γεγονός ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα σαλιγκάρια. Απογοητευμένο, σκέφτεται τρόπους να αλλάξει. Θέλει να νιώσει όμορφο και σπουδαίο. Θα τα καταφέρει ή μήπως τελικά η μοναδικότητά του δεν είναι κάτι τόσο τρομερό όσο το ίδιο νομίζει;

Στο εκπαιδευτικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί μετά την παρουσίαση της έκδοσης, το παραμύθι  θα γίνει αφορμή για παιχνίδι, όπου τα παιδιά μέσα από καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό (θεατρικό  παιχνίδι)  και κατασκευές, θα κατανοήσουν καλύτερα το νόημα του βιβλίου.


Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»:

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έκλεισε φέτος 14 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο , όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ , συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

 

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
25.01.2017 16:43
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
05.01.2017 10:19
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μας περιμένουν τον Ιανουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Ο Καβάφης πάει σχολείο: Παρουσίαση του προγράμματος σε μια γιορτή μαθητικής δημιουργίας
29.06.2016 11:41
Με μεγάλη χαρά και σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η παρουσίαση των έργων των μαθητών, που συμμετείχαν και τη φετινή χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει σχολείο».