Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Zootrope: Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο Camp!

Zootrope: Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο Camp!

To ZOOTROPE είναι μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία του CAMP! διάρκειας 7 ημερών. Σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και


δημιουργικές ομάδες θα βρεθούν στο CAMP!, από τη Δευτέρα 18 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με κοινό παρανομαστή την κινούμενη εικόνα στα πλαίσια της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στον πρώτο και τον τρίτο όροφο του CAMP! και των παράλληλων δράσεων που θα τρέχουν στα υπόλοιπα σημεία του κτιρίου.

 


Το ZOOTROPE θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να δει πως μία ιδέα υλοποιείται με σύγχρονα μέσα έχοντας ως βασικό άξονα το βίντεο, το animation, τις εγκαταστάσεις και το character design. Στόχος της διοργάνωσης να διερευνήσει τα διάφορα στάδια παραγωγής της κινούμενης εικόνας και οπτικοποίησης ενός concept και να αποτυπώσει την ανάγκη για δημιουργική αυτοέκφραση σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο. Παράλληλα, στο πλαίσιο του ZOOTROPE θα γίνει η επανεξέταση των στερεοτύπων, σχετικά με το πως γεννιέται μία ιδέα και ποια είναι η θέση της μέσα στην σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα. Και τελικά, ίσως ο καθένας δώσει την απάντηση που θα τον ικανοποιήσει, για το τι είναι η “ιδέα”!

 

 

Επιμέλεια: Μαρία Λούκα, Πάνος Ξενάκης, Κίκα Κυριακάκου

 

Συμμετέχουν:


Another Perfect Day, Γιώργος Βαβιλουσάκης, Μαρία Βαρελά, Φώτης Βελέντζας, Σταύρος Βλαχάκης, Κωνσταντίνος Δέμης, Γιώργος Δρίβας, Eyescream, Αντώνης Ζαγοραίος, Θεοδωρής Ζαφειρόπουλος, Cacao Rocks, Φωτεινή Καπίρη, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Μπάμπης Καραλής, Παντελής Μάκκας, Asako Masunouchi, Monologue, Nomint, Designpark, Decoystudio, Dreamer, Γιώργος Ξάνθος, Τόλης Ρούσσος, Σπύρος Παπαρούλιας, Στέλλα Σερέφογλου, Βarbara Stramska, Παναγιώτης Παναγόπουλος, GM Τουλιάτου, Δημήτρης Τσατσούλης & Photoharrie, Μatthias Fritsch, Αφροδίτη Ψαρρά.

 

ZOOTROPE Tumblr

 


Η σελίδα του ZOOTROPE στο www.tumblr.com έχει στόχο να λειτουργήσει ως μια 24/7 ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των φίλων, των επισκεπτών και των καλλιτεχνών της έκθεσης. Δείτε βίντεο, προσχέδια, εικόνες, links, ιστοσελίδες και κείμενα που αφορούν στα έργα και στους συμμετέχοντες και στείλτε τις εντυπώσεις σας, φωτογραφίες, σχέδια και βίντεο από την έκθεση προκειμένου να αναρτηθούν άμεσα στο http://zootropegr.tumblr.com/

 

 

ΖΟΟΤROPE Calling Διαγωνισμός για νέους δημιουργούς

To ZOOTROPE καλεί νέους video artists, σκηνοθέτες και σπουδαστές κινηματογράφου, video, animation και digital image να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να συμμετάσχουν στην ειδική ενότητα προβολών που θα συμπεριληφθεί στη δεύτερη διοργάνωση.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
“Αi Weiwei at Cycladic”: η έκθεση έως τέλος Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
13.10.2016 16:51
Mέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» που έχουν επισκεφθεί χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Για να διευκολύνει τους επισκέπτες του, το Μουσείο, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, θα διευρύνει το ωράριό του μέχρι τις 20.00 (10.00-20.00) ενώ την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτό 10.00-17.00.
Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο: η έκθεση στο National Geographic Museum
01.06.2016 09:56
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016, στον τελευταίο της σταθμό, το National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της στη Βόρεια Αμερική.
Νέα Εδάφη: Νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
18.01.2016 14:58
Καλλιτεχνικά μοναδικά και πρωτοεμφανιζόμενα τα κοσμήματα που κατασκεύασαν 50 έλληνες καλλιτέχνες φιλοξενούνται από τις 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στη νέα περιοδική έκθεση «Νέα Εδάφη».
Athens Biennale 2015-2017
29.12.2015 09:59
Συνολικά 3.500 άτομα επισκέφτηκαν από τις 18 έως τις 28 Νοεμβρίου 2015 τις εναρκτήριες εκδηλώσεις και δράσεις της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 "OMONOIA" συνηγορώντας υπέρ της ανάπτυξης συνεργασιών και συμμαχιών. Στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, με επίκεντρο το ιστορικό Μπάγκειον, συνολικά 85 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν περισσότερες από 40 δράσεις εμπλέκοντας το κοινό σε μια πρωτόγνωρη δημιουργική ζύμωση.
Οκτώ Έλληνες ζωγράφοι της γενιάς του '80 σε μία κοινή έκθεση στη Nitra Gallery
10.12.2015 16:57
Οκτώ καταξιωμένοι Έλληνες ζωγράφοι της γενιάς του '80 που έχουν σφραγίσει με το έργο τους τη Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μία κοινή έκθεση στη Nitra, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015.