Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Zootrope: Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο Camp!

Zootrope: Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο Camp!

To ZOOTROPE είναι μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία του CAMP! διάρκειας 7 ημερών. Σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και


δημιουργικές ομάδες θα βρεθούν στο CAMP!, από τη Δευτέρα 18 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με κοινό παρανομαστή την κινούμενη εικόνα στα πλαίσια της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στον πρώτο και τον τρίτο όροφο του CAMP! και των παράλληλων δράσεων που θα τρέχουν στα υπόλοιπα σημεία του κτιρίου.

 


Το ZOOTROPE θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να δει πως μία ιδέα υλοποιείται με σύγχρονα μέσα έχοντας ως βασικό άξονα το βίντεο, το animation, τις εγκαταστάσεις και το character design. Στόχος της διοργάνωσης να διερευνήσει τα διάφορα στάδια παραγωγής της κινούμενης εικόνας και οπτικοποίησης ενός concept και να αποτυπώσει την ανάγκη για δημιουργική αυτοέκφραση σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο. Παράλληλα, στο πλαίσιο του ZOOTROPE θα γίνει η επανεξέταση των στερεοτύπων, σχετικά με το πως γεννιέται μία ιδέα και ποια είναι η θέση της μέσα στην σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα. Και τελικά, ίσως ο καθένας δώσει την απάντηση που θα τον ικανοποιήσει, για το τι είναι η “ιδέα”!

 

 

Επιμέλεια: Μαρία Λούκα, Πάνος Ξενάκης, Κίκα Κυριακάκου

 

Συμμετέχουν:


Another Perfect Day, Γιώργος Βαβιλουσάκης, Μαρία Βαρελά, Φώτης Βελέντζας, Σταύρος Βλαχάκης, Κωνσταντίνος Δέμης, Γιώργος Δρίβας, Eyescream, Αντώνης Ζαγοραίος, Θεοδωρής Ζαφειρόπουλος, Cacao Rocks, Φωτεινή Καπίρη, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Μπάμπης Καραλής, Παντελής Μάκκας, Asako Masunouchi, Monologue, Nomint, Designpark, Decoystudio, Dreamer, Γιώργος Ξάνθος, Τόλης Ρούσσος, Σπύρος Παπαρούλιας, Στέλλα Σερέφογλου, Βarbara Stramska, Παναγιώτης Παναγόπουλος, GM Τουλιάτου, Δημήτρης Τσατσούλης & Photoharrie, Μatthias Fritsch, Αφροδίτη Ψαρρά.

 

ZOOTROPE Tumblr

 


Η σελίδα του ZOOTROPE στο www.tumblr.com έχει στόχο να λειτουργήσει ως μια 24/7 ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των φίλων, των επισκεπτών και των καλλιτεχνών της έκθεσης. Δείτε βίντεο, προσχέδια, εικόνες, links, ιστοσελίδες και κείμενα που αφορούν στα έργα και στους συμμετέχοντες και στείλτε τις εντυπώσεις σας, φωτογραφίες, σχέδια και βίντεο από την έκθεση προκειμένου να αναρτηθούν άμεσα στο http://zootropegr.tumblr.com/

 

 

ΖΟΟΤROPE Calling Διαγωνισμός για νέους δημιουργούς

To ZOOTROPE καλεί νέους video artists, σκηνοθέτες και σπουδαστές κινηματογράφου, video, animation και digital image να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να συμμετάσχουν στην ειδική ενότητα προβολών που θα συμπεριληφθεί στη δεύτερη διοργάνωση.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
This Is Not Normal: Ομαδική έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
02.01.2017 13:32
Ο χώρος σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7 παρουσιάζει την έκθεση“This Is Not Normal” σε επιμέλεια της Mary Cox, με εννέα καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την καλλιτεχνική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο.
“Αi Weiwei at Cycladic”: η έκθεση έως τέλος Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
13.10.2016 16:51
Mέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» που έχουν επισκεφθεί χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Για να διευκολύνει τους επισκέπτες του, το Μουσείο, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, θα διευρύνει το ωράριό του μέχρι τις 20.00 (10.00-20.00) ενώ την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτό 10.00-17.00.
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο: η έκθεση στο National Geographic Museum
01.06.2016 09:56
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016, στον τελευταίο της σταθμό, το National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της στη Βόρεια Αμερική.
Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
16.03.2016 13:27
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας θα φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 η έκθεση «Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.